Dakle, korisniče Q, razmišljaj više, pričaj manje.
Чекај, ти то опет еуфемистички поручујеш форумашу да му jе прст да тасратури бржи од памети.
Но да се врнемо теми. Мислим да аутор теме није мислио да се Сорош лично бахће тривијалним избором (квази)историчара који ће држећи се задатог калупа моделирати, преобликовати и изобличити националну историју тако што ће се под плаштом тзв критичке историографије што више наглашавати оно рђаво, ружно и грешно из историје народа, што ће за послљедицу имати осјећај стида, сталног терета кривице и презира према властитом роду, временом ће се усадити осјећај инфериорности и поданички менталитет. и утабати пртина пројектованим политичким процесима.
Овдје је сам Сорош гротескна парадигма дружине глобалних моћника који располажу огромним ресурсима, и који често у сјенци стоје иза процеса којима обликују свијет према својим интересима.
Уосталом, поодавно је извјесни јебивјетар (није
Mrkalj а није ни
Q. in perpetuum hibernum) изреао мисао "Ко контролише прошлост, контролише будућност…" кроз коју је објаснио зашто глобални моћник настоји моделирати историју.
Улогу робља и онога којем је суђено да служи, нису добили само Срби, већ и други народи, углавном на источијим меридијанима.
Ако пак неко вјерује да су то теорије завјере, и да огромне своте новца преко фантомских испостава попут УСАИД-а ти глобални моћници улажу у бројне медије по Србији, тзв НВО и једну армију плаћених лобиста и пајаца, зато што нас ето воли, брине за Србе, или је и сам заражен опаком болести аутошовинизма или је безнадежно наиван.