"spanske" serije

• Začetnik teme Začetnik teme Navar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moja mama kaže da gleda španske serije da se opusti, da pusti mozak na pašu kada dodje umorna sa posla. Nisu ni one tako loše. A i ja sam ih gledala kad sam bila mala i ništa mi ne fali. Jedino sam naučila da govorim španski.

fenomen koji se definitivno odomacio medju domacom publikom..zapocet je mislim cuvenom serijom "dinastija" o karingtonovima..tzv sapunice..
sve te serije imaju kvazi radnju ukalupljenu u sto veci broj epizoda gde se radnja koja se moze ispricati u dve tri recenice beskonacno vestacki zapetljeva i zapetljava..a opet gluma za razliku od uzora "dinastije" je ne na B nivou vec ko da su glumci skupljeni sa ulice..
medjutim sta je sa njihovim uticajem..s obzirom na popularnost uticaj na psihu sisteme vrednosti ponasnje stavove i shvatanja..narocito novijih generacija mislim mladjih koje su od malih nogu izlozene uticaju tih s pravom cu reci bolesnih sadrzaja?

Živ i zdrav bio.

Započeta je još sa serijom "Gradić Pejton" ili nekom ranijom, koja je u vidu bratske pomoći utrapljena građanima SFRJ, da imaju o čemu d asanjaju, pri tome pretpostavivši da je taj san stvarno moguć.

Kao reakcija na samospoznaju, pokrenut je CRNI TALAS, gde smo se romanizovali i posipali pepelom, kao najgora zemlja u evropi, maltene, pa je posle došao Maoizam u filmskoj umetnosti, oni čuveni partizaneri, Bitka za Južnu prugu, pa sve do Velikog Transporta.

E nekako u to vreme javlja se i Dinastija, i Dalas, i Bolji život, i Sretni ljudi, i Gušterov osmeh, i KASANDRA, koja je kao majmun na lancu, mislim glumica, vođena od Novog Sada do Beograda, a da blagog pojma žena nije imala zašto se skupi da je vidi par stotina hiljada ljudi. . . .

Daleko bilo, ne povratilo se. . .

Back