Šovinističke reklame

ne mogu sad da nadjem, bio je sjajan video o ispiranju mozga sa stereotipovima u reklamama. Istrazivao je statistiku brakova prikazanih u reklamama i u stvarnosti. Brakovi prikazani su najneverovatniji, sa procentualno najvecim brojem razvoda. Video je isao dalje da potrazi ko su reklamne kuce koje su prizvele te reklame.

Reklame kao deo medija ne prodaje samo prodakt nego modelaraju nase misljenje.
Ispiranje mozga svuda, u reklamama, serijama.... Neko bi hteo da nametne ljudima nove poglede u zivotu.

trazeci ovaj video, nadjem masu ljudi kojima je pocela da bode oci ova propaganda u reklamama.
Mislio sam da je samo do mene. Svaki film, serija, reklama, koji pocnu da mi objasnjava kakve su zene a kakvi muskarci, i kako treba jedni sa drugima, i kakve da gledamo, a nema veze sa pricom, jednostavno ne mogu da gledam. Ispiranje mozga nacisto.

trazeci ovaj video, nadjem masu ljudi kojima je pocela da bode oci ova propaganda u reklamama.
Mislio sam da je samo do mene. Svaki film, serija, reklama, koji pocnu da mi objasnjava kakve su zene a kakvi muskarci, i kako treba jedni sa drugima, i kakve da gledamo, a nema veze sa pricom, jednostavno ne mogu da gledam. Ispiranje mozga nacisto.
Mnogo su složenije poruke od reklame nego što možemo i da zamislimo. Treba o tome otvoriti temu. Ima dosta materijala.

slazem se,
priznali su u Holivudu da je zahtevano da bude vise zena sa pistoljem u glavnoj ulozi i vidi se poplava takvih filmova. Nemam problem sto neka zenska mlati sve muskarce od reda, ali kad vidis na sve strane u filmovima onda to mi vise nije normalno, onda je propaganda sa nekim ciljem. Neko diktira i reklame.

Uzgred ona zenska u prvom videu, katastrofa kako hoda.

Back