Spazam misica nogu pred spavanje...

lela.jelic

Zainteresovan član
Poruka
189
Drugari, imam jedan za mene uzasan problem vec nekoliko dana... Prvo da kazem da sam od rodjenja u kolicima, imam cerebralnu paralizu. Po kuci se puzeci krecem, mama me cesto i seta onoliko koliko mogu... Moj problem je sledeci: Naime, ja vec danima kad legnem imam spazam nogu (najvise desne).. Noge mi se samo grce, na intervale grce pa opuste i to traje sve dok me ne uhvati san.... Preko dana nista, danju sam opustena al nocu za izludeti. Ne sanjam ruzne snove i ne mislim o nicemu sto bi me uzrujalo, ali eto misici samo ''rade''.

Sta da radim dragi moji? :(

I napominjem da nikad do sad nisam imala takvih problema pred spavanje do pre nekoliko dana.... P.S. imam 26 godina

HVALA VAM DO NEBA

Poslednja izmena:
Drugari, imam jedan za mene uzasan problem vec nekoliko dana... Prvo da kazem da sam od rodjenja u kolicima, imam cerebralnu paralizu. Po kuci se puzeci krecem, mama me cesto i seta onoliko koliko mogu... Moj problem je sledeci: Naime, ja vec danima kad legnem imam spazam nogu (najvise desne).. Noge mi se samo grce, na intervale grce pa opuste i to traje sve dok me ne uhvati san.... Preko dana nista, danju sam opustena al nocu za izludeti. Ne sanjam ruzne snove i ne mislim o nicemu sto bi me uzrujalo, ali eto misici samo ''rade''.

I napominjem da nikad do sad nisam imala takvih problema pred spavanje do pre nekoliko dana.... P.S. imam 26 godina

HVALA VAM DO NEBA

Imam i ja to, ali vec godinama, nema tu leka, neurolozi su mi objasnili da se ne zna ni kako dolazi ni kako prolazi, jedan mi
je savetovao jabukovo sirce ( sa vodom) pred spavanje, ali meni nije ni to pomoglo, magnezijum uzimam u ogromnim kolicinama,
primetila sam da mi pomaze jedino da stavim neki jastuk ispod kolena ( i mene zeza uglavnom desna noga) tako da noga bude
na vecoj visini od glave. a i nemam to stalno nego pet-sest dana za redom, a onda pauza od nekoliko nedelja.
Ja ustanem pa hodam, nkada cak izadjem u hodnik pa silazim uz stepenice posto nista drugo ne pomaze, ali je kod tebe to sve
jako komplikovano tako da ti savetujem dapred spavanje uzmes stvarno jaku dozu magnezijama ( 600 mg najmanje) i da probas
sa ovim jastukom ( ali tvrdim).

Meni se to pojavilo nakon 6-mesečnog mirovanja posle operacije. Lekari ne smatraju da je to nešto ozbiljno, nego da je od reume (valjda imam reumu), mada ja mislim da je od blaže atrofije mišića zbog mirovanja.

Sad ste me malo uplasili.... A sta da uradim? Mene mama dosta seta u toku dana i tad osecam prijatnost u nogama, a nocu kad ovo imam osetim hladnoci i zatim toplotu kad se misici opuste pred san...

:( :(

..mozda ti nedostaje kalijuma, hoce misici da se grce usled nedostatka kalijuma bar je meni tako rekla moja dr kad mi je i prepisala da pijem po jednu tabletu dnevno, posle nekog
vremena se normalizovalo...moze i jedna banana na dan ili casa soka od paradaiza da nadoknadi nedostatak...probaj sa tim nece ti skoditi...

Sad ste me malo uplasili.... A sta da uradim? Mene mama dosta seta u toku dana i tad osecam prijatnost u nogama, a nocu kad ovo imam osetim hladnoci i zatim toplotu kad se misici opuste pred san...

:( :(

Vežbam, ne neke teške vežbe, nego toliko koliko mogu izvesti a da aktiviram mišiće. Takođe mi prija masaža, a kupla sam i patike (da ne pišem reklamu, one što se stalno vrte na Teleshopu). Ne znam šta možeš izvesti, ali ako ti šetnja prija, to je najbolje.

Imam konst. bolne grceve(koji su kratkotrajni) u butnim misicima tako da se tesko krecem..Obratio sam se mladom coveku u D.Z. koji je ispred svog imena stavio slova D.R. i on mi je dao uput za lokalnog kardiologa za mesec dana.Imam kompletan nalaz krvne slike gde jedino zbog moje gojaznosti povecan malo broj triglecirida i holesterol. Minerali svi ok.Secer takodje.Pre tri meseca (zbog tahikardija) uradio kompletan kardioloski pegled -sve je bilo u redu (tad nisam imao grceve).Pritisak uz lekove ,ok.Pijemmagnezijum,B vitamine, jedem hranu sa velikim % kalijuma , nista se ne menja dve nedelje.Kom specijalisti da se obratim za pomoc?

Imam konst. bolne grceve(koji su kratkotrajni) u butnim misicima tako da se tesko krecem..Obratio sam se mladom coveku u D.Z. koji je ispred svog imena stavio slova D.R. i on mi je dao uput za lokalnog kardiologa za mesec dana.Imam kompletan nalaz krvne slike gde jedino zbog moje gojaznosti povecan malo broj triglecirida i holesterol. Minerali svi ok.Secer takodje.Pre tri meseca (zbog tahikardija) uradio kompletan kardioloski pegled -sve je bilo u redu (tad nisam imao grceve).Pritisak uz lekove ,ok.Pijemmagnezijum,B vitamine, jedem hranu sa velikim % kalijuma , nista se ne menja dve nedelje.Kom specijalisti da se obratim za pomoc?
NIjednom, niko ti nece pomoci jer se ne zna od kud, zasto i kako dolaze ti grcevi.

Moj ti je savet da pod hitno skines recimo deset kila zive vage, a jos veca je molba da gledas da svaki dan hodas po jedan sat i to ujutru
( moze i uvece) i to brzi hod.

Sa kardiologijim to nema nikakve veze, nemoj da se opterecujes, gledaj da uzimas visoke doze magnezijuma ( ja uzimam 600 mg)
i obavezno kada spavas, lezis stavis neko jastuce ( ali tvrdo i povece) ispod kolena.

Da l je bas pozitivno preporuciti nekom da uzima prevelike doze MINERALA, pa bio on i magnezijum m? Nije to vitamin C, pa ce visak izmokriti (a i on moze napraviti zezancije). Minerali su vec zaebani, a i neki vitamini - evo npr visak vitamina E, i to kroz oblik suplemenata posebno, moze izazvati rak.

Bas sam citao skoro:

http://www.iflscience.com/health-and-medicine/see-which-health-supplements-arent-backed-by-science/
http://www.iflscience.com/health-an...seless-but-here-are-the-ones-you-should-take/

- - - - - - - - - -

Imas ti i mrsavo-masne ljude koji imaju povecan holesterol i trigliceride. Imaju i neki premrsavi. A vidis postoje i neki debeli kojima je to sve u redu i nemaju problema. Tako da ono, nemoj sam sebi da nalazis uzrok i posledicu, patologiju vec pusti lekare.

A svakako je dobro da imas optimalnu telesnu tezinu, i to jos bolje ako je doterana fizickom aktivnoscu i sa sto vecim % misica a sa sto nizim % potkozne masti i visceralnog sala koje je izuzetno opasno jer je dubinsko i nalazi se oko organa unutarnjih.

Hvala na odgovorima , ali kako da hodam sat vremena kad se jedva dovucem do posla i nazad kuci.Cinjenica da sam se ugojio u poslednjih par godina jedno 20 tak kg. ali to mi se pojavilo odjednom.Citam u upustvu za lek za pritisak koji pijem pise 1/100 nus pojava grcevi i bolovi u misicima. Nisam ga pio 7 dana sve je bilo isto pa sam poceo da ga pijem opet. Ne znam da li da odem kod fizijatra ili neurologa?

Hvala na odgovorima , ali kako da hodam sat vremena kad se jedva dovucem do posla i nazad kuci.Cinjenica da sam se ugojio u poslednjih par godina jedno 20 tak kg. ali to mi se pojavilo odjednom.Citam u upustvu za lek za pritisak koji pijem pise 1/100 nus pojava grcevi i bolovi u misicima. Nisam ga pio 7 dana sve je bilo isto pa sam poceo da ga pijem opet. Ne znam da li da odem kod fizijatra ili neurologa?

Lek obavezno pij, nema to veze sa tim grcevima.idi jos kod neurologa, fizijatar ti tu nece pomoci, ali meni je neurolog rekao da
se ne zna zasto i kako i kada grcevi nastaju pa tako nema ni leka.

HVALA VAM DO NEBA

kupi u apoteci tablete magnezijuma procice te posle dve tri... to je prirodno, meni se desavalo da sam morao da nozem bodem misic na listu noge da se opusti i vrati u predjasnje stanje...stres + nespavanje + los polozaj u krevetu + losa ishrana + premorenost...i desi se.

- - - - - - - - - -

sad videh da ti svi rekose slicno... :roll:

kupi u apoteci tablete magnezijuma procice te posle dve tri... to je prirodno, meni se desavalo da sam morao da nozem bodem misic na listu noge da se opusti i vrati u predjasnje stanje...stres + nespavanje + los polozaj u krevetu + losa ishrana + premorenost...i desi se.

- - - - - - - - - -

sad videh da ti svi rekose slicno... :roll:

Igla bre, kakav noz:))
Ja sam nekako to " sredila" zaista nekim jastukom koji stavljam ispod nogu.
Ovako to izgleda. ( ovo jeste kao za vene, ali i grcevi mogu da imaju veze sa prosirenim venama, meni vrsi poso).

27141094zp.jpg

Ako nije nedostatak minerala i/ili vitamina (nedostatak vitamina B takodje ima slicne simptome), probajte nesto sa kininom (tablete i tsl), ali to je kinin kao iz kininovog drveta (cinchona na latinskom), a ne domaca kičica.
Kinin se nalazi recimo u svepsu (tonic water) i za spravljanje slicnih napitaka (tonika) pa probajte to.

Danas odem kod neurologa koji mi konstatuje discus herniju i predlozi MR i neko ispitivanje misica zbog granicnih vrednosti secera u krvi, radi potvrdjivanja njene dijagnoze.Fizijatar otaljao posao.Zasto se graficki ne prikazu koje se vezbe u takvim slucajevima smeju raditi a koje ne,nego se moraju placati fizijatri.Ako neko ima telefon kostolomca, mislim da se zove Selimir, sa Visnjice bio bi mu zahvalan.

Back