Solo putnici

Sta mislite o solo putnicima?
Kad kazem solo putnici,ne mislim na one koji putuju na kratke staze ili idu u turisticke posjete.
Vise mislim na one koji npr.biciklom obidju svijet, ili predju pustinju sami,ili putuju sami van civilizacije.
Meni izgleda lijepo kad citam njihove putopise,ali nekako sebe ne bih mogla zamisliti u tom aranzmanu...da idem sama,da me sibaju oluje i nepogode,da strepim od raznih zivotinja,ljudi,bolesti...
A i ne vidim neki smisao kad nemas s kim podijeliti te neke dozivljaje.
Ja pratim na fejsu jednu takvu osobu i sve mi je to ok,samo da nije sama u tome.A ona kaze da ne voli drustvo,cak i kad su joj se nudili saputnici slicnih interesovanja.
Ne znam,ja bih uvijek voljela da na takvim putovanjima imam neko drustvo,nego npr. da u zabitima Anda budem sama.
Ali ocigledno nismo svi isti,ni isto hrabri.🙂
Ja sebe ne bih mogla ni da zamislim da npr.predjem pustinju Gobi sama.
Prvo sto bih umrla od straha,a drugo sto mi to na taj nacin ne bi bilo zadovoljstvo i sto ne bih vidjela smisao u tome.
Ali npr.u nekoj grupi avanturista bih se vec mogla zamisliti.😂
Mislim da su prsotine

Tako cu i ja kad prsnem.

Postoji faktor dokazivanje samog sebe, i testiranja vlastitih mogucnosti; Te osobe za okolinu izgledaju "avanturisticno" i hrabro, ali vecina njih je zapravo neodgovorna prema samim sebi ,i drugima, jer ne znaju nista o prezivljavanju, i zapravo izazivaju sudbinu.
Pre mnogo godina sam upoznao Tibora Sekelja, i slusao njegove price.
https://en.wikipedia.org/wiki/Tibor_Sekelj

Covek je bio svetski putnik, ali je uvek bio deo grupe

Bajs volim i nikad mi nije bio terapija,more putovanja takodje,ako se odlucim na to bice bas iz normalnih pobuda nikakvih tripova o dokazivanju,ici cu po 100-200km dnevno sto mi je inace bila opustena voznja oduvek ,pa da se vratim na to je cilj,prvo ce biti uz nocenja usput bez kampovanja vrv do hilandara

Postoji faktor dokazivanje samog sebe, i testiranja vlastitih mogucnosti; Te osobe za okolinu izgledaju "avanturisticno" i hrabro, ali vecina njih je zapravo neodgovorna prema samim sebi ,i drugima, jer ne znaju nista o prezivljavanju, i zapravo izazivaju sudbinu.
Pre mnogo godina sam upoznao Tibora Sekelja, i slusao njegove price.
https://en.wikipedia.org/wiki/Tibor_Sekelj

Covek je bio svetski putnik, ali je uvek bio deo grupe
Lakse je biti deo grupe, nego solo putnik...

Lakse je biti deo grupe, nego solo putnik...
Sa mnogim poznanicima s kojim je ok bilo druzenje pre odlaska na more i zivota pod istim krovom dodje do svadje i prekida kontakta,pa i clanovi porodice se svadjaju jer svako ima svoje tripove iako imaju toliko zajednickog i dobro se poznaju,vremena su sve gora da ne mozes racunati na nekog za mnogo manje i nebitnije stvari,mene izludjuju nesposobni ljudi koji nemaju izgradjen ukus i neke ustaljene sablone kojima bih se u tom slucaju lako prilagodio ili ne,kad oce kaki nece kaki i ne zna gde udara s takvim ni razgovor ne prija,a zamisli kakav oslonac treba za ovakva putovanja

Pre svega su hrabri, pogotovo žene koje se ne boje da putuju same, pa još u neke zemlje koje nisu bezbedne. Ako nemaš neku veću zalihu para moraš da budeš snalažljiv na tim svojim putovanjima. Pretpostavljam da je nekim ljudima to i posao čim samo putuju, plaćena sponzorstva, instagram influens itd. Lično se nikad ne bih usudila na tako nešto jer i nisam neki avanturista, ne bih po Srbiji sama išla a ne po inostranstvu.

ja sam isla u st. peterburg sama, bila 7 noci. meni bilo super, mogla bih da ponovim tako neko putovanje (ebala ih sve korona i propusnice i vakcine).
kupila avionsku kartu, rezervisala smestaj na bookingu i otputovala.

ali da putujem mesecima bez para ne bih, mogla bih kada bih imala poveci bankovni racun da putujem po svetu, ali ne da vozim bajs, nego avionima, brodovima, autobusima. to bih mogla da lutam mesec dva pa pa kuci, pa nova tura. tako bih mogla ceo zivot.

kad putujes sama imas samo sebe i naucis da se oslanjas samo na sebe, makar i u gradskim uslovima. sama sebi pravis turu gde ces i kada ici.

sto se tice ovih koji putuju bajsom ili peske ili tako nekako mucenicki, mislim da je to pomeranje granica i dokazivanje sebi i svetu. ja tako ne bih putovala, suvise je komplikovano, jednostavnije mi je da sednem u prevozno sredstvo i odme od tacke a do tacke b. ali opet solo putovanje na destinaciju i boravak tamo ili cak na vise destinacija, a imala sam pre korone neke planove, svakako bih organizovala da idem regularnim prevoznim sredstvom.

sto se tice solo putovanja turisticki super su. nekako super je taj osecaj da sama istrazujes i sama se snalazis po belom svetu.

Mislim i ljepse.
Da, kad je prava ekipa
Sa mnogim poznanicima s kojim je ok bilo druzenje pre odlaska na more i zivota pod istim krovom dodje do svadje i prekida kontakta,pa i clanovi porodice se svadjaju jer svako ima svoje tripove iako imaju toliko zajednickog i dobro se poznaju,vremena su sve gora da ne mozes racunati na nekog za mnogo manje i nebitnije stvari,mene izludjuju nesposobni ljudi koji nemaju izgradjen ukus i neke ustaljene sablone kojima bih se u tom slucaju lako prilagodio ili ne,kad oce kaki nece kaki i ne zna gde udara s takvim ni razgovor ne prija,a zamisli kakav oslonac treba za ovakva putovanja
Cesto takve osobe hoce kontra od tebe da bi bilo po njihovom, a posle nece ni to... Da, kad su clanovi porodice isvadjas se ko covek, ali manje ti zamere...nego ti neki poznanici i prijatelji..

Pa da rodbinu ne biras kao prijatelje,krenem tako s nekom ekipom likova iz kraja u voznju do obrenovca,pomislio bi covek da bi zivot dali 1 za drugog,al kad dodjosmo pred prodavnicu eto ih za cokoladicu i sok svako vadi za sebe pare,100 dinara ej oni ne mogu da se opuste da jednom plati 1 drugi put drugi

Back