- Poruka
- 735
Rađanje, majka i dete
Član 5.
(1) Žena slobodno odlučuje o rađanju.
(2) Majka i dete uživaju posebnu zaštitu države
mi smo otprilike nista
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Rađanje, majka i dete
Član 5.
(1) Žena slobodno odlučuje o rađanju.
(2) Majka i dete uživaju posebnu zaštitu države
Roditelji
Član 7.
(1) Roditeljsko pravo pripada majci i ocu zajedno.
(2) Roditelji su ravnopravni u vršenju roditeljskog prava.
(3) Zabranjena je zloupotreba roditeljskog prava.
(4) Usvojitelji imaju pravni položaj roditelja.
]Roditeljsko pravo pripada majci i ocu zajedno.
(2) Roditelji su ravnopravni u vršenju roditeljskog prava.
Šta znam, moj prijatelj se razveo i majci su dosudili starateljstvo nad detetom. Malo sam bio iritiran, sudija je žena, socijalni radnik žena i to razvedena, ličilo je na nepravdu, tim pre što je majka deteta...hm, specifična. Danas, posle nekoliko godina vidim da dete sasvim lepo napreduje i da je vaspitano. Kad malo bolje razmislim, mislim da se majka može bolje brinuti o detu, tim pre što se muškarcu i ne toleriše ništa, niti se ikako pomaže s tim u vezi ni na radnom mestu, niti bilo drugde.
Mislim da sam ne bih bio u stanju da se dobro brinem o detetu.
Deca koja odrastu bez oca su uglavnom nestabilna i od njih se uglavnom stvaraju buduce sociopate.
Kolega, dete je ženskog pola, možda završi u zatvoru, ali valjda neće biti silovateljka
Ne znam za te statistike, znam neke primere iz okoline.
Imam primer iz komšiluka gde je razvedena žena uspešno odgajila i odškolovala dete, kupila joj dva stana u velikom gradu o kojem je ćera snevala, itd...
Ima primera i gde dete razvedenih zaluta...
Mislim da svaki , ili skoro svaki razvedeni roditelj želi detu sve najbolje, pa u toj želji previše popušta i izgubi uticaj i autoritet...
Mislim i da dete razvednih roditelja jeste oštećeno i uskraćeno i da ne odrasta u zdravoj porodici, da ta situacija ostavlja ozbiljne posledice na njegovoj duši i psihi
Ali, ljudi ne razmišljaju mnogo o svemu tome, kažu da su to zastarela shvatanja, da ne znam ništa o životu, a i ja sam dečko iz sela, možda i jeste tako.
Deca su, uglavnom, vezana uz majku i verovatno im je pored majke bolje. Ja ne znam kako bih uskladio svoje obaveze i brigu o detu. To bi stvarno bilo preteško, nešto bi moralo da trpi...
statistika je neumoljiva, masovne ubice, silovatelji, drogerasi, pedofili i hoshtapleri.
al sud je sud, majke su svetice, otac je kolac.
Primeri koje vidjam na poslu u vezi polovnjaca koje su razvedene su mi vise nego dovoljan razlog da sam apsolutno siguran da su te zene nesposobne za staranje o poverenoj im deci.Sve do jedne su u stalnom prometu dakle trpaju se na angro a sve pod motom da traze buduceg supruga.Kolege ih vesto koriste za seksanje i izivljavanje jer su upoznati koje su to sljamure i sta su im namere.Kad ih istrpaju pedaliraju ih a onda krecu tragikomicne situacije.Deca su im samo sredstvo da preko njih peljese bivse muzeve ciji novac uglavnom zavrsava neadekvatno utrosen na gadzete ili garderobu polovnjace.Moj savet svim razvedenim muzevima je da ne daju polovnjacama ni prebijene pare jer to njihova deca ionako nece dobiti.
nije pravilo, hvala bogu. uvek negde zasvetli dobar primer međuljudskih odnosa dvoje normalnih i požrtvovanih roditelja, koji uprkos razvodu svom detetu pružaju maksimum ljubavi, brige, dobrog uzora itd. itd.
ali to je jako teško i sve ređe, ipak hvala bogu pa postoji.
istina je da je otac nezamenjiv. sve ostale muške figure u detetovom životu: ujka, deda, mamin dečko itd. mogu biti samo surogat , verovatno i dobar, ali nikad kao ono što za dete može biti i jeste njegov biološki otac.
sa tim nema zayebancije i otac mora da bude sveprisutan u njegovom životu, svidelo se to majci ili ne.
očevi su danas postali sve više marginalizovana socijalna kategorija čija su zakonska prava svedena na nivo otvorene diskriminacije, a deca su sve češće oružje u rukama najčešće majki koje ih koriste za ucenjivanje bivših muževa.
odavno govorim da treba zabraniti ljudima da se razmnozavaju
drzava i kvalifikovani strucnjaci treba da izdaju licence onima koji su psihofizicki normalni za pravljenje potomstva
ja bih to uvela i kad je glasanje u pitanju![]()