Špinovani šećer

Иначе сам на тему дошла не бих ли уватила рецепт за слатко... кад оно, опет длаке!:mrgreen:

Колико знам, тако се у арапском свету вековима скидају маље са тела, а код нас све постане модерно, па тек се онда неко сети да је прабаба то исто радила, само до сад ћутали, док није било ,,ин''...

Hoće li moderator spojiti ovu temu sa svim ostalim temama o dlakama?
Ovde kao da obitavaju medvedi, a ne žene - svaka druga tema je o krznu...

gle milesa :D

a na ovu stranu moj komentar je :lol:

on je još i dobro prošao....

znam devojku koja se slatko najela divnih posnih kolača u doba slava....pre polaska na fax....
problem je bio što to uopšte nisu bili kolači...tj jesu neke slatke kuglice, nalik kolačima...samo što su prepune sene i koriste se protiv zatvora....jedna dnevno....

sta ima da struzes, to je topao vosak, valjda si se nekad depilirala njime
i u nekim salonima tako rade, stede na trakama
on se svrdne i samo povuces sve se skine

trake su obavezne za hladan vosak

a to za kolacice mozes da se zezas kolko oces, to je receptura stara vekovima, muslimanske zene se tako oduvek depiliraju, ako procitas neku knjigu o njihovoj kulturi naci ce se i taj ritual depilacija sa uspinovanim secerom
stvar informisanosti i obrazovanosti

Poslednja izmena:
mozda bi stvarno moglo i sampitama... umesto kreme za depilaciju... i one su lepljive i sadrze serbet u stvari

ali za kolace i ima smisla, njima je svaki kolac udavljen u serbetu... verovatno ima neke veze, kanulo nekoj na kozu

el to znaci ako progutam dlake i pojedem baklavu onda ce one da izadju napolje zbog serbeta

sad sam videla, ali u receptu koji sam ja koristila i većini recepata za ovu depilaciju stoji da ide u pravcu rasta dlaka.
proguglajte malo ima o tome dosta.

Za ovaj način depiliranja se odlučuju, umjesto voska, iz nekoliko razloga.
Jedan je baš taj što se smjesa nanosi suprotno od rasta dlake (za razliku od voska), a čupa niz nogu... što izaziva mnogo manje urastanje dlaka, kao i manje bola (nisam koristila, ali ovo su iskustva o kojima sam čitala)
Nema potrebe za korišćenjem traka, pa proces kraće traje.
Mogu da se depiliraju znatno kraće dlake od onih pri depilaciji voskom.
Manja iritacija kože i izuzetno mali broj alergijskih reakcija.

Sve mi se čini da je bilo još prednosti, samo se sad ne mogu sjetiti.

Moja prva čupanja u životu su bila na ovaj način...znači pre skoro 20 godina. Nit' je tada bilo kozmatičkih salona na svakom ćošku, a i klinke smo bile, tad se počinjalo sa čupanjem skoro pa kradom od roditelja...uglavnom, drugarici i meni je neko rekao recept, varijanta sa tračicama koje smo sekli od starih čaršava...bilo i opekotina u početku i dugo nam je trebalo, nismo imale pojma, bezmalo dlake već porastu dok završimo čupanje :lol:
Al' sad ti to naplate pošteno kao novi izum :D

Sad za vikend sam išla sa drugaricom na kupanje i primetih da su joj noge besprekorno izdepilirane i da joj je koža strašno meka, pa sam je pitala čime se depilira, a ona mi kaže špinovanim šećerom :eek: prvi put sam čula... :mrgreen: Pa me zanima jel neko od vas probao to i kakva iskustva ima, jer bih volela da probam, pošto posle svakog depiliranja voskom imam alergijsku reakciju :bye::manikir:

Sva se naježih, zamišljajući tu depilaciju.

Back