Speachless

bezibre!

Poznat
Banovan
Poruka
8.923
kako se postavite u situacijama i sa ljudima
gde zapravo vidite da je svaki komentar i objašnjenje suvišno
jer je nemoguće dopreti do nečije svesti
a ujedno vas blago nervira idiotizam koji ta osoba ispoljava

da imao sam par takvih slucajeva i prosto su usisivaci energije..vampiri..bolje se sto pre skloniti i prepustiti nekoj sirovini koja ce ih tretirati po zasluzi

Овдје гдје сам, окружен сам готово искључиво том истрајном глупошћу заштићеном безобразлуком. Ја, нажалост, још не знам како да се опходим са таквим људима. Резултат тога су моја непрестана испијеност и одсуство пажње при читању и умањена воља и за чиме.

Хoћу ли дa прeживим, глупoст мoрaм прихвaтити.
Хoћу ли дa живим, глупoст нe смиjeм усвojити.
Tрeбa дa вjeжбaм тo прихвaтaњe бeз усвajaњa.

До сада сам некако покушавала да допрем до њихове свести, али у последње време сам баш приметила да сам постала нетолерантнија за такве људе. Најчешће се повучем из разговора на самом почетку, што њима послужи као доказ да су они у праву и да сам ја кукавица која не зна ништа да објасни. Како год, мислим да је ово безболнији начин живљења за мене јер не бацам енергију на тако глупе ствари.
Највише ме нервира када толико помере почетну тему да на крају себе затекнем како објашњавам нешто скроз лево. Да ли уопште и постоје данас људи који знају да расправљају пратећи једну линију разговора, без скретања по разним ћошковима?

Постоје, али су у мањини.
Познато ми је то што описујеш, кад те `саговорник` (не)свјесно одвуче у расправу о неким, сасвим споредним детаљима, који не само да нису важни за тему разговора него су неважни уопште.

Чини ми се да је у контакту са лицима, којима је посвећена ова тема, корисно привремено обуставити везу између срца и језика те говорити хладно, из мозга.

postoje ljudi ciji je nivo kulture nizak, a nivo bezobrazluka visok, cija je potreba da podignu sebe velika, i to na racun sagovornika..
u zivotu take ne gajim, ni sekund.
problem je posao, a narocito je problem kad su takve osobe na visokim rukovodecim pozicijama.
cesto ostanem spicles.
ali ako me neko dva-tri puta dovede do te tacke, cetvrti put ce dobiti kresanje krila, bez obzira sta to za mene znaci
jer, istina je-pametniji popusta. i cesto je potuno idiotski ulaziti u diskusiju za koju znas da je besmislena.
ali ako pametniji uvek popustaju, budale vladaju svetom..i tako.
dilema je gde povuci granicu.

postoje ljudi ciji je nivo kulture nizak, a nivo bezobrazluka visok, cija je potreba da podignu sebe velika, i to na racun sagovornika..
u zivotu take ne gajim, ni sekund.
problem je posao, a narocito je problem kad su takve osobe na visokim rukovodecim pozicijama.
cesto ostanem spicles.
ali ako me neko dva-tri puta dovede do te tacke, cetvrti put ce dobiti kresanje krila, bez obzira sta to za mene znaci
jer, istina je-pametniji popusta. i cesto je potuno idiotski ulaziti u diskusiju za koju znas da je besmislena.
ali ako pametniji uvek popustaju, budale vladaju svetom..i tako.
dilema je gde povuci granicu.
Problem je što mnogi od njih nijesu baš budale nego samo bolje znaju kako doći do vode za svoju vodenicu i imaju neograničenu riješenost da im vodenica uvijek radi. U tom pogledu namjero igraju igru da pametniji poposti a oni se prave glupavi.

Poslednja izmena:

Pređem na sarkazam pa mi i bude zanimljivo, a i nestane mi želja da im razbijem glavu o sto za kojim pričamo.

Back