Специјалци Трећег Рима

PAC-PAC:
Још горе него што сам мислио, предпостављам да покушавате да нам објасните да су Срби као база Вермахта починили све оно за шта неосновано оптужују Немце?!

Ајде немој да млатиш, СРБИН војник СДК.
Зато се иди оми мало.

ЦЕТИЊЕ, 08. Јануар 2006.г.- Грузијска Православна Црква данас је разобличила бившег свештеника Шио Зедгининдзеа, који се ових дана на скуповима проклетог распопа Мираша Дедејића лажно представља као грузијски митрополит Јотам.

Епископ Цагерија и Лентехија Преосвећени Господин Стефан који је члан Светог Синода Грузијске Православне Цркве на питање "Светигоре прес" да прокоментарише писање црногорских медија да је Грузијска Црква у лику митрополита Јотама подржала такозвану ЦПЦ, изјавио је да у Грузијској Цркви такав митрополит не постоји.

"Ја могу да кажем да у Грузијској Цркви такав митрополит не постоји, а колико знам то је рашчињени свештеник Шио Зедгининдзе који је служио у Ахалцихијској Епархији. Он је због неморалног живота, тачније због тога што је оставио закониту супругу због љубавнице са којом је водио распусни живот неко вријеме био под забраном свештенодејства", казао је Преосвећени Господин Стефан.

Он је казао да је Зедгининдзе потом отишао у Русију, "у лажну, расколничку цркву и од њих примио лажно рукоположење. Вратио се у Грузију и код града Гори у једном селу се представља као `митрополит Јотам`".

"Он нема никакво право да свештенодејствује јер је рашчињен, нити може представљати Грузијску Православну Цркву", закључио је Владика Стефан.

СВЕТИГОРА ПРЕС

Milkan Cvijetić, prijatelj porodice Abazović, koji se zatekao na mjestu događaja kada je izbila pucnjava, tvrdi da su prvi zapucali vojnici EUFOR-a.

"Zajedno s Abazovićima sam se pripremao za Božić. Ispred kuće smo klali svinju kada je iznenada došao džip. Iz džipa su iskočili vojnici i bez ikakvog upozorenja počeli pucati po nama. Dragomir je pobjegao niz njivu, dok je Rada već bila pogođena. Jedini koji je pucao iz kuće bio je dječak koji je otišao u kuću nakon što je bio ranjen, uzeo pušku i počeo pucati. Pušku sam mu oteo", kazao je Milkan, istakavši da su izjave vojnika da su pucali u samoodbrani "notorne laži".

Istraga Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu nije utvrdila ko je prvi počeo pucati.

"Poslali smo oružje i municiju na vještačenje i tek nakon završetka situacija će biti jasnija. Na jednom mjestu smo pronašli između 30 i 50 čahura, a na drugom još desetak", kazao je Radovan Pejić, portparol MUP-a RS.

http://www.nezavisne.com/dnevne/dogadjaji/dog01072006-03.php

PAC-PAC:
Колико се ја сећам СДК је имао другачије дизајниран шлем а ово је боме немачки и дизајн и шлем а и војник.

Ово је слика насликана уљаним, а шљем је исти на почетку, само је имао ШТИТ СА ТРОБОЈКОМ СА СТРАНЕ

ПАРАСТОС СРБИМА СТРАДАЛИМ У КРАВИЦИ И ЦЕЛОМ БИРЧУ
КРАВИЦА, 7. ЈАНУАРА /СРНА/

Парастосом и полагањем венаца на споменик у изградњи у Кравици данас је об e л ежена 13 - годишњица масакра 49 житеља овог братуначког села, који су на Божић 1993. године починиле муслиманске снаге из Сребренице.

Венце на споменик посвећен за око 3.500 настрадалих Срба из регије Бирач у посљедњем рату положили су председник Републике Српске (РС) Драган Чавић и председник Србије Борис Тадић, те председник Народне скупштине РС Душан Стојичић и у име Владе РС министри унутрашњих послова Дарко Матијашевић и рада и борачко инвалидске зашите Миодраг Деретић.

Више од половине страдалих на данашњи дан прије 13 година у Кравици били су цивили.

На Божић, су муслиманске снаге из Сребренице под командом садашњег хашког оптуженика Насера Орића упале у Кравицу и направиле масакр над недужним становништвом.

Само тог крвавог Божића свирепо је убијено 49 и рањено 86, а спас у бекству преко Дрине, као и у Другом светском рату, нашло више од 1000 становника Кравице и околних заселака.

Муслимански војници, припадници армије БиХ, убијали су цивиле на кућном прагу, клали, масакрирали и одсецали им главе, а онда их одвозили у Сребреницу, где су их набијали на кочеве.

Убијали су и клали све што су стигли, гонили стоку, пљачкали и палили све редом.

Тог трагичног Божића Кравица је потпуно уништена. Изгорело је око 750 кућа у тој месној заједници, затим 13 друштвених објеката и више од 3 000 помоћних објеката, од којих још ни четвртина није обновљена.

Иако су неки од преживелих препознали неке злочинце који су клали и оргијали по Кравици тог трагичног Божића - нико од њих није одговарао за почињене злочине, као ни за још многе злочине које су Орићеви ратници починили над српским становништвом у околини Сребренице, Братунца и Скелана, где је у бројним покољима убијено 1 539 српских цивила и војника, а сва српска села су опљачкана и попаљена.

Кравица је у последњем рату остала без 158 становника, а 168 их је било рањено.

На овом подручју тражи се још више од 60 особа српске националности које су на почетку рата остале у Сребреници или су у току рата заробљене од стране муслиманских снага и од тада им се губи сваки траг.

Комисија за тражење несталих РС до сада је на сребреничком подручју пронашла десетак посмртних остатака убијених Срба којима су одсечене главе, а пронађено је и неколико лобања у српским селима.

Осим сребреничког команданта Насера Орића, коме се суди у Хагу, за бројне злочине почињене над Србима у Сребреници и околини још нико није одговарао иако су током ратних година почињени стравични злочини и масовни масакри над Србима у многим сребреничким и братуначким селима - као што су Ратковићи, Брежани, Бјеловац, Залазје, Скелани, Подравање, Загони....

У нека од ових села још нико се није вратио, јер ниједна кућа није обновљена ни након више од 13 година, а становници тих села умиру у разним местима и скоро да се више нема ко вратити у Ратковиће, Магдовиће и још нека села у овом попаљеном и опустошеном крају.

“Пре рођења антихриста у Руској Цркви ће бити сазван Васељенски сабор, чији ће циљеви бити:

1. Да последњи пут упозори свет на опасност свеопште антихристовске заслепљености-отпадништва од Господа Исуса Христа.

2. Да се све Православне Цркве Христове уједине под једном Главом-Христом Животодавцем и под једном заштитом- Његове Пречисте Мајке, против долазећег антихристовог налета.

3. Да се коначно осуди масонерија, илуминатство, јакобинство и сви слични покрети, ма каквим се именом они називали, покрети који имају само један једини циљ: да се наводно ради крајње егалитаристичког схваћеног земаљског напретка и уз помоћ фанатика које су сами створили изазове анархија, уништи Хришћанство, те да коначно, уз помоћ моћи злата, које су концентрисали у својим рукама, читав свет потчине антихришћанству оличеном у једном аутократском и богоборном императору који ће сам завладати читавим светом”.

Св.Серафим Саровски (упокојио се 1833.год)пророкује: “Неће бити чудо када ископају моје кости, чудо ће бити када бедни Серафим дође у телу у Дивјево. Тада ће Дивјево постати светско чудо, јер ће одатле Господ Бог засијати Светлошћу Спасења не само Русији, већ и читавом свету у време антихристово.Антихрист ће се родити у Русији негде између Петрограда и Москве, у новосаграђеном великом граду који ће бити створен(после уједињења свих Словена са Русијом) од Москве и Петрограда…Биће то престоница Руског народа и зваће се Москва-Петроград или “Град Краја”, а то ће му име дати Господ Бог, Дух Свети”.

Руско-Словенско ЦАРСТВО ПРАВОСЛАВНО ЈЕ НЕМИНОВНОСТ

Бл:
ЈА САМ СВЕТСОАВСКИ НАЦИОНАЛИСТА = СРБИН ПРАВОСЛАВАЦ
А РУСИ И СРБИ СУ ИСТИ НАРОД, ТАКО ДА МИ ЈЕ САСВИМ НЕБИТНО КАКО ЋЕ СЕ ПРАВОСЛАВНО ЦАРСТВО ЗВАТИ
aj pitaj ruse mozda i njima nije vazno a meni bi mnogo znacilo da se zove SPC ili Srpsko Pravoslavno Carstvo

Бл:
Ма старац тако рече, примети цртицу између Руско - Словенско.
биће то смо Словенско Православно царство, А даје Руско због тога што ће највећим делом бити у русији!!!!!!
a jel cemo i mi da zivimo u rusiji (velika zemlja mozda nam i daju neki kutak kad nos ove demokrate isteraju po kratkom postupku)mozda uspemo da ponesemo po koji manastir i lepota ono sto smo od pocetka zeleli SLOBODA

Бл:
А бре аналу , па докле брееееееееееее?

Mi sa Rusima nemamo ništa zajedničko sem religije i porekla....Bliži smo Grcima i Latinima od kojih smo primili hrišćanstvo i sa kojima smo, zajedno sa ostalim južnim Slavenima delili i dobro i zlo tokom turske okupacije......Tamo gde idu Grčka, Bugarska, Rumunija, Bosna, Hrvatska, tamo je i Srbiji mesto...... 8-)

analiticar:
Mi sa Rusima nemamo ništa zajedničko sem religije i porekla....Bliži smo Grcima i Latinima od kojih smo primili hrišćanstvo i sa kojima smo, zajedno sa ostalim južnim Slavenima delili i dobro i zlo tokom turske okupacije......Tamo gde idu Grčka, Bugarska, Rumunija, Bosna, Hrvatska, tamo je i Srbiji mesto...... 8-)

... Па да, само толико...

cheda3dw.gif

analiticar:

Јел слушаш и себе.
Сем религије и порекла:confused:
Па шта ћеш више, то као да си рекао ја са Братом немам ништа сем ОЦА И МАЈКЕ:confused:
де мало размисли пре него ли млатнеш, а ГРЦИ су нам по култури браћа

Back