Spavanje

Easy_Ride

Zainteresovan član
Poruka
486
Vec duze vreme ne mogu da se naspavam,legnem jako rano oko 21h nekad cak i u 19h i vise puta se budim tokom noci ... probudim se oko 7h - 7:30 i nema sanse vise da spavam i tokom celog dana osecam umor a ne bih da spavam popodne jer ako spavam popodne nema sanse da spavam nocu do jutarnjih sati.Mozda je to zbog stresa...Ako neko zna u cemu je problem i kako mogu da ga resim neka mi pomogne.Hvala

Vec duze vreme ne mogu da se naspavam,legnem jako rano oko 21h nekad cak i u 19h i vise puta se budim tokom noci ... probudim se oko 7h - 7:30 i nema sanse vise da spavam i tokom celog dana osecam umor a ne bih da spavam popodne jer ako spavam popodne nema sanse da spavam nocu do jutarnjih sati.Mozda je to zbog stresa...Ako neko zna u cemu je problem i kako mogu da ga resim neka mi pomogne.Hvala

Isti slučaj !
Sa nešto pomerenim vremenima.
Od 22 do 1, pa od 7 - 12 !
Noć - vampirluk.
Sreća da Bugari izmisliše ovo sokoćalo ! :hahaha:

Pa ti si se prespavao, covece. :mrgreen:

Idi čisti sneg da se umoriš fizički pa ćeš moći da zaspiš.
Psihički premor, napetost i stres iscrpulju čoveka, zombifikuju, ali ne mogu da ga uspavaju.
Ništa kao dobra stara lopata il' motika :)

Moguće.
Ali bila depresija, stres ili neka druga/treća vrsta nervne napetosti - nema šanse da zaspi dok mu se organizam ne iscrpi.
Depresija uvodi u začaran krug - lošeg spavanja i premora, čak i predugog spavanja koje opet vodi u premor, bezvoljnost, apatija, se povećavaju kao posledica toga i onda opet sve u krug.

A iskreno, ni ja ne bi mogla lepo da spavam da svako veče ležem u 21h i ustajem ujutro u 7. To je deset sati, previše, aman, aman!

Meni to lici na neko depresivno stanje, oni su stalno umorni i bezvoljni.

I meni ... pre sam jedva cekao da izadjem kada padne sneg a sada u poslednje vreme me mrzi da izadjem do prodavnice za cigare a kamoli na sneg,jedva se krecem,iskreno da vam kazem nisam se kupao 2.dana jer sama pomisao da moram da se svlacim i oblacim me umori.Sedim u sobi pored peci,pijuckam kafu i teram sve redom po kuci da mi donesu da jedem,pijem i da oslaze u prodavnicu.Osecam se kao deda od 70.god. Ne znam sto O_o Nemam snage ni za sta.

I meni ... pre sam jedva cekao da izadjem kada padne sneg a sada u poslednje vreme me mrzi da izadjem do prodavnice za cigare a kamoli na sneg,jedva se krecem,iskreno da vam kazem nisam se kupao 2.dana jer sama pomisao da moram da se svlacim i oblacim me umori.Sedim u sobi pored peci,pijuckam kafu i teram sve redom po kuci da mi donesu da jedem,pijem i da oslaze u prodavnicu.Osecam se kao deda od 70.god. Ne znam sto O_o Nemam snage ni za sta.
Znam o cemu pricas, svakom se to desava ponekad i ako je prolaznog karaktera nije zabrinjavajuce a ako potraje duze onda vec izaziva zabrinutost i potrebno se trgnuti i naci razloga zasto je to tako pa preduzeti neke mere da se iscupas iz zacaurenosti.
A zima je vec sama po sebi depresivna, manjak svetla i kretanja isto uticu.

Back