Dobro jutro drugari. registrovao sam se na ovaj Forum zato sto vidim da ima clanova iz cele evrope koji poznaju materiju, ili su se mozda suocili sa istom situacijom, pa se nadam da ce mi neko dati neku korisnu informaciju pre nego sto krenem u avanturu. Ovako, ja zivim u Austriji i stupio sam u brak sa devojkom koja zivi u Srbiji. ja zivim ovde prilicno dugo i imam hrvatsko drzavljanstvo i dozivotnu radnu i boravisnu vizu koju sam dobio kada je Hrvatska usla u EU, a moja supruga ima srpsko drzavljanstvo... Ona ima i jedno maloletno dete i logicno je da ce i ono doci ovde sa njom tojest zelimo da osnujemo porodicu ovde. Moje pitanje je zna li neko sa cime cemo morati sve da se suocimo dok ne razresimo sve ovo? da li ce ona moci doci relativno brzo... za Koje vreme dobija radnu i boravisnu vizu, da li joj treba zavrsen kurs jezika vec iz Srbije, ili moze i ovde da ide, i najvaznije posto smo se vencali u Srbiji, da li se taj zahtev mora podneti u austrijskom konzulatu u Srbiji ili da probamo ovde da predamo? Molio bih ako neko zna bilo sta o ovome neka pise, ali samo proverene informacije. Ja cu svakako ici u bezirkhauptmannschaft za koji dan i onda cu znati sve iz prve ruke, ali eto... voleo bih da saznam nesto mozda i ranije ako je moguce. Hvala unapred na odgovorima