Apach
Aktivan član
- Poruka
- 1.911
Drago mi je da ovde zalaze i ozbiljni ljudi od kojih mozzemo saznati stvarno nessto dragoceno i ssto se ticce ovog naccina bavljenja muzikom.
Hvala svima na podravima.
Pridruzzujem se i ja sa istim:
Puno pozdrava!
Ta neka nesigurnost je i najveca prepreka mojoj odluci da poccnem sa ccasovima, ali sam takodje spremna i da se suoccim sa svim tim na prvom ccasu.
Hvala ti na savetu, nagadjam na ssta taccno misliss. Da li mozzess biti precizniji/a zassto ne preko hora, verujem da bi i drugima znaccio jedan struccan (ccini mi se da je takav) i obrazlozzen razlog?
Ne znam da li mislimo oboje na istu osobu, najverovatnije da je tako. Znala sam da je imala jednu pauzicu u svojoj pevacckoj karijeri zbog nepravilnog korisscenja glasnih zzica, ali je iz njene biografije lako moguce zakljucciti da je kasno poccela sa profesionalnim pevanjem.
Mozzda je problem i taj ssto osim osnovnog muzicckog obrazovanja nemam nijedno drugo? Verujem da bi time "zahvat" mog obrazovanja morao biti veci i ne znam koliko bi neko ko se ozbiljno bavi operskim pevanjem imao onu pravu volju za ozbiljan rad sa potpunim amaterom. Ako se ovo nekom ccini kao nebitno, meni nije ni u kom pogledu.
Hvala!
Hvala svima na podravima.
Pridruzzujem se i ja sa istim:
Puno pozdrava!
Volim i opersko pevanje, najvisse od bilo kog drugog "naccina" pevanja. Muzika je ono ssto ccini moju bit, a glas mi je rodjenjem dat. Ne znam koliko taj glas mozze da pruzzi u okviru operskog repertoara, zato sam pre svega i issla kod nekoga ko ima iskustva. Diskretno sam to i dala do znanja. U potpunosti si u pravu da mozzda pristup nije bass bio pedagosski, jar je ono ssto sam prvo pomislila je da bass i nisam mozzda stvorena(mislim na glas) za operskog pevacca. Visse bih bila zahvalana jednom iskrenom i otvorenom razgovoru. No, ne mogu da zamerim na dobroj volji, lepom vaspitanju i ucctivosti.AGART:Kazati da si se trebala ranije javiti nije u redu, ali pokazuje da ta "renomirana" ne ume da stvori pevača u pravom smilu reči, jer da ume, znala bi da takva starosna granica nije nikakav nedostatak. Prema tome, ako voliš opersko pevanje samo napred. (Savet : Nemoj preko hora u opersko !) Pozdrav svima
Ta neka nesigurnost je i najveca prepreka mojoj odluci da poccnem sa ccasovima, ali sam takodje spremna i da se suoccim sa svim tim na prvom ccasu.
Hvala ti na savetu, nagadjam na ssta taccno misliss. Da li mozzess biti precizniji/a zassto ne preko hora, verujem da bi i drugima znaccio jedan struccan (ccini mi se da je takav) i obrazlozzen razlog?
Dragi bass,bass:Draga Apach ,
posto si bila u NS (gde sam i ja sam otpoceo) na akademiji i to kod jedne nase prvakinje onda Ti mogu reci da je ona (mozda bas ta prvakinja ako mislimo na istu -ona je jos uvek na NS akademiji) pocela sa operskim pevanjem bas mnooogooo kasnije(posle njene 30te) i uspela je da ima lepu karijeru(u granicama nase zemlje).Znaci ja mislim da ni sa 28 nije kasno mada je sada normalno da se glas pocne skolovatii od 15god(srednja ,pa fax itd).
Jos jednom bi ponovio da ima pevaca koji su poceli veoma rano a i onih koji su u drugoj krajnosti- sve je individualno - sve ovo sto pricam odnosi se na skolovanje glasa za operu.
To da glas nije zreo do 24-25 nije pravilo - pocevsi od sebe koji sam stao na scenu sa 17 i jos uvek mi nije dosadilo
Puno pozdrava svima
bass
Ne znam da li mislimo oboje na istu osobu, najverovatnije da je tako. Znala sam da je imala jednu pauzicu u svojoj pevacckoj karijeri zbog nepravilnog korisscenja glasnih zzica, ali je iz njene biografije lako moguce zakljucciti da je kasno poccela sa profesionalnim pevanjem.
Mozzda je problem i taj ssto osim osnovnog muzicckog obrazovanja nemam nijedno drugo? Verujem da bi time "zahvat" mog obrazovanja morao biti veci i ne znam koliko bi neko ko se ozbiljno bavi operskim pevanjem imao onu pravu volju za ozbiljan rad sa potpunim amaterom. Ako se ovo nekom ccini kao nebitno, meni nije ni u kom pogledu.
Hvala!