Španski jezik

• Začetnik teme Začetnik teme DUH
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mi dispiace, ma non lo posso scrivere o parlare, perche il mio italiano è piu male.
Obradovala si me što si došla.
Samo sam razumela boldovano, "loš mi italijanski"
Ma ajde da odvalim pa šta bude:
Mi dispiace- veze nemam šta je
Scrivere o parlare je pisati ili govoriti

VIDIŠ DA MOŽE!
Loš, pa šta...
Piši nešto duže, lakše skapiram, a pomoću on line rečnika ću pokušati da razgovaramo. :D

Napisala sam: ,,Zao mi je, ali ne mogu da pisem ili pricam, zato sto je moj italijanski veoma los". Zaboravila sam i ono sto sam znala, nema sanse da pisem duge recenice. Znam neke reci, fraze, nekoliko pesama i to je to.

• Tužan
Reactions: DUH
Napisala sam: ,,Zao mi je, ali ne mogu da pisem ili pricam, zato sto je moj italijanski veoma los". Zaboravila sam i ono sto sam znala, nema sanse da pisem duge recenice. Znam neke reci, fraze, nekoliko pesama i to je to.
Nemaš ti (dovoljno) volje.
Da budem iskrena, meni je italijanski fuj, ali eto setih se tebe (barem jedne osobe koja pored engleskog govori još jedan), pa rekoh bolje išta nego ništa.
Nemoj dopustiti da zaboraviš. Šteta bi bilo.
Evo ja "grizem" da ne zaboravim španski.
A nisam ga učila gramatički.
Nego kao deca: ne bubaš "Ja sam, ti si, on je, mi smo, vi ste, oni su" nego u početku zapamtiš celu rečenicu.
Na primer, ja sam zapamtila kako se na italijanskom kaže i piše to što si napisala.
Razumeš? Samo hoću da ti dam savet, ne želim da stekneš utisak da te nešto pritiskam.
Kako bilo, pozdrav i hvala što si se javila :)

Hvala. Nemam ni volje a ni vremena da ucim novi jezik a nesto mnogo mi ni ne treba. A eto, meni je italijanski lep a spanski bas i ne, osim u pesmama :)
Hahaha, ja tako prvo pitala, posle sam molila Boga da nećeš 😂😂😂
Stvarno mrzim italijanski 😂 ali smučilo mi se da me svuda napadne neko čim napišem post, pa rekoh bolje italijanski da učim nego da se svađam po forumima.
Nego, našla sam noćas (nisam mogla da spavam) na drugoj društvenoj mreži nekoliko Portugalaca a i kontaktirala sam jednu nekadašnju frendicu iz Brazila i za divno čudo, obradovala mi se, (nismo se baaaš dugo čule) tako da sam noćas definitivno presekla koji ću jezik- znači, Portugalski.
Eto...i drago mi je što je tako ispalo. Jesam se lomila a eto samo od sebe se rešilo.

Nego jel' vidiš kako mi se poklopilo da to bude Portugalski? Jel' veruješ ti u sudbinu?
Da si pristala da bubamo italijanski, ja ne bih zvala drugaricu, ne bih upoznala ni one Brazilce na društvenim mrežama i ne bih sad učila portugalski (koji sam od početka i želela nego nikako da se "nameste okolnosti" odakle da počnem)?
Ja nešto ne verujem u sudbinu, ali kako su mi se sad sve kockice posložile, neverovatno.
Poz 🤟

Nego jel' vidiš kako mi se poklopilo da to bude Portugalski? Jel' veruješ ti u sudbinu?
Da si pristala da bubamo italijanski, ja ne bih zvala drugaricu, ne bih upoznala ni one Brazilce na društvenim mrežama i ne bih sad učila portugalski (koji sam od početka i želela nego nikako da se "nameste okolnosti" odakle da počnem)?
Ja nešto ne verujem u sudbinu, ali kako su mi se sad sve kockice posložile, neverovatno.
Poz 🤟
Da, zivot je pun nepredvidivih trenutaka. Pozdrav.

E, to je ono što zbunjuje...
"Nikad ne mešajte obrazovanje sa inteligencijom, možeš imati doktorat i ostati idiot".
FB_IMG_1603489057392.jpg

Back