Speak

BlackLeather

Iskusan
Banovan
Poruka
6.173
koliko ste jasni i glasni u izražavanju svojih želja i stavova
i kako nalazite kompromis pri peganju istih sa bliskim osobama ili partnerom
najveći problemi nastaju u ćutanju i odsustvu konkretne komuniukacije
kako stavljate ljudima do znanja šta zapravo želite
da li odlazite u krajnost napadnosti ilio ste pak previše tihi?

Pokusavam da izrazim stav kulturno i civilizovano, ako osoba pocinje da burno reaguje oko toga (emotivne ucene i manipulacija), i da bude verbalno agresivna, zatvaram se u sebe i cutim, jer ne umem sa takvim ljudima (a ne volim da izbijam klin klinom). Ima ona klinacka taktika, "e necu vise da se igramo, idem kuci", mada to mi deluje nezrelo ako naidjemo na nepremostivu nesuglasicu, tako da obicno popustim, na svoju stetu.
Jedna jos prilika kada cutim je kada ne zelim da pokazem svoje neke komplekse i tripove drugima. Npr, neko uradi nesto sa cime se ja ne slazem (a ovo moze biti i nesto sasvim normalno), i doticna osoba pocne da mi prepricava taj dogadjaj, obicno se pravim da je ok, ali u sebi se zacutim i u mislima kritikujem, jer kritikovanje naglas oko tog dogadjaja moze delovati neracionalno.

Uglavnom sam maksimalno (i previše) direktan. S tim što uvek, ako znam da od toga nema koristi, prilagođavam svoje želje situaciji. Način izlaganja ne smatram bitnim, tj. smatram, ali ipak ne pazim kako ću šta sročiti. Mada, pokazalo se da to ipak nije najbolje u nekim prilikama...

Nije važno na koji način se traži da želje budu ispunjene.
Važno je znati ko hoće da vam udovolji željama.
Ako nema takvih na vidiku, ne vredi ni kmečati, trudi se sam da dođeš do željenog.

glasna, jasna i često napadna...šta ću, pa moraju me čuti

Nisam uopste ni jasna ni glasna kad su zelje u pitanju jer bas ne volim da trazim bilo sta od drugih. Uvek se potrudim da sama nesto postignem, a ako bas ne mogu onda ih navedem da oni meni predloze to sto ja hocu. Sto je bezveze, ali radim to, iskreno. A nekad nista ni ne preduzimam pa se posle kajem

A sto se tice stavova, njih cu uvek izraziti vrlo jasno i iza njih uvek stojim

Ne volim kad ljudi znaju previse o mojim osecanjima,bojim se da ce moci da ih iskoriste protiv mene. Prijatelje drugacije tretiram,oni znaju dosta,ali sira javnost ne.
Tako mi je lakse da radim i zivim. Nisam nikako napadan,ali nisam vala ni tih. :lol:
Ne lazem ljude oko sebe o sebi,samo ne govorim dovoljno da bi oni to mogli da iskoriste. Kako se vise zblizavam s nekom osobom,otkrivam vise o sebi,ali ni tad previse,procenim otprilike kome mogu,a kome ne,da verujem. Svoje stavove cuvam kao dva oka u glavi,i nikad ne cutim kada su oni u pitanju.
A te zelje,osecanja...to ostavljam za ljude kojima najvise verujem,i sa kojima sam kao nokat i meso. Nije potrebno da budem jasan prema nekima koji mi nisu mnogo bitni.

Ne volim kad ljudi znaju previse o mojim osecanjima,bojim se da ce moci da ih iskoriste protiv mene. Prijatelje drugacije tretiram,oni znaju dosta,ali sira javnost ne.
Tako mi je lakse da radim i zivim. Nisam nikako napadan,ali nisam vala ni tih. :lol:
Ne lazem ljude oko sebe o sebi,samo ne govorim dovoljno da bi oni to mogli da iskoriste. Kako se vise zblizavam s nekom osobom,otkrivam vise o sebi,ali ni tad previse,procenim otprilike kome mogu,a kome ne,da verujem. Svoje stavove cuvam kao dva oka u glavi,i nikad ne cutim kada su oni u pitanju.
A te zelje,osecanja...to ostavljam za ljude kojima najvise verujem,i sa kojima sam kao nokat i meso. Nije potrebno da budem jasan prema nekima koji mi nisu mnogo bitni.
ti si ko ja, jbte.
Ciji si klon? :mrgreen:

Naoko ekstrovertna, u suštini introvertna. Svašta govorim, ali ništa ne kažem.
Ponekad obrnuto.:lol:
Switch je spontan.

Sve zavisi od sagovornika...
Inace dosta sam tvrdoglava, ubedljiva i iskrena..
Jasna sam i cesto i glasna...
Ali sam Uvek spremna na kompromis i toleranciju...
Nemam strah da cu biti povredjena...

Kratka i jasna. "Glasna" ali odmerena. Biram ton ali imam odlučnost. Na distanci ali ne dam na sebe. Pažljiva ali ne poltronski. "Saspem" direktno kako stvari stoje ali ne povređujem ljude koje volim.

Back