Jedan prijatelj mi je dao laptop da mu reinstaliram sistem (Sony Vaio VGN-FE11M), on ga je dobio iz Nemacke i laptop je bio na nemackom jeziku. U njega je bila Windows 7-ca, a na njemu su nalepnice od Windows XP-a. Podesio sam BIOS da prepozna CD od Windows 7, on ga prepoznaje do momenta kada mi trazi da pritisnem bilo koji taster, kada pritisnem ostaje crn ekran i nista se ne desava, probao sam sa nekolika CD-a Windows 7, isto se desava i sa 8.1, probao sam i Ubuntu ali javlja isto neki problem. Ubacam CD od Windows XP-a, tu sve normalno ide, instalacija dolazi do momenta kada se sam laptop restartuje, pojavljuje se logo Sony-ja, zatim logo Windows XP, a zatim plav ekran gde pise "Setup is being restarted..." Probao sam i SP1 i SP3, isto se desava. Zatim sam probao da HDD iz laptopa spojim sa mojim kompom, na njega instaliram Windows 7, vratim u laptop, i cim krene da se pali, cim se pojavi pocetni logo Sony-ja odmah se ili zacrni ekran ili resetuje. Ne znam sta vise da pokusam, pa ako neko zna bilo sta mnogo bi mi znacilo, jer je laptop sada neupotrebljiv.
Da li bi apdejt BIOSA nesto znacio? Trenutna verzija je R0070J3, a na Sony-jevom sajtu vidim da ima za njega R0074J3 verzija. Takodje ako sta znaci, Windows 7 je u njemu bio podeljen na Administrator i User. Tastatura je na nemackom, da li moze biti da trazi Nemacku verziju Windows-a?
Svaka pomoc je dobrodosla.
Da li bi apdejt BIOSA nesto znacio? Trenutna verzija je R0070J3, a na Sony-jevom sajtu vidim da ima za njega R0074J3 verzija. Takodje ako sta znaci, Windows 7 je u njemu bio podeljen na Administrator i User. Tastatura je na nemackom, da li moze biti da trazi Nemacku verziju Windows-a?
Svaka pomoc je dobrodosla.