Spinalna anestezija

nesvesna

Zainteresovan član
Poruka
160
Da li neko moze da mi odgovori moze li se izvrsiti operacija kuka pomocu ove anestezije...moja majka od 75 godina pala je I polomila kuk pre tri meseca...nije operisana zbog srcane stenoze I uzalud smo se nadali da ce posle duzeg vremena u krevetu ustati I hodati makar uz setalicu ili u kolicima da bude...lekari kazu da ide na rizik na operaciju, jer inace nema nista od hodanja, a ovako lezeci ima opasnost od komplikacija I drugih koje su opasne...dakle sta uraditi...vrlo specificna situacija koja nas kao porodicu zabrinjava pa mi treba informacija o spinalnoj anesteziji I ako moze gde je najbolje uraditi....hvala unapred na odgovorima.

Da li neko moze da mi odgovori moze li se izvrsiti operacija kuka pomocu ove anestezije...moja majka od 75 godina pala je I polomila kuk pre tri meseca...nije operisana zbog srcane stenoze I uzalud smo se nadali da ce posle duzeg vremena u krevetu ustati I hodati makar uz setalicu ili u kolicima da bude...lekari kazu da ide na rizik na operaciju, jer inace nema nista od hodanja, a ovako lezeci ima opasnost od komplikacija I drugih koje su opasne...dakle sta uraditi...vrlo specificna situacija koja nas kao porodicu zabrinjava pa mi treba informacija o spinalnoj anesteziji I ako moze gde je najbolje uraditi....hvala unapred na odgovorima.

moze. pri cemu se ne daje kao kod porodjaja epiduralno vec najcesce u region arahnoidee (paucinasta opna kicmene mozdine). spada u regionalnu (ne lokalnu) anesteziju i naziva se jos neuroaksijalna blokada.

Poslednja izmena:
Naravno da u spinalnoj moze da se uradi operacija kuka cak je i preporucljivo kod starijih osoba. Daje sa kao epidural samo u drugi prostor i sa mnogo tanjom iglom.
Isto je sto i neuroaksijalna blokada samo ovo zvuci mocnije i ja bih dr koji tako porodici objasne isamarala jer su dramoseri i zbunjuju pacijanta i porodicu.
Na Banjici to lepo rade, ali su sobe kao stala. Ako imate mogucnosti za privatnu praksu raspitajte se za dr Igora Sesliju, dr Marka Cvorovica i dr Ivicu Medenicu.

Back