Specifična psihologija po borilačkim forumima, vaše mišljenje

I tako, boreći se za neku borilačku veštinu na borilačkom forumu, osoba se bori za ideju koju je adoptirala.Ako su ideje srodne, ljudi će simpatisati kolegu iz srodnog pristupa, (Boks, Muay thai, Bjj, Mma ) ili ( Sistema, Krav Maga, EFS ) ili ( Karate, Aikido, Džudo ), ako nisu biće pljuvanja.

bjj ti je direktan potomak ranog Judo-a, tako da.............

Ja sam primetio netrpeljivost izmedju ljudi koji praktikuju Karate i onih praktikuju Teakvondo.Razumem ja da se Japanci i Korejci ne vole zbog njihove istorije sukoba ali zasto nasi ljudi ulaze u te price kao da ih se to uopste tice.

Ja mislim da ne dolazi sukob zbog toga, nego zbog klasicne Frojdovske "ko ima veci" , tj ciji su nozni udarci bolji i efikasniji, iz Karatea ili iz TKD-a.....

Ja mislim da ne dolazi sukob zbog toga, nego zbog klasicne Frojdovske "ko ima veci" , tj ciji su nozni udarci bolji i efikasniji, iz Karatea ili iz TKD-a.....

Ma da je samo to u pitanju razumeo bih nego mi je jedan karatista krenuo u pricu o tome kako taekvondo nije ni postojao kao borilacka vestina do pre 30 godina tj. dok se nije pojavio u Seulu 1988. i dok nije zvanicno uvrsten u sistem igara 2000. kako su njega ustvari razvili karatisti dok je Japan drzao Koreju okupiranu i slicne gluposti.A ni taekvondisti nisu bili bolji,od toga da je karate zapravo potekao od tamo nekog nepoznatog taekvondiste koji je preko Kine otisao na Okinavu i rasirio tu vestinu po Rjuku ostrvima te da je i jedini stil karatea koji ima "efekta" razvio bas korejac Mas Oyama i Kyokushinkai i slicno.Jednostavno bespotrebna rasprava.

Malo istorijata Tekvando-a:Taekwondo /ˌtaɪˌkwɒnˈdoʊ/ (Korean 태권도 跆拳道 [tʰɛk͈wʌndo]) is a Korean martial art. It combines combat and self-defense techniques with sport and exercise. Gyeorugi (pronounced [kjʌɾuɡi]), a type of sparring, has been an Olympic event since 2000. Taekwondo was developed by a variety of Korean masters during the 1940s as partial combination of taekkyeon, Okinawan karate and other traditions.
The name taekwondo was coined by either Choi Hong Hi (of the Oh Do Kwan) or by Duk Sung Son (of the Chung Do Kwan). The World Taekwondo Federation claims that taekwondo development was a collaborative effort by a council consisting of members from the nine original kwans, while the International Taekwondo Federation claims taekwondo was created singlehandedly by Choi Hong Hi (of the Oh Do Kwan).
Traditional taekwondo typically refers to the martial art as it was established in the 1950s and 1960s in the South Korean military, and in various civilian organizations, including schools and universities. In particular, the names and symbolism of the both the traditional patterns and the newer poomsae often refer to elements of Korean history, culture and religious philosophy. The symbolism is replicated in the Korean flag.

Zapravo to je prilično tačno.Ovde, ali i na drugim mestima gde se diskutuje o borenju učestvuju prvenstveno muškarci, ali ne obični muškarci nego momci koji vole veštinu borenja.Što bi bio i odgovor na temu - ogromna količina testosterona + konstantno razmišljanje o fajtu dovodi do specifične psihologije po borilačkim forumima.:lol:
Nešta slično mentalitetu kasarne.

Poslednja izmena:

Back