Шпијунирање запослених

Slavenska

Iskusan
Poruka
5.907
ауторска тема

Прочитала сам на једној од тема где је један члан написао да га је фирма у којој је био запослен , прватна фирма , шпијунирала ..тј да је шпијунирала његов приватни моблини телефон ..

Постоји случај када власници фирме који су у страху од ко зна чега , обзиром да су стекли нешто на незаконит начин , доводили приватне детективе да врше видео надзоре и прате службене мобине телефоне , али никада нисам чула, или се дешава а да ми и не знам,о да се прате и приватни телефони , тј да се запослено лице шпијунира преко приватног телефона

исто тако је приметно да власници фирми унајмљују детективе који прате запослене на боловању ..

питам се куда иде овај свет и како ово зауставити и прекинути .

Та параноја која влада код људи који су цтекли огромно богатство , али не на баш чист начин одоводи до тога да врше терор над својим радницима , урнишу их ..наравно да ће послодавац да уради све да се заштити , али шпијунирање моблиног телефона је дно , дна и како уопште ово доказати и пријавити ?

Постоји случај када власници фирме који су у страху од ко зна чега , обзиром да су стекли нешто на незаконит начин , доводили приватне детективе да врше видео надзоре и прате службене мобине телефоне , али никада нисам чула, или се дешава а да ми и не знам,о да се прате и приватни телефони , тј да се запослено лице шпијунира преко приватног телефона
Špijuniranje privatnog mobilnog nije moguće, to su priče ispred zadruge, verodostojnost otprilike
ista kao i ovi idiotizmi koje srbomrsci svakodnevno iznose po društvenim mrežama i forumima.
Da bi to funkcionisalo, potrebno je da instaliraš aplikaciju na svom telefonu, a ko je lud da to uradi?

исто тако је приметно да власници фирми унајмљују детективе који прате запослене на боловању ..
To mogu da rade ako misle da će da im se isplati.
Uobičajena praksa na Zapadu.

Špijuniranje privatnog mobilnog nije moguće, to su priče ispred zadruge, verodostojnost otprilike
ista kao i ovi idiotizmi koje srbomrsci svakodnevno iznose po društvenim mrežama i forumima.
Da bi to funkcionisalo, potrebno je da instaliraš aplikaciju na svom telefonu, a ko je lud da to uradi?

а мислиш да не могу да ти у току нпр паузе на кварно иснталирају апликацију ..човек је то писао, да му је шпијуниран телефон ..

мени је то заиста прекорачење силе и закона , да ти своје раднике пратиш , снимаш, да , било је и то у фирмама ,нарађујеш шефовима да слушају и прате шта ко говори ..да унајмљујеш детективе да их прате на боловању ..све то говори да ти као тајкун имаш право на живот свог радника , тј роба

Moze da zahteva da instaliras aplikaciju na poslovnom telefonu , ne na svom licnom, a moze da ti oduzima licni telefon na dolazak na posao , formira poslovno zasticeno okruzenje..
U sustini , svaki zaposleni moze biti prociscen pri ulasku u radno okruzenje i da razdvaja svoje licne stvari od radnog okruzenja...mislim da to ne bi trebalo da bude zabranjeno..

Ako se definise da firma poseduje tih 8h rada, onda je jedno , ali na zapadu su dobijali procese gde firma poseduje sve sto napravis, bez obzira na 8h ..tj da ti je plata placen odmor a ne placen drugi kreativni posao...
To se cini mi se masovno dobija kao parnica...
Ne znam kako je u Srbiji..

Moze da zahteva da instaliras aplikaciju na poslovnom telefonu , ne na svom licnom, a moze da ti oduzima licni telefon na dolazak na posao , formira poslovno zasticeno okruzenje..
U sustini , svaki zaposleni moze biti prociscen pri ulasku u radno okruzenje i da razdvaja svoje licne stvari od radnog okruzenja...mislim da to ne bi trebalo da bude zabranjeno..

Ako se definise da firma poseduje tih 8h rada, onda je jedno , ali na zapadu su dobijali procese gde firma poseduje sve sto napravis, bez obzira na 8h ..tj da ti je plata placen odmor a ne placen drugi kreativni posao...
To se cini mi se masovno dobija kao parnica...
Ne znam kako je u Srbiji..

Свеједно то је превелика контрола или параноја

Ako mene pitas kako bi shvatao posao , nisam pao sa marsa, znaci sve sto je poslovna imovina, pa i znanje mora da se cuva jer zaposleni ne krade samo svoje znanje vec i imovinu firme...u znanju...za to postoje legalne i nelegalne metode...nelegalne su pojede te mrak ....ako je cifra dovoljno velika...zato je bolje prebaciti bezbednost na pleca firme nego da te juri pojedinac koji ima veliki interes...tj vlasnik firme...
Nemam bas puno poverenje u odvajanje i etiku....a i ne bih trebao da imam, jer eticki gledano zivot ljudi ima cenu....i ona je prilicno niska...
Ja bih voleo da se uspostavi cena za unistenje ljudskih zivota...jer ovo sto radi SNS a pre njih SPS je ustvari unistenje buducnosti po principu podobnosti, ekonomski te sasuse, kasnije ti uniste perspektivu i buducnost....religijski i ljudski je uzasno nedopusteno , a pravno je dopusteno....

Arkanova deca imaju direktnu korist od arkanovih i cecinih zlocina...direktnu...dok deca onog ko je stradao u obracunima i pljackama imaju takodje direktnu stetu i poremecen zivot od tih posledica..

Свеједно то је превелика контрола или параноја
Evo ti realnosti , ako neko izmisli perpetum mobile, istog trenutka ce biti ubijen...istog..ne postoji sansa da prezivi duze od trenutka kad se to sazna...tj desice se pre nego sto se sazna..

Tu nema neke paranoje...to je izvesnost..

Slicno se moze desiti ako postoji veliki interes u vezi neceg drugog...

Siguran sam da u Srbiji nema neke potrebe za ovim merama nadgledanja, zato sto ovde niko ili ne poseduje vrhunska znanja ili ne otkriva vrhunska znanja, posto je sve okrenuto najnizim oblicima razmene zivotno vreme za novac...tako da se tu i ne ocekuje neki van prosecan kvalitet, van prosecna vrednost rada i van prosecan ucinak....

Tako je u svim okruzenjima, proceni se prosek okruzenja i tako se definisu ocekivanja , bezbednost i ponuda u ceni rada...eventualno neka nesimetricnost se kompenzuje nekim blagim povecanjem cene rada ili smanjenjem cene rada, ali obicno se ocekivanja vrte oko proseka....

U Srbiji niko , cak ni ovde na forumu ne veruje u neprosecno ponasanje i neprosecan zivot...znaci da ti nesto umes kao neki as, ti bi bio tamo daleko , gde je takav as...Ako si Nole to se odmah vidi , nosis kao nole, vozis kao nole, zivis kao nole...
Ne mozes da zivis kao Djoka a da kazes da imas sposobnosti kao Nole, jer onda bi ziveo kao Nole, a ne bi ziveo kao Djoka..

Tako i dogadjaji i vestine koje imas, ako si na forumu onda imas vestine Djoke, a ne Noleta...
Da bi se uklopio u kompleksaske procene i razmisljanja ostalih forumasa, nisu oni dosli ovde da bi nesto naucili ili pricali malo ti malo oni , nego da se isprse, da budu max od Noleta sto mogu , a ti kvaris ako ne igras tu igru...
Isto vazi i za politiku , ne mozes ti kao gradjanin Djoka da budes pametniji od Vucica, Vucic je pametniji i od patrijarha, i od svih gradjana Srbije...a tako i svaki clan SNS akademije...
Pre njih SPS akademije...a ne, to nije postojalo...dobro Arkan klana...zemusnkog klana...
Zokijevog klana..

U Srbiji mi prica radnica u IT sektoru , koja ima diplomu ali druge struke, kako su joj kolege, sankerke, kozmeticarke, i da je muka i da ona napreduje nemerljivom brzinom jer je u takvom okruzenju , a ona navikla da bude odgovorna, jer joj je to po opisu struke, znaci fakultet je oblikovao da bude precizna pedantna i odgovorna...a stvarno joj struka takva...i ja to volim kod njih...

Nisam siguran, ali mislim da kad radis u bezbednosti ili vrhu neke firme, ovde u Srbiji , ino firma, da ti zahtevaju da bude instaliran odredjen software i da bude instaliran i odredjen firmin software na sluzbenom telefonu , a da nema saobracaja na privatnom telefonu o pitanjima koja su u vezi firme, znam da sam pricao jednom sa zaposlenim iz yetela pa je nesto slicno ispalo u razgovoru , ali nije jasno bilo izreceno....

Naravno da privatnik treba da ima mogucnost da ti proveri da li ti je bolovanje lazno, i da ne veruje formalnim dokumentima.

SFRJ je npr. godisnje sigurno imala preko pola miliona laznih bolovnja.

To narocito vazi za ove zdravstvene radnike, koje mogu da namestaju bolovanja.

Posebno poznato kod trudnica doktorki koje produzavaju svoje porodiljsko.

ауторска тема

Прочитала сам на једној од тема где је један члан написао да га је фирма у којој је био запослен , прватна фирма , шпијунирала ..тј да је шпијунирала његов приватни моблини телефон ..

питам се куда иде овај свет и како ово зауставити и прекинути .
Kod nas je kapitalizam u fazi ranog srednjevekovnog uz primesu despotije
sam zakon o radu je nakaradan tako da skoro nema razlike dal je državni dal privatni sektor

Po pravilu najviše kamera i špijuniranja ima tamo gde su kamere i javni tužilac zatajili dok je Pobednik Ztanzicije "ulagao dedovinu" (obraz djion i državne pare)

Naravno da privatnik treba da ima mogucnost da ti proveri da li ti je bolovanje lazno, i da ne veruje formalnim dokumentima.

SFRJ je npr. godisnje sigurno imala preko pola miliona laznih bolovnja.

To narocito vazi za ove zdravstvene radnike, koje mogu da namestaju bolovanja.

Posebno poznato kod trudnica doktorki koje produzavaju svoje porodiljsko.
Da li ste znali da Pobednik Tranzicije može da ignoriše validne doznake zaposlenog i da mu isplati punu platu bez obzira na bolovanje?
Meni se to nikad nije desilo ali jeste jednom rodjaku od gazde u temo jednoj ranijoj firmi...
Jako human gest i za svaku pohvalu
A Gazdina Udaraljka redovno ostvarivala BONUSE i napredovala lepo sa seoskim IV stepenom

Malware tipa "Pegasus" je već na nivou svetskih vlada te privatnik sa time nema ništa sem izraelskog privatnika iz MOSAD-a koji je to tamo i osmislio
Fabričko resetovanje pomaže/ne pomaže ali flešovanje itekako

Evo ti realnosti , ako neko izmisli perpetum mobile, istog trenutka ce biti ubijen...istog..ne postoji sansa da prezivi duze od trenutka kad se to sazna...tj desice se pre nego sto se sazna..

Tu nema neke paranoje...to je izvesnost..

Slicno se moze desiti ako postoji veliki interes u vezi neceg drugog...
Realnost je drugačija
Sam podnosilac lažnog bolovanja se izofira pred drugima
A drugi brže bolje to jave šefu koji javi menadžeru koji javi direktoru koji obavesti Velikog Gazdu

Medjutim ni lekari nisu mutavi - čuvaju svoje radno mesto iako su izloženi uvredama zbog neostvarenih želja podnosilaca bolovanja
Lekar opšte prakse te odmah šalje kod nadležnog specijaliste da bi sebe pokrio validnijim mišljenjem pa išlo ne ruku ili ne išlo

Poslednja izmena:
Čisto sumnjam da se neko time bavi. Ima kamera naravno svuda sada već ali da ti neko špijunira privatni moblini mislim da je i protivzakonito.
Većina firmi ima u ugovoru o radu član o čuvanju poslovne tajne.
Jedina firma koja bolesno gleda u kamere je Delhaize
Postoje i druge firme koje se oslanjaju na kamere dok ne isprofilišu radnika ali ovi stvarno dobijaju platu za video nadzor i editovanje filmčića
Kažu inspektori da je protivzakonito a onda kreće čitava epopeja pravila i uslova (koje ovi iz Delhaizea ne znaju)
Primera radi Super Vero ima mnogo više kamera ali su one tu protiv nekorektnih mušterija, uigrana ekipa ima mnogo brži video editing

Realnost je drugačija
Sam podnosilac lažnog bolovanja se izofira pred drugima
A drugi brže bolje to jave šefu koji javi menadžeru koji javi direktoru koji obavesti Velikog Gazdu

Medjutim ni lekari nisu mutavi - čuvaju svoje radno mesto iako su izloženi uvredama zbog neostvarenih želja podnosilaca bolovanja
Lekar opšte prakse te odmah šalje kod nadležnog specijaliste da bi sebe pokrio validnijim mišljenjem pa išlo ne ruku ili ne išlo
Realnost je dodje gazda kod lekara opste prakse koji je potpisao bolovanje i kaze mogli bi vi da redje propisujete ta bolovanja. jer ja sam strasno besan....tako da cu da potrazim korupciju i vezu za vasu direktorku , pa ce da vam najase na vrat a vi vidite kako cete posle da pravdate silne recepte ili upute specijalistima....razmislite o tome...

To su teski neradnici , ajd kad bude neko stvarno bolestan, ali vidite da se ovde radi i o izvlacenju..

Неко је споменуо СНС , али ја знам пример фирме чији чланови су ДОСОВЦИ и који сами своје запослене наводе да лажу за њих ..наравно ако нема кодекс морални, они ће то да раде..али да дајеш инструкције шефовима а они својим кртицама ко шта прича у фирми , да правиш спин али да ти приватни моблини шпијунира , то је веч параноја , али је могуће ..јадни такви људи

Jedina firma koja bolesno gleda u kamere je Delhaize
Postoje i druge firme koje se oslanjaju na kamere dok ne isprofilišu radnika ali ovi stvarno dobijaju platu za video nadzor i editovanje filmčića
Kažu inspektori da je protivzakonito a onda kreće čitava epopeja pravila i uslova (koje ovi iz Delhaizea ne znaju)
Primera radi Super Vero ima mnogo više kamera ali su one tu protiv nekorektnih mušterija, uigrana ekipa ima mnogo brži video editing
Skoro svaka firma ima radnika koji gleda kamere i skoro svaka ima sistem od 24 kamere u svom objektu , znam ja, kad me ciga hteo da pokrade , pa sam trazio da vidim snimak, i video foru koju koristi...nanjusio ja njega ali nisam znao tacno da imam i dokaz...a uz snimak imam i dokaz...

Skoro svaka firma ima radnika koji gleda kamere i skoro svaka ima sistem od 24 kamere u svom objektu , znam ja, kad me ciga hteo da pokrade , pa sam trazio da vidim snimak, i video foru koju koristi...nanjusio ja njega ali nisam znao tacno da imam i dokaz...a uz snimak imam i dokaz...
pre će te pokrade srpska baba ili sin od kriminalnog inspektora koji zna da mu ne možeš skoro pa ništa pa se bahati
cigani su postali gospoda zbog srpske tranzicije
naime bili su prinudjeni da rade na zapadu jer se ovde od pobednika tranzicije ništa nije moglio ukrasti 24/7/365
cigani su puni zapada
srbi samo priča o zapadu

Da li ste znali da Pobednik Tranzicije može da ignoriše validne doznake zaposlenog i da mu isplati punu platu bez obzira na bolovanje?
Meni se to nikad nije desilo ali jeste jednom rodjaku od gazde u temo jednoj ranijoj firmi...
Jako human gest i za svaku pohvalu
A Gazdina Udaraljka redovno ostvarivala BONUSE i napredovala lepo sa seoskim IV stepenom
Da, Srbija ce propasti jer srpske gazde vise cene svoje svalerke, i to da ih cene i postuju prostitutke i lokalni krimosi po gradu, nego sto ce da ceni vrednog radnika.

Back