Spekulacije u vezi razloga samoubistva studentkinje Filološkog

Meklaud

Iskusan
Poruka
6.000
Studentkinja koja se ubila bila član sekte "Crna ruža"?

U njenoj ruci pronađen je crni konac, što kolege s fakulteta povezuju s razgovorima s njom nekoliko dana pred smrt. Oni smatraju da je J. R. po ponašanju i pričama mogla da bude članica sekte „Crna ruža“, najozloglašenije na Balkanu

Studentkinja koja se ubila bila član sekte

“Oblačila se u crninu. Primetili smo da se čudno ponaša. Plašimo se da je taj crni konac koji joj je pronađen u ruci značio pripadnost nekoj sekti”.

Ovo pričaju kolege J. R. (25), koja se u ponedeljak ubila skočivši sa prozora zgrade Filološkog fakulteta u Beogradu. Policija je utvrdila da se devojka popela na stolicu, otvorila prozor i skočila s petog sprata. U njenoj ruci pronađen je crni konac, što njene kolege sa fakulteta povezuju sa razgovorima s njom nekoliko dana pred smrt. Kolege smatraju da je J. R., po ponašanju i pričama, mogla da bude članica sekte „Crna ruža“, najozloglašenije na Balkanu, objavio je “Blic”.

- Pričala je o nepravdama i mučilo je što neke stvari ne može da ispravi. Ponašala se čudno. Spominjala je sekte. Ali, nažalost, niko je nije shvatio ozbiljno – priča jedan od kolega nastradale studentkinje, a komšije su za devojku imali samo reči hvale.

- Izuzetno obrazovana, kulturna i fina devojka, kao i njena sestra, takođe studentkinja. Primetili smo da se u poslednje vreme oblači u crninu – kaže komšinica.

Članovi „Crne ruže“ sebi život oduzimaju po principu „bacanja kockice“, a poznati su i po tome da vrbuju isključivo visokointeligentnu decu. Neretko piju ljudsku i životinjsku krv. Kada „kocka“ izabere osobu koja mora sebi da oduzme život, sekta im šalje pismo na kojoj je nacrtana crna ruža i napisan datum samoubistva.

Tragično nastradala devojka izučavala je neohelenistiku, govorila je nekoliko jezika, svirala je klavir, a bila je uspešan student grčkog jezika i književnosti.

(Telegraf.rs)

http://www.telegraf.rs/vesti/1068588-studentkinja-koja-se-ubila-bila-clan-sekte-crna-ruza

-----------------------------
Neko tako inteligentan da bude clan ozloglasene sekte i jos da dopusti da mu toliko operu mozak?
Pa ne znam i da su imali kompromitujuce stvari o njoj, kojima je ucenjivali,nije trebala dic ruku na sebe.
A gde je predstavnistvo C.R. u BGu :hmmm:

čak ni u smrti čovek ne može imati mira. I posle, zbog čega ljudi žele da napuste sve ovo?

Prolazio sam tim mostićem na faksu sa kojeg se može videti mesto gde je devojka skočila, video sam policiju ali nisam znao još tada o čemu je reč. Posle su počeli da spekulišu studenti sa faksa, i već tu sam se iznervirao zbog količine gluposti.
Ljude previše zanima tuđ život i tuđa smrt. Što je važno da li se ubila zbog ljubavi, kao što jedna strana govori, ili kao ovi gore, zbog sekte? Kurir je išao toliko daleko da je napisao kako je ona bila obučena u crninu, čak i donji veš. Kao da crna boja nužno znači da je neko u sekti.
Ovo stvarno prelazi svake granice... još su neke druge novine našle da istaknu to što je njena sestra novinarima zalupila vrata pred nosem, kao da je u obavezi da im nešto kaže. Ona je u žalosti, šta kog vraga ima da se bakće sa novinarima!

Poslednja izmena od moderatora:
čak ni u smrti čovek ne može imati mira. I posle, zbog čega ljudi žele da napuste sve ovo?

Prolazio sam tim mostićem na faksu sa kojeg se može videti mesto gde je devojka skočila, video sam policiju ali nisam znao još tada o čemu je reč. Posle su počeli da spekulišu studenti sa faksa, i već tu sam se iznervirao zbog količine gluposti.
Ljude previše zanima tuđ život i tuđa smrt. Što je važno da li se ubila zbog ljubavi, kao što jedna strana govori, ili kao ovi gore, zbog sekte? Kurir je išao toliko daleko da je napisao kako je ona bila obučena u crninu, čak i donji veš. Kao da crna boja nužno znači da je neko u sekti.
Ovo stvarno prelazi svake granice... još su neke druge novine našle da istaknu to što je njena sestra novinarima zalupila vrata pred nosem, kao da je u obavezi da im nešto kaže. Ona je u žalosti, šta kog vraga ima da se bakće sa novinarima!

Slažem se. Besmisleno je baviti se ovakvim stvarima. Prvo, ona je mrtva, te je mrtva, šta sad?! Nećemo je pričajući o tome vratiti.
Drugo, niko osim nje zaista ne zna pravi razlog njenog samoubistva. Možemo samo da nagađamo. To što je bila član sekte (ili nije) možda nema nikakve veze. Možda je imala neke privatne probleme sa kojima nije mogla da se suoči. Ok, neka su to i ljubavni problemi - ali ne mora da znači. Ne možemo znati o čemu drugi razmišljaju dok nam oni to ne kažu.

Ne postoji nikakva sekta "Crna ruža". Priča o Crnoj Ruži je potekla od strane katoličke štampe u Hrvatskoj, što su kasnije preuzeli naši novinari. I naravno izvlače tu priču iz naftalina kad god treba naraviti senzaciju od nečijeg nestanka/samubistva/ubistva. novinari, da sam na mestu porodice, tužio bih ih ko iz topa.

Svako nagadjanje,zbog cega je neko sebi oduzeo zivot,besmisleno je.Ovi napisi u stampi,kad god se dogodi neko samoubistvo,odmah se potrzu sekte!
Svi ti novinski,kao i druge price,o postojanju sekti u Srbiji,pronose bivse komunjare.Najgora,i jedina otrovna "sekta",u nasoj zemlji,bila je pokojna
Komunisticka partija.Nazalost,ta sekta jos nije uklonjena u potpunosti,iz nasih redova. Recidiv na zalost postoji.Oni se veoma uspesno,presvlace,u druge dresove.
Upravo se sada spremaju,da navuku drugi "dres",sa nekim "demokratskim" oznakama.

Svako nagadjanje,zbog cega je neko sebi oduzeo zivot,besmisleno je.Ovi napisi u stampi,kad god se dogodi neko samoubistvo,odmah se potrzu sekte!
Svi ti novinski,kao i druge price,o postojanju sekti u Srbiji,pronose bivse komunjare.Najgora,i jedina otrovna "sekta",u nasoj zemlji,bila je pokojna
Komunisticka partija.Nazalost,ta sekta jos nije uklonjena u potpunosti,iz nasih redova. Recidiv na zalost postoji.Oni se veoma uspesno,presvlace,u druge dresove.
Upravo se sada spremaju,da navuku drugi "dres",sa nekim "demokratskim" oznakama.

Isto koliko je odvratno nagađati razloge za nečije samoubistvo, tako je odvratno koristi takve stvari za izlaganje sopstvenog političkog šovinizma :bljak:

Ne postoji nikakva sekta "Crna ruža". Priča o Crnoj Ruži je potekla od strane katoličke štampe u Hrvatskoj, što su kasnije preuzeli naši novinari. I naravno izvlače tu priču iz naftalina kad god treba naraviti senzaciju od nečijeg nestanka/samubistva/ubistva. Odvratni novinari, da sam na mestu porodice, tužio bih ih ko iz topa.

Pogotovo sto i u vesti pise da je moguce ( nije utvrdjeno ) da je pripadala sekti Crna ruza.
Pri tom ne mogu da verujem da nekome ko je izucavao je neohelenistiku, govoriio nekoliko jezika,
svirao klavir, a bilo je uspešan student grčkog jezika i književnosti...moze da se do te mere ispere mozak i navede na samoubistvo ..

Sekta "crna ruža" jeste postojala, ali ja prestala sa radom kad je satan panonski dobio metak u glavu od našeg snajpera na Vukovaru...daklem od kad je "domoljub" i glavni sektaš popio 7,9mm sekte NEMA!!! :koto:

Gospodin Ivica Čuljak aka satan panonski je bio samo panker, ustaša i lokalni mangup.

Zasto onda pravoslavni forumi pisu o ovoj sekti i pljuju je ako ne postoji

Zato što su negde po novinama pročitali da ima neka Crna Ruža i da su mnogo opasni i da šalju pisma. I ovde kod mene je dotična crna ruža vrlo maštovito rabljena od strane lokalne palanačke populacije da se objasne raznorazni zločini u čijij pozadini je zapravo ležao neki dosadan razlog koji nikog ne zanima: besparica, promašene ljubavi, psihički problemi. Ali zato je neka tamo mraćna grupacija koja te primora da se ubiješ mnogo abavnija za ispiranje usta dokonih baba uz kaficu i ono čuveno "Znaš prijo, ma nećeš mi verovati šta sam čula...."

Ako ostavimo po strani sva palanačka govorkanja, natucanja i tračeve. Krivični zakonik Republike Srbije jasno kvalifikuje kao teško krivično delo navođenje na samoubistvo ili pomoć pri istom. Zaprećena kazna je do čak 20 godina zavora.Da je u pozadini takvih priča zaista nešto tako, relativno brzo bi ih neki slučaj odveo na sud pa u zatvor, a takva grupa bi bila razbijena.

Naravno, svakako i u Srbiji postoji određen broj poštovalaca lika i dela g. Satane, ali su to mahom izolovani slučajevi i teško da su opasni. Nešto organizovanije grupacije postoje u Americi, kao na primer Luciferova crkva. Ipak i ona se svodi na grupu dokonih pripadnika srednje kalse koji zabavu nalaze u čantranju po podrumima i zajedničkom orgijanju. Realno, mogli su to i bez toliko pompe, al njihova stvar.

Nadalje, ja bih voleo da se svako stavi u situaciju da ga vrbuje neki izmišljen satansita. Šta bi on to trebalo da kaže i kakav argument da iznese pa da ja kažem "Uuuuu, oću i ja tvojim stopama" namesto da ga odbijem
--------------------------
I da se konačno osvrnem na ovaj tužan slučaj iz naslova. Najverovatnij da je cura imala problema sa depresijom. Depresivni ljudi su skloni da sebi naškode ma koliko objektivno bili uspešni u životu. Jednostavno, njihova verzija stvarnosti je iz nekog drugog ugla, u kojem oni ne zaslužuju da žive, ili nisu dovoljno dobri i li ko zna šta. Okidač može biti svašta: promašena ljubav, svađa, loše ocene, pa čak i neke sitnice tipa pogrešna kritika ili tako nešto. Imao sam prilike da ovo vidim na više primera iz moje vrlo bliske okoline, uključujući i jedan pokušaj suicida.

Pogotovo sto i u vesti pise da je moguce ( nije utvrdjeno ) da je pripadala sekti Crna ruza.
Pri tom ne mogu da verujem da nekome ko je izucavao je neohelenistiku, govoriio nekoliko jezika,
svirao klavir, a bilo je uspešan student grčkog jezika i književnosti...moze da se do te mere ispere mozak i navede na samoubistvo ..

Pa praktično nema šanse.

Crna Ruža. Bš onako zvučno ime. Tačno mogu da zamislim sliku koju o tome ima prosečan polupismeni srpski čitalac telegrafa, kurira ili blica... Neki tamo tipovi, zamotani u crno piju krv na groblju, i viču "Ave satana" i laju na mesec :rotf:

имао сам другарицу која се бавила наталним картама и обесила се:(
нисам приметио да је била мрачњак или је нисам познавао колико сам мислио да је познајем.

Koescidencija. Bar 50% ženske populacije se na ovaj ili onaj način interesuje za horoskop, koji je suštisnki bezopasan, mada besmislen i nebulozan hobi.

Koescidencija. Bar 50% ženske populacije se na ovaj ili onaj način interesuje za horoskop, koji je suštisnki bezopasan, mada besmislen i nebulozan hobi.

у суштини сам хтео да кажем, да није битно где је и чиме се бави, већ да је самоубица једноставно самоубица, вероватно да постоји та нека искра аутодеструкције која кључа док не прокључа, али то је више за психологију.

у суштини сам хтео да кажем, да није битно где је и чиме се бави, већ да је самоубица једноставно самоубица, вероватно да постоји та нека искра аутодеструкције која кључа док не прокључа, али то је више за психологију.

upravo tako! Reputacija!

- - - - - - - - - -

I sta to bi? Studentkinja koja se ubila, bila je član sekte "Crna ruža" ili nije?

Ne postoji takva sekta.

To nema veze s vezom taman i da jeste. Biti gotičarka je češće posledica one depresije o kojoj sam malo pre pisao. Obično su depresivci skloni toj subkulturi jer im se uklapa u karakter. Ipak, u tome nema ničeg zaista opasnog. Opasno je ono u glavi.
Mislim da me nisi razumeo... nisam ja rekao da se ona ubila jer je možda bila goth, već da se možda oblačila u crno iz tog (sasvim bezazlenog) razloga, a mediji vole da naduvaju sasvim irelevantne činjenice... a to zašto se zaista ubila to je već drugo pitanje. Možda je bila depresivna, možda je dečko ostavio, ko to zna.... najmanje je verovatna činjenica da je pripadala nekakvoj sekti, ali takva naklapanja najbolje prodaju Kurir, Alo i ostale toaletoide.

Back