Спалио се и четврти Бугарин у знак протеста против ЕУ

Poruka
24.255
[table="width: 500"]
[tr]
[td]Jош jедан човек се спалио у Бугарскоj

СOФИJA - Jедан 51-годишњи Бугарин запалио се данас испред зграде председништва у Софиjи, саопштиле су власти.

Tо jе четврто самоспаљивање у знак протеста у последњих месец дана, пренеле су агенциjе.

Човек, чиjи идентитет ниjе обелодањен, полио се бензином и запалио, а припадници службе безбедности успели су да угасе пламен, коjи му jе захватио руке и главу. Живот му jе у критичном стању пошто jе задобио опекотине на 25 одсто површине тела, изjавио jе представник Ургентног центра Пирогов, Oгњан Хађиски.

Tроjица људи су преминула пошто су се запалила током прошломесечног таласа протеста због сиромаштва и корупциjе у наjсиромашниjоj чланици EУ.

Бугарска влада jе, под притиском демонстраната, поднела оставку 20. фебруара и до избора, заказаних за 12. маj, земљу води технократски кабинет.

ТАНЈУГ[/td]
[/tr]
[/table]

Оде ћовек...

Јан Палах се спалио протествујући против совјетских тенкова и окупације.
Против чега ови несрећници протествују у обећаној ЕУ – унији слободе, демократије и одсуства државног суверенитета? :think:

Ма ЕУ је феноменална. То што Бугари имају овакав третман нема везе. То је зато што су они увек били против Немаца.
Као и Шпанци, као и Италијани...

То што Немци заврћу уши Грцима итд. нема везе. Мој пријатељ Зоран би сигурно за нас изборио најбољи третман.
Немци би од својих уста одвајали само нама да дају... Тако је било и у историји, тако би било и да је Зоран жив.

Какав им је то спорт да спаљују сами себе?

Skupa struja pa se greju kako znaju i umeju.

Pitam se koliko bi ih se spalilo da su njima oteli neko bugarsko Kosovo?
Kod nas su i monasi zbrisali iz manastira pred pogromom i nikome nije bilo hladno pa da se zapali.

Време је да тенкови Варшавског пакта уђу у Софију и прекину ово пишијаду.

Брежњевљева доктрина, која гласи, се мора применити : ”Када снаге које су непријатељске према социјализму покушају да преокрену развој неких социјалистичких земаља према капитализму, то постаје не само брига земље, већ и заједнички проблем и брига свих социјалистичких земаља”.

Била и ја ал' се тада ни један није смрз'о. Била блага зима од -10 шта ли :roll:!

Па то и не би било лоше, поново Варшавски пакт, ови греју они хладе - супер свима :)

Pričaš potpuno proizvoljno.

Bio sam u komadu od 91 - 95.
4 uzastopna leta i 4 uzastopne zime....

Najniža temperatura, koju sam doživeo bila je - 35.
Mislim da je to bila zima 92/93.
Doktori nam govorili da se ne hvatamo za uši,
jer nam vrlo lako mogu ostati u rukama.....
U tom periodu nije bilo noći da se oko stanica metroa,
a tu je nešto toplije zbog ventiliranja , nije smrzlo najmanje 20 klošara....
A, taj broj je redovno bio veći...
.
Eto, sad znaš ponešto....

Poslednja izmena:
Еј бре, била је шала, што си накрај срца :( . Била јесам али је била лепа јесен..

Nisam na kraj srca, ne !
Ali, morao sam da pojasnim stvari.
Da sam pustio da tako prođe, moglo bi se zaključiti da sam lažov.
A, nisam !
Sve što sam napisao od 7.10.2010- te bila je istina.
Ili sam doživeo ili shvatao, baš onako kako sam pisao....
A, tako će biti i ubuduće.
A, kad se zezam, a ima i toga - odmah se prepozna.
Kao ovo, onomad, oko Bugara za grejnu sezonu.....

Back