Sparing partner je svetinja

I mene je jedan malo manje obziran kolega odalamio u nogu low kickom u periodu kada sam bio učenik niže lige, a on majstor i prvih mesec dana desna noga mi je bila dvostruko veća od leve, a još narednih mesec dana sam morao da pazim da mi leptir ne sleti na nogu, toliko je gadno bilo.Zato mrzim takav pristup borbi jer pretpostavljam da partner višeg ranga treba da ima u vidu domet sparinga partnera koji je očigledno slabiji od njega. Čak i ako te ne juri neki nasilnik, ili grupa nasilnika time se gube treninzi, dok se vratiš u normalu za rutinski trenig prolazi vreme, moraš da se vraćaš ponovo na isti nivo.
Doduše posle toga se udaraca po cevki slapše plašim, ali ne volim takve stvar, naprosto ne volim.:lol:
( Moglo bi se čak reći da me je to neugodno iskustvo izmotivisalo da ozbiljnije radim na cevkama i da sam nakon izvesnog vremena imresionirao lika svojim napretkom.)

A zasto niste koristili zastite ? rukavice 16oz, zastitnik za zube, protektor kaciga na glavi, zastitni pojas za stomak, zastitnici na nogama od stopala pa sve do kolena, i onda da se isprobavaju prvi sparing mecevi.....A ne odmah kao da ste profi borci i najjace sto mozete.... Zato normalni ljudi beze sa raznih treninga i onda zamrze sve realne borilacke sportove i opredele se za istocnjacke vestine po mogucnosti sto manje agresivniej da budu a sto vise da ima filozofija nekih i sto manje kontakata, a sve pod devizom - ne sme se odraditi real time, jer je ovo mnogo opasna ubitacna tehnika, da bi se umirio ego i sujeta (niko ne voli da cuje da niej hrabar i da se plasi borenja)

Ma to su te istocnjacke misticne gluposti. Gubljenje vremena... Ako hoces da ojacas nogu za udarac udaraj u dzak. To i dalje ne znaci da ti je noga neunistiva.

Upravo to. Ja bih cak dodao da stave na pocetku i zastitu na nogama, isto kao sto se stavljaju bandzazeri i rukavice na ruke..... Ali nekako mrzi ljude da to rade, to je smor, i nekako prosto, dosadno, pa nemaju motivaciju, ali su zato uvek rado spremni da rade raznorazne gluposti sa svojim telom sve pod devizom "maestralno ojacavanje tela da postane neunistivo, kao od titanijuma cvrsto i jako i sl, a obicno nemaju kondiciju da izdrze vise od 15 sekundi na dzaku iz sve snage i najbrze sto mogu.

- - - - - - - - - -

Dobra je i prostirka od bambusovih štapića za sto ili pravljenje Sušija.Jedva da košta 100 i nešta dinara kod Kineza.Elastična a ipak dovoljno tvrda.

sushi-priprema.jpg

He he sticajem okolnosti imam ove stvari, a totalno su neupotrebljive - izbledela je boja i nekako podrpano izgledaju, pa mi reci kako ti treniras sa tim, bas da probam i vidim sta ce biti ;)

A zasto niste koristili zastite ? rukavice 16oz, zastitnik za zube, protektor kaciga na glavi, zastitni pojas za stomak, zastitnici na nogama od stopala pa sve do kolena, i onda da se isprobavaju prvi sparing mecevi.....A ne odmah kao da ste profi borci i najjace sto mozete.... Zato normalni ljudi beze sa raznih treninga i onda zamrze sve realne borilacke sportove i opredele se za istocnjacke vestine po mogucnosti sto manje agresivniej da budu a sto vise da ima filozofija nekih i sto manje kontakata, a sve pod devizom - ne sme se odraditi real time, jer je ovo mnogo opasna ubitacna tehnika, da bi se umirio ego i sujeta (niko ne voli da cuje da niej hrabar i da se plasi borenja)

Zato što u ovom slučaju to nije bila sparing borba, nego uvežbavanje tehnike a ja još na nivou neke oranžade od pojasa, pa nisam očekivao da će me lik koji je daleko napredniji od mene spičiti takvom snagom u rutinskoj vežbi.Inače bih navukao 6 risova na noge.:mrgreen:

Poslednja izmena:
Upravo to. Ja bih cak dodao da stave na pocetku i zastitu na nogama, isto kao sto se stavljaju bandzazeri i rukavice na ruke..... Ali nekako mrzi ljude da to rade, to je smor, i nekako prosto, dosadno, pa nemaju motivaciju, ali su zato uvek rado spremni da rade raznorazne gluposti sa svojim telom sve pod devizom "maestralno ojacavanje tela da postane neunistivo, kao od titanijuma cvrsto i jako i sl, a obicno nemaju kondiciju da izdrze vise od 15 sekundi na dzaku iz sve snage i najbrze sto mogu.

- - - - - - - - - -

He he sticajem okolnosti imam ove stvari, a totalno su neupotrebljive - izbledela je boja i nekako podrpano izgledaju, pa mi reci kako ti treniras sa tim, bas da probam i vidim sta ce biti ;)

Urolaš da dobiješ malu motku, obmotaš selotejpom celom dužinom, da ti se iverica nekog štapića koji se eventualno slomi na zabode u nogu i počneš.Prednja linija cevanice , unutrašnja, spoljna.Banalno.

Ukucaj na yotube termin - "Shin conditioning" i videćeš već kako se to radi.

Urolaš da dobiješ malu motku, obmotaš selotejpom celom dužinom, da ti se iverica nekog štapića koji se eventualno slomi na zabode u nogu i počneš.Prednja linija cevanice , unutrašnja, spoljna.Banalno.

Ukucaj na yotube termin - "Shin conditioning" i videćeš već kako se to radi.

Ja bih napravio gvozdenu od sitnih zica, kako rade saolinci i udri, a onda na tvrdi pescani dzak i potkolenica kada ojaca, lomi koscica, ma samo tako.

Slažem se. Iako je vizuelizacija protivnika i rad bez protivnika izuzetno značajan proces ipak bez sparing partnera se ne može teorija pretočiti u delo!
Evo primera kako se to radi u našem klubu borilačkih veština Panter iz Šapca, tako da kome se sviđa i ko je iz Šapca neka dođe sa nama da trenira:

[/B]
ulica: Oslobođenja br. 5 15000 Šabac

Ono prvo vam je iz tekvandoa, stojite postrance i to nevalja, morate da ispravite, jer ste idealna meta za one koji ciste i kace noge kao udicama, padate dole dok si reko keks.Ne okrecite se Nikada se ne okrecite tako, vrlo je losa kombinacija, kosrace vas izgubljenih meceva.

Back