Sophie Chotek okolnosti

istoricari kazu da je duboka drzava sve pripremila da atentat bude sproveden po svaku cenu. Stoga mnogo protivrecnosti u logici i realizovanom.
Nekome je trebao razlog za svetski rat..........a taj razlog je morao biti senzacionalni, naprimer, ubistvo prestolonaslednika jedne od najvecih svetskih imperija tog vremena.
pa sad, to danas zovemo duboka drzava, a zapravo je bila visoka diplomatija.
U toj knjizi koja je izazvala mnogo bure (Mesecari - Kako je Evropa usla u rat 1914) Klark sve vreme upucuje na diplomatske beleske iz vremena koje je prethodilo ratu i ukazuje da je bilo jako dosta i soliranja (npr, kad je ministar spoljnih poslova Rusije dao saglasnost Austrijancima za aneksiju Bosne, sto je izazvalo revolt u Sankt Petersburgu).
Tako da, bilo je raznih interesa, bilo je i dosta soliranja, ali svakako jako mnogo propusta u obezbedjenju austrougarskog prestolonasledika i njegove zene.
Plus to nepotrebno osudjivanje nekih nebitnih srpskih seljaka kod kojih su Princip i ekipa prenocili nakon ulaska u Bosnu. Sam Klark, za koga se tvrdi da "drzi" nemacku stranu, zapravo smatra da je to bio sraman potez austrijskih vlasti sto je samo dodatno srozalo njihov, ionako debelo poljuljan, ugled.

ako jedan Scholz, jedan Makron, svedski, talijanski i finski premijeri, presednici zapadnih drzava ........svesno rade protiv svojih naroda , ocigledno da se iza zavese dogadjaju sasvim drugacije stvari od onih koji nam se cenzurisano i projektovano u medijima predstavljaju. Tako je i sa Napoleonom, KuK monarhijom, Hitlerom, danasnjom evropom, zakljucno sa amerikom. Svaku informaciju, dogadjaj, detalj........moramo okrenuti za 180 stepeni .........da bismo videli istinu.

Jel neko moze da mi pojasni otkud se sad siri ta neka informacija da je Sofi Cotek bila trudna u trenutku atentata?

Koliko ja znam, ona je imala 46 tada i sansa za trudnocu zenama tih godina u to vreme je bila znatno manja nego sada.

Drugo, da li postoji neki izvestaj sa obdukcije koji je zabelezio tu okolnost (jer moralo bi valjda??)

Trece, i ovo nema veze sa pitanjem teme, Princip je vise puta dao iskaz da nije nameravao da nju ubije, prosto se ili uspanicio ili ne znam, a vidim da neki to predstavljaju kao femicid??
P.S.
Samo ozbiljni odgovori, manite me shitpostinga sta je femicid i slicne gluposti.
https://qr.ae/pyz1R8

ako jedan Scholz, jedan Makron, svedski, talijanski i finski premijeri, presednici zapadnih drzava ........svesno rade protiv svojih naroda , ocigledno da se iza zavese dogadjaju sasvim drugacije stvari od onih koji nam se cenzurisano i projektovano u medijima predstavljaju. Tako je i sa Napoleonom, KuK monarhijom, Hitlerom, danasnjom evropom, zakljucno sa amerikom. Svaku informaciju, dogadjaj, detalj........moramo okrenuti za 180 stepeni .........da bismo videli istinu.

Pobrojani savremenici ništa ne rade protiv interesa svojih narod, naprotiv oni više ne mogu da rade za interes svojih naroda a na štetu drugih.
Interes njihovih naroda kada se ostvaruje u punom kapacitetu ide i na štetu našeg naroda, između ostalih naroda. Primer Afrike

Da su vremena od pre 80godina tj do vremena Hitlera oni bi poveli ratove ništa manje od onih predhodnih

Obzirom da im je vojna moć ograničena onda plasiraju parole na koje se pecamo jer kao eto političari rade protiv interesa svojih, ne oni samo više nemaju toliku silu da rade za interes svojih

Davno bi nas nemačka pregazila da je imala moć, ali je zato decenijama radila da nas zatruje raznim narativna i modelom mišljenja koji si i ti izneo u prvoj rečenici.

Убиство трудне жене има јак емотиван набој који је бечкој пропаганди био потрбан из пропагандних разлога. Постоји ситуација и са краљицом Драгом, над којом је по окупацији Београда 1915. обављена накнадна обдукција од стране аустријских власти (13 година по убиству) и констатована да је краљица у тренутку смрти била у другом стању. Што је, колико се зна, изузетно мало вероватно.

Убиство трудне жене има јак емотиван набој који је Бечу био потребан из пропагандних разлога. Постоји ситуација и са краљицом Драгом, над којом је по окупацији Београда 1915. обављена накнадна обдукција од стране аустријских власти (13 година по убиству) и констатована да је краљица у тренутку смрти била у другом стању. Што је, колико се зна, изузетно мало вероватно.

Back