- Poruka
- 89.439
Može li se gajiti u našim uslovima pošto je u pitanju mediteranska biljka
i ima li nekakvih specifičnosti koje bi trebali znati?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Moze da se uzgaja kod nas.Pogledajte prilog 893392
Može li se gajiti u našim uslovima pošto je u pitanju mediteranska biljka
Pogledajte prilog 893393
Danas sam ubrao nekih 15/20 plodovaDanas sam napravila rasad. U drvene žardinjere sam je zasadila, za slučaj
da ne poraste do jeseni dovoljno da može da se presadi na stalno mesto.
I sva sam se razočarala što ću morati tri godine da je čekam, da bih mogla
da je berem.
Al dobro. Da parafraziram čuvenu poslovicu ''Najbolje vreme za zasaditi šparglu
je pre tri godine. Sledeće najbolje vreme je sada.''
Sparuga osim ove umjetne ima i u prirodi i visegodisnja je. Kod nas u Hr prvo nikne u Dalmaciji, a onda dode kod nas na Sjeverni Jadran i u Istru. Ne znam ako je ima u kontinentalnom dijelu Hrvatske.Može li se gajiti u našim uslovima pošto je u pitanju mediteranska biljka
Meni su deca kupila seme u nekoj polj. Apoteci na Trošarini.Nisam nailazio na seme, bzvz...ja ću direkt u novu, izdignutu lejicu (kad nađem)
Reče neko krupno je seme.
Je l traži mnogo vode?
Modernom covjeku je bolje umjetno nego divlje, ali OK. Ukusi su razliciti. Cisto informativno. Divlja sparuga kada se cisti se lomi dok ide lako, onaj tvrdi dio se koristi za juhu.Danas sam ubrao nekih 15/20 plodova,prosto za nepoverovati,prosle nedelje je bilo nekih 5 i nisam ni mogao da zamislim da ce maltene posle samo par dana da izraste toliko novih plodova....
Ukus je fantastican za razliku od divljih koje su gorke i tvrde i moraju da se kuvaju,ove pitome su mekane i slatke,ukusom me malo podsecaju na mlad grasak..
Zato cu sutra da pravim....