Spanska sapunica na nas nacin (nastavak)

• Začetnik teme Začetnik teme Riada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I dok je taxi sjekao ulice,žurno krčeći put do željeznicke stanice,g.Zidan bacao je pogled na skupocjeni sat koji je bio uspomena na jednu od njegovih prijateljica.Nije se tacno sjecao od koga ga je dobio.Da li je to bila Talija,vlasnica kluba Springfild gdje je u zadnje vrijeme provodio dosta vremena.Bože,gdje li je ona sada.Kako ce se samo iznenaditi kad otkrije da je njen sef prazan.Sva ustedjevina koju je zaradila u proljetnom klubu Springfild sad je bila u unutrasnjem dzepu njegovog sakoa od tvida.Dobro,da nije bilo njega,njen klub sigurno ne bi tako dobro poslovao.Koliko je samo potrosio vremena tjeseci usamljene dame,a poneki put i usamljenu gospodu.Da,zasluzio je taj novac.A ta cicija Talija,nije bolje ni zasluzila.
Onda je njegov pogled ponovo zastao na satu.Boze,od koga li je dobio?Nije li to bio poklon od gospodje Kerol koja mu je davala časove klavira.Pomisao na gospodju Kerol izmamila je smijesak na krajicku njegovih usana.Da,divna gospodja.Dobro,mozda malo pateticna u svojoj ljubavi prema Čajkovskom,klaviru i gardenijama.

No,sad to nije bilo ni vazno.Bilo je vazno samo jedno.Sto prije stici do Zeljeznicke stanice i sjesti u voz.Voz za Pariz.
Sve ce biti lakse kad napusti granicu.U glavi je kovao plan.Cim njegova noga osjeti parisko tlo otici ce kod svoje stare prijateljice,madam Simon..Dobro,mozda ce biti malo iznenadjena kad ga vidi,al vec ce nesto smisliti da joj objasni razlog svog iznenadnog dolaska.
Gospodja Simon ce mu sigurno pomoci.Ako ga je sjecanje dobro sluzilo,madam Simon je bila vlasnica elitnog hotela u predgradju Pariza.Bila je to madam velikog srca i sto je jos vaznije,jako spretna sa novcem.Vec ce se naci neko mjesto za njega u njenom hotelu.
Dok je izlazio iz taksija,tutnuo je taksisti svoj pribor za pecanje.U Parizu mu sigurno nece trebati.Mada....pomisao na obalu Sene....na tren ga je pokolebala,ali...Ne,ne treba mu pribor za pecanje.Krajnje je vrijeme da okrene novi list.Mozda bi mogao poceti da snima filmove.No,dobro.vidjet ce.

nastavice se

p.s.hajd sad nek nastavi neko drugi:)

Taksista zbunjen gestom gospodina Zidana okrete nespretno kola ne gledajući u prolaznike.....uf.....ma pet milimetara je falilo da udari mladu ženu koja se pojavi odnekud tik ispred automobila. Žena izvi telo i refleksno odskoči više intuitivno osećajući opasnost nego što je zaista videla taxi jer je žurila....kasnila je na voz za Pariz. Njen partner joj je pravio probleme..počeo je da biva prilično stereotipan a ona....pa, blago rečeno, ona nije volela dosadu. Zato je ovaj put u Pariz prosto izmislila želeći sebi da ugodi. Gospodin Zidan je nastalu scenu posmatrao stojeći na trotoaru zatečen malo lepotom žene i brzinom njene intuitivne reakcije, ali se brzo pribra.....pa zaboga, nije on od juče....godine iskustva su učinile da savlada samokontrolu.....nekad se osećao prosto kao prekidač....toliko je ovladao tom tehnikom. Pridje mladoj ženi stavljajući zaštitnički svoju ruku ispod njenog lakta dok je druga ruka nežno....jedva dodirujući tanku tkaninu njene haljine počivala pokroviteljski na njenom struku.
"Da li ste dobro?" upita zabrinitim glasom sa izrazom lica koji je odgovarao glasu.
"Ooooh, sada jesam......" odgovori dama tako ženstvenim glasom sa tačno doziranom količinom straha u prelepim crnim očima dok je zabacivala kosu brzim, pomalo nervoznim trzajem glave. Garavi, blago uvijeni pramenovi poleteše kroz vazduh noseći neki čudan miris parfema... pogled crnog oka vragolasto a opet kao u srne drhtav osta u oku gospodina Zidana.
"Ako ste dobro, morao bih požuriti na voz za Pariz" sad već smireno reče Zidan.
"Oh, pa i ja idem za Pariz istim vozom. Udvoje je zanimljivije, zar ne.....oh, naravno ako vi već nemate društvo" nevino lice je govorilo prosto maznim glasom.
"Sam sam gospo krenuo na ovo putovanje koje će svakako biti lepše u dvoje. Požurimo" .....osmeh zadovoljstva i neka nova snaga izazova zatitra na licu gospodina Zidana pokrećući iz izbiljnosti bore smejalice.....daaaa....bilo je to lepo muško lice pred izazovom....lice lovca....
"Ova situacija me je malo pomela....nisam se predstavio....Mihail Zidan....."
"Zaista.....ni ja se nisam predstavila....Ramona Periz.
Ruke se dodirnuše u kulturnom stisku pozdrava....odbljesak pozdrava zasja u njihovim očima....

Poslednja izmena:
RiadaT.;bt137554:
Nadmasila si me :zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:mogla si mi dati ulogu statiste brate....ne mogu pisati i scenario i imati tako zahtijevnu ulogu:zcepanje::zcepanje:
Al,hajd dobro.....nadam se da ce sad uslijediti nastavak gospodje Kerol,pardon Mari:zcepanje:.....a ja nastavljam popodne.....sad imam posla:)

Možeš ti draga sve to postići.....ali ja ću ti pomoći da razvijam tvoju ulogu :manikir:...posebnu pažnju ću pokloniti detaljima.....:manikir:

I dok se na pločniku odigravao ovaj nesvakidasnji susret,madam Simon koja nije ni slutila da ce tog dana na njenim vratima vidjeti lice starog prijatelja Zidana,nestrpljivo je okretala dobro poznati broj.
"Ima još do večeri....Kerol ce stici tek kasno popodne...šteta je ovako lijepo jutro provesti u drustvu nespretne sluzavke Eli.."prolazilo joj je kroz glavu,dok se sa druge strane zice zacuo barsunasti glas mladog Zaharija.
Zahari,ili Zah,kako ga je odmilja zvala madam Simon, bio je vozač njenog muža,sinjor Mcdonalda.
Sinjor Mcdonald je vec bio u godinama,tako da je sav posao oko hotela predao svojoj spretnoj Simon.Imao je bezgranicno povjerenje u nju,a vec duze vrijeme osjecao je kostobolju pa je boravio u jednoj elitnoj banji.Za razliku od njega,Simon je bila žena još uvijek u snazi i ma koliko da je bila jaka ljubav prema Mcdonaldu,ponekad je osjecala strahovitu potrebu da pobjegne iz bucnog grada i da kao siparica,u drustvu mladog Zaha udahne cistog zraka.Jako je voljela prirodu,a posebno ju je ocaravao miris zelenih borova pa je koristila svaku priliku da uziva u njemu.I ovog jutra je to pozeljela.....

Kerol jdnostavno nije umela sakriti svj zadovoljni osmeh dok se taksijem približavala
hotelu svoje drage prijateljice, madam Simon. Bili su to tako dragoceni trenuci, one su jednostavno imale temu...Iako je Kerol sklona da svoje emocije iznosi pred ljude, koje čak i površno poznaje, madam Simon je opet uživala u svojoj tajanstvenosi. Retko se kome poveravala smatrajući se dovoljno sposobnm da sve svoje dileme i trileme iznese na svojim plećima.
Kerol je, inače, za svoje godine sasvim solidno izgledala. Nije to bila toliko zasluga Majke Prrode, sama se ona pobrinula za to, slepo verujući Helen Kertis, Sent Loranu i ostalim ozbiljnijim trgovcima lepote, one što se vidi....Znala je da će se madam Simon potruditi da se Kerol oseća ugodno u gradu svetlosti, da su njeni prijemi posećeni i da je tu uvek prilika da upozna neko novo lice...Smešeći se, onako, više za sebe, priseti se jedno stravstvenog ribolovca...samo, kako mu je bilo ime....prisećala se Kerol!
Ah, madam Simon ima sve pod kontrolom, znaće ona odgovor na mnoga pitanja, bila je sasvim sigurna Kerol.....

REKLAME

- nastaviće se -

Zadovoljno je spustila slušalicu....sjaj u oku, ono nešto vragolasto u njoj začas joj preplavi zenice. Podje u svoje odaje da se spremi. Prolazeći hodnikom potpetice su nekako bile manje bučne....skoro nežne. Tako zanesenu u svoje misli propisno je uplaši bukvalan upad Monikin u hol hotela. Uletela je kao bez duše sva raščupana i unezverena. Uvojci smedje duge kose su igrali nesinhronizovano oko njenog golog vrata i razdrljene bluze dok je psujući vukla kolica sa namirnicama........zapravo ostatke namirnica u kolicima bez jednog točka. Simona joj pritrča, uze kolica od preplašene devojke. Monika tada poče da vrišti histerično.....tras......razleže se šamar po njinom levom obrazu a njegov zvuk zapara vazduh u hodniku. Vrištanje prestade već sledećeg sekunda....Simona uhvati devojku pod mišku i namesti je da sedne u najbližu fotelju. Skloni nežno umršene pramenove kose zalepljene za njene obraze a Monika poče da jeca nekontrolisano. Tešeći je zagrljajem dok je savijena grlila ramena uplakane mlade žene, Simona baci pogled na kolica sa namirnicama.....sve je isprevrtano.....o bože, Kerol stiže popodne.....da li će kuvar uspeti išta da iskoristi od ovoga.....šta li se desilo Moniki......bože, kakav dan.....nesta sjaja iz njenog oka....opet život uze svoje....eh....
Monika se polako smirivala.....jecaji su postali sve tiši i sa dužim intervalima izmedju. Napala je grupa od 4 skitnice dok se vraćala iz nabavke sa punim kolicima. Samo su iskočili iza jednog ćoška, tu blizu u poprečnoj uličici....onoj koja vodi do pekare "Zoja".....otimala se, udarali su je ...hteli su kolica puna hrane....naišli su neki ljudi, potrčali prema njima kada su ugledali scenu a skitnice su pobegle. Uspela je da spasi kolica.....
Simona je slušala priču i divila se devojci....borbenost i lojalnost....osobine koje jako ceni. Ma koliko Monika nekad kasnila i delovala po malo neorganizovano, Simon je znala da je devojka vrlo racionalna i organizovana.....Sada, još dobrih osobina pridodaje njenom imenu. Pohvali je naravno, zahvali na njenoj žrtvi i posla u sobu da se sredi i odmori. Odvuče kolica u kuhinju i predade kuvaru koji se uhvati za bucmaste crvene obraze......"Ne pitaj ništa nego spremaj šta se može....imam potpuno poverenje u tebe".....okret.....i izadje odatle puštajući na slobodu, u hodnik i miris kuhinje.....krete do telefona da otkaže Zahu....

Poslednja izmena:
LJILJA MMM;bt137570:
Molim za pojašnjenje.....onaj sa pecaljkom iz prvog dela, što beži od žena i gospodin Zidan su dva lika ili jedan......mislim, buni me pribor za pecanje :manikir:

I ja sam zbunjena totalno s tim pecarošima, bolje da su bili gudači na violini (htedoh kažem xebači:zcepanje:) nego ima s tim ribama da nam upropaste sapunicu...A gospodju Simon izgleda boli ona stvar što joj u pohode dolazi Kerol, sva se usredsedila na muške likove i tu namigušu...Moniku....:manikir:

LJILJA MMM;bt137570:
Molim za pojašnjenje.....onaj sa pecaljkom iz prvog dela, što beži od žena i gospodin Zidan su dva lika ili jedan......mislim, buni me pribor za pecanje :manikir:

To je isti lik pobogu:zcepanje:....Zidan bjezi od zena, a usput i od policije jer je opeljesio sef g.Talije,vlasnice proljetnog Springfild kluba....a pribor za pecanje dao je taksisti koji ga dovezao do Zeljeznicke stanice....eto....je l jasno:rtfm:

mari47;bt137573:
I ja sam zbunjena totalno s tim pecarošima, bolje da su bili gudači na violini (htedoh kažem xebači:zcepanje:) nego ima s tim ribama da nam upropaste sapunicu...A gospodju Simon izgleda boli ona stvar što joj u pohode dolazi Kerol, sva se usredsedila na muške likove i tu namigušu...Moniku....:manikir

Pecanje je prošlost.....Mihail Zidan je odlucio okrenuti novi list....pobogu....citate li vi:zcepanje:
A,Simon samo misli na Zaha pa me i ne cudi da joj je svejedno sto joj dolazi Kerol:zcepanje::zcepanje:

RiadaT.;bt137577:
mari47;bt137573:
I ja sam zbunjena totalno s tim pecarošima, bolje da su bili gudači na violini (htedoh kažem xebači:zcepanje:) nego ima s tim ribama da nam upropaste sapunicu...A gospodju Simon izgleda boli ona stvar što joj u pohode dolazi Kerol, sva se usredsedila na muške likove i tu namigušu...Moniku....:manikir

Pecanje je prošlost.....Mihail Zidan je odlucio okrenuti novi list....pobogu....citate li vi:zcepanje:
A,Simon samo misli na Zaha pa me i ne cudi da joj je svejedno sto joj dolazi Kerol:zcepanje::zcepanje:
To je sigurno onaj ZA
e čim za njega čujem ja
postajem odmah opozicija
čim vidim Za
odmah sam protiv ja
molim da se to zna
još ako neka od vas kaže da
odmah na dvoboj zovem ga :evil:;)

RiadaT.;bt137577:
mari47;bt137573:

Madam Simon je dobra duša....i radna za razliku od Kerol i Ramone......jel vite da je vukla kolica bez točka bre.....i pomagala Moniki da se oporavi sagledavajući i bodujući njene vrline dok je okom pregledavala namirnice a sve zbog Kerol da jede kad dodje i pre nego se baci onome njenom oko vrata i zaboravi na ceo svet.....a Ramona putuje sa Zidanom i ima pune ruke posla i ideja a vala i on......eto :zcepanje:

Poslednja izmena:
Bio sam opravdano odsutan,molim da mi se stavi +
Ko je ZA ?-Svi,dakle ZA +
Idemo dalje:

Uprkos nemirima i ne zavidnoj situaciji u okupiranom Parizu,Reneov caffe je radio kao ni jedan sličan.Razlozi za takvo nešto su bili neobičan splet okolnosti i sudbina svih koji su svraćali tu.Ali Reneov jedini problem,nije bilo to kako da se iščupa iz kandži okupatorskih oficira i želje da pomogne Pokretu Otpora:više je njega mučilo to kako da rasporedi radno osoblje Ivet i Mimi.Trebalo ih je uposliti po smenama,koje i nisu mogle biti tako jasno definisane...

Poslednja izmena:
Zauzet+;bt137604:
Bio sam opravdano odsutan,molim da mi se stavi +
Ko je ZA ?-Svi,dakle ZA +
Idemo dalje:

Uprkos nemirima i ne zavidnoj situaciji u okupiranom Parizu,Reneov caffe je radio kao ni jedan sličan.Razlozi za takvo nešto su bili neobičan splet okolnosti i sudbina svih koji su svraćali tu.Ali Reneov jedini problem,nije bilo to kako da se iščupa iz kandži okupatorskih oficira i želje da pomogne Pokretu Otpora:više je njega mučilo to kako da rasporedi radno osoblje.Trebalo ih je uposliti po smenama,koje i nisu mogle biti tako jasno definisane...

Hej Za protv sam ja
eno je gore moja objava;)

Svi su mislili da je Ramona stvorenje koje na zivot gleda samo kao na zabavu.Doduše,gledajuci sa strane takav zaključak se mogao i izvuci,ali to bi bilo samo povrsno vidjenje stvari.Njen muz,Džejms radio je od jutra do sutra da bi joj obezbjedio sto lagodniji zivot.Svojski se trudio da u svojoj maloj automehanicarskoj radnji skucka dinar vise i donese kući.Nije imao loše navike,nije odlazio u kafane,nije se opijao,niti novac trosio na zene.Bio je idealan muz.
A kako mu je Ramona vracala?Iz cista mira spakovala svoje kofere i krenula u Pariz.
Ni samoj Ramoni nije bilo jasno sta ju je natjeralo na to.U stvari,znala je.
Bila joj je potrebna promjena.Bilo joj je potrebno da jedini put u zivotu ucini neku ludost,nesto samo za svoju dušu.Cijeli zivot je cinila ono sto su drugi ocekivali od nje.Kao mala,bila je vrlo poslušno i skromno dijete.Za razliku od svoje razmazene brace,iako cerka jedinica,Ramona se uvijek zadovoljavala onim sto dobije.Nikada nije trazila skupe igracke,doduse,nisu je puno ni zanimale.Najsretnija je bila uz knjigu.I u skoli je bila veoma skromna.Za razliku od svojih vrsnjaka koji su se razmetali skupocjenom garderobom,odlascima u kino,Ramona je vrijedno ucila i redala petice u dnevnik.Ubrzo je postigla reputaciju najboljeg ucenika,ali to Ramonu nije nimalo promijenilo.I dalje je bila veoma skromno stvorenje.Onda je dosao fakultet i sve tako redom.. posao,brak,dijete...
Okolnosti su htjele da je Ramona neposredno po rodjenju djeteta ostala bez posla.Dobro,imala je ona posla u kuci preko glave.Brinula se i za nabavku,odlasci na pijacu,trznicu postali su njena redovna obaveza,pa onda briga oko djeteta,prvi domaci zadaci,roditeljski sastanci ....Ali,vremenom,Ramona je shvatala da se njen zivot svodi na besmislenu vrtnju u krug.Muz,dijete,pijaca,kuhinja....i sve tako ukrug....Osjecala je neko unutrasnje nezadovoljstvo koje je raslo iz dana u dan.Ipak,nije dala da se to primjeti na njoj.Ramona je uvijek imala osmijeh na usnama.Nikada se nije zalila,naprotiv,bila je rame za plakanje mnogim svojim prijateljicama koje su bile daleko manje nesretne od nje,a ipak su trazile nju da im svojim vedrim duhom unese svjetlo u njihove tzv"nesretne" zivote.
Niko zapravo nije znao pravu istinu o Ramoni.A njoj je zapravo bilo svega preko glave.Zato je te veceri donijela odluku.
Pariz je bio njena posljednja šansa.....

RiadaT.;bt137609:
Svi su mislili da je Ramona stvorenje koje na zivot gleda samo kao na zabavu.Doduše,gledajuci sa strane takav zaključak se mogao i izvuci,ali to bi bilo samo povrsno vidjenje stvari.Njen muz,Džejms radio je od jutra do sutra da bi joj obezbjedio sto lagodniji zivot.Svojski se trudio da u svojoj maloj automehanicarskoj radnji skucka dinar vise i donese kući.Nije imao loše navike,nije odlazio u kafane,nije se opijao,niti novac trosio na zene.Bio je idealan muz.
A kako mu je Ramona vracala?Iz cista mira spakovala svoje kofere i krenula u Pariz.
Ni samoj Ramoni nije bilo jasno sta ju je natjeralo na to.U stvari,znala je.
Bila joj je potrebna promjena.Bilo joj je potrebno da jedini put u zivotu ucini neku ludost,nesto samo za svoju dušu.Cijeli zivot je cinila ono sto su drugi ocekivali od nje.Kao mala,bila je vrlo poslušno i skromno dijete.Za razliku od svoje razmazene brace,iako cerka jedinica,Ramona se uvijek zadovoljavala onim sto dobije.Nikada nije trazila skupe igracke,doduse,nisu je puno ni zanimale.Najsretnija je bila uz knjigu.I u skoli je bila veoma skromna.Za razliku od svojih vrsnjaka koji su se razmetali skupocjenom garderobom,odlascima u kino,Ramona je vrijedno ucila i redala petice u dnevnik.Ubrzo je postigla reputaciju najboljeg ucenika,ali to Ramonu nije nimalo promijenilo.I dalje je bila veoma skromno stvorenje.Onda je dosao fakultet i sve tako redom.. posao,brak,dijete...
Okolnosti su htjele da je Ramona neposredno po rodjenju djeteta ostala bez posla.Dobro,imala je ona posla u kuci preko glave.Brinula se i za nabavku,odlasci na pijacu,trznicu postali su njena redovna obaveza,pa onda briga oko djeteta,prvi domaci zadaci,roditeljski sastanci ....Ali,vremenom,Ramona je shvatala da se njen zivot svodi na besmislenu vrtnju u krug.Muz,dijete,pijaca,kuhinja....i sve tako ukrug....Osjecala je neko unutrasnje nezadovoljstvo koje je raslo iz dana u dan.Ipak,nije dala da se to primjeti na njoj.Ramona je uvijek imala osmijeh na usnama.Nikada se nije zalila,naprotiv,bila je rame za plakanje mnogim svojim prijateljicama koje su bile daleko manje nesretne od nje,a ipak su trazile nju da im svojim vedrim duhom unese svjetlo u njihove tzv"nesretne" zivote.
Niko zapravo nije znao pravu istinu o Ramoni.A njoj je zapravo bilo svega preko glave.Zato je te veceri donijela odluku.
Pariz je bio njena posljednja šansa.....
Bolje bi prošla
da je u Beograd došla :per:

Back