Sony Alpha A100 tripod / tronozac

hama star 61/ hama star 63...
Има их скоро па и по драгсторима, задовољавајући су и апсоштрумфно јефтини....мени је 61 трајао годинама, ломатао сам га са 3 апарата, по камењарима, блату, снегу... и ево га и даље апсолутно фин, по потреби га потегнем за неко светло...
ако немаш конкретне захтеве, моја препорука је да даш 10-15 еврова за њега, а кусур да потрошиш на неки фин поларизациони / нд / макро филтер...опет, све зависи од тога шта имаш у плану да сликаш...
100 (па и 300 ) јура је мало за озбиљан сталак, а ако немаш јасну потребу, нема сврхе расипати паре на ове који су у том ценовном рангу јер нису ништа значајније бољи, чвршћи,поузданији... од ових на почетку поменутих...
не тако давно сам се частио једним (hama traveller compact pro), због могућности да се глава окрене на доле,
Hama-Traveller-Tripod-.jpg
али, иако куд и камо скупљи, много је нежнији и делује ... килавије од hama star серије...
Сад,. вероватно има и оних који се не би сложили самном, јер, сталак је силно важна ставка, но... моја је препорука да што пре узмеш такво шта, јефтино и функционално, па касније, кад схватиш шта ти треба, конкретизујеш потребу и сузиш претрагу...

Back