Španski tramvaji

Danas sam primetio nešto ( novo ) što mi se ne sviđa !

Leto je prošlo,
prestala je da radi klima
i u Špancu je baš zagušljivo.
Pogotovu što se njemu vrata ne otvaraju - sem kad neko izlazi ili ulazi.

Kol'ko sam shvatio
kod klimatizovanih vozila
kada prestane potreba za klimatizovanjem
treba otključati prozore
da putnici mogu da ih otvore po potrebi.

E pa to još nije urađeno,
a dal' će - ne znam !

Lakše je u klimatizovanim autobusima
tamo su bravice na prozorima odavno pokvarene !

Odgovorni,
da li treba to da uradimo i na preskupim Špancima ???

Jeste... leti moz' da bude problem sto je pretoplo, zimi sto je prehladno...
Posto mi sami ne pravimo tramvaje, moramo da ih uvezemo.

I moram da primetim da se ne osecaju sami tramvaji - nego putnici.

Uspeli su da zamažu nova sedišta raznoraznim tečnostima, žvakama, možda i telesnim tečnostima i izlučevinama da mi je grozno da sednem. Kako im ne beše žao? Nije fino presvučeno sedište za nas, samo plastika i drvo gde ne ostaju tragovi i lako se čisti.

lepi su španski tramvaji, lepši su spolja, iznutra su - otuđenje načisto, osećam se kao gastarbajter u njima....lično više volim one stare švajcarske sa natpisom ''grad bazel trt mrt''....

Letos sam se vozio "špancem".

Napolju zilion stepeni, unutra klima na idealnoj temperaturi, nečujno klizi kao da je na vodi, nema truckanja, enterijer čist i nekako "španski vedar" a pored velikih prozora prolaze novi i lepi novobeogradski kvartovi.
Idila, ma kao da je neki grad u Španiji :cool:

Napolju zilion stepeni, unutra klima na idealnoj temperaturi, nečujno klizi kao da je na vodi, nema truckanja, enterijer čist i nekako "španski vedar" a pored velikih prozora prolaze novi i lepi novobeogradski kvartovi.

Тако смо се целог лета враћали са Аде - било који до Сајма па онда кулирање у "шпанцу" све до куће. :cool:

dobro, to si u pravu...za klimu i klizanje :lol:

Back