Solidarnost

Kamael

Buduća legenda
Poruka
40.857
558422_francuska-ambasada070115ras-foto-mitar-mitrovic--06_f.jpg

pariz-paljenje-sveca.jpg

Sirom regiona zvanicnici, javne licnosti i "obicni" ljudi upucuju izraze saucesca i solidarnosti zrtvama, novinarima i Francuskoj nakon napada na "Sarli ebdo". U Beogradu Nezavisno udruzenje novinara Srbije pozvalo je medijske radnike i druge gradjane na skup solidarnosti sa francuskim novinarima ubijenim u teroristickom napadu....

Koji je motiv izlaska i poziva na izlasak na ulice a vezano za ubistvo redakcije satiricnog lista. Strah, ljubav, saosecanje, osecaj pripadnosti... ?

Danas je mucki ubijeno 6 000 ljudi u Nigeriji ali niko niti poziva na paljenje sveca, niti iko sam spontano odlazi do ambasade Nigerije. U cemu je razlika?

Razumljivo je ako su kolege novinari u pitanju, solidarnost i sve to, pa mozda je tu i neki osecaj straha i neslaganje sa ovakvim radikalnim metodama.
A i daleko je Nigerija, to je negde tamo, daleko od nas i nase Evrope, jer problem je uvek veci kada je u nasem komsiluku nego negde tamo.

Ista stvar kao sa Ebolom, 2000 mrtvih u Africi, ko zna koliko zarazenih, pa ok, gadno je to. Jedan bolestan u Americi, tj. zapadnom svetu, kuku majko, sta cemo gde cemo.

Odlično pitanje.......ali ...tamo su neki crnci i sirotinja (višak).....međutum situacija je delikatna.....trebalo bi više da znamo o tom časopisu i njegovoj istoriji, da bi smo ispravno reagovali....da li su im sve nepravilnosti, nepravde, vere i nevere na listi....ili je to nekakav globalistički časopis, koji je jako ružno "crtao" i o nama....i svima onima kojima istok i jug planete Zemlje smeta....a mi koristimo sada situaciju, ne bi li se nekako izborili da nam se ISTOK-ZAPAD, malo skine sa kičme...

558422_francuska-ambasada070115ras-foto-mitar-mitrovic--06_f.jpg

pariz-paljenje-sveca.jpg

Sirom regiona zvanicnici, javne licnosti i "obicni" ljudi upucuju izraze saucesca i solidarnosti zrtvama, novinarima i Francuskoj nakon napada na "Sarli ebdo". U Beogradu Nezavisno udruzenje novinara Srbije pozvalo je medijske radnike i druge gradjane na skup solidarnosti sa francuskim novinarima ubijenim u teroristickom napadu....

Koji je motiv izlaska i poziva na izlasak na ulice a vezano za ubistvo redakcije satiricnog lista. Strah, ljubav, saosecanje, osecaj pripadnosti... ?

Danas je mucki ubijeno 6 000 ljudi u Nigeriji ali niko niti poziva na paljenje sveca, niti iko sam spontano odlazi do ambasade Nigerije. U cemu je razlika?
E pusti ti nigeriju dečko, gledaj ti na kosovo ako možeš da se skupite da pođete da pobijete amerikance i ostale koje treba, i ne koristi te izraze "mučki" jer ja ne znam što to znači... Kao bolje je ako nekoga ubiješ kao da ga ne mrziš, nego ako ga ubijaš kao da si ljut opravdano je li? Bolje ubijat kao da si opravdano ljut, ako jesi, znači ja sam za to "mučko" ubijanje, ako bi ubio koga, obavezno bi ga i mučio...

E pusti ti nigeriju dečko, gledaj ti na kosovo ako možeš da se skupite da pođete da pobijete amerikance i ostale koje treba, i ne koristi te izraze "mučki" jer ja ne znam što to znači... Kao bolje je ako nekoga ubiješ kao da ga ne mrziš, nego ako ga ubijaš kao da si ljut opravdano je li? Bolje ubijat kao da si opravdano ljut, ako jesi, znači ja sam za to "mučko" ubijanje, ako bi ubio koga, obavezno bi ga i mučio...
Tema je sasvim u redu...zašto su novinari i nihovi životi vredniji o nigerijskih, pa i naših...SVIH ŽIVIH LJUDI NA OVOJ PLANETI.....možda sam ja pogrešno shvatila temu....da sa svim nepravedno stradalim žrtvama saosećamo i izrazimo saosećanje...izvinjavam se opet, ako sam temu pogrešno shvatila

Nisam ti ja decko dilejo napaljena. Idi na ratiste i ubijaj kad pominjes ubijanje, ovde si zalutao.

- - - - - - - - - -

Tema je sasvim u redu...zašto su novinari i nihovi životi vredniji o nigerijskih, pa i naših...SVIH ŽIVIH LJUDI NA OVOJ PLANETI.....možda sam ja pogrešno shvatila temu....da sa svim nepravedno stradalim žrtvama saosećamo i izrazimo saosećanje...izvinjavam se opet, ako sam temu pogrešno shvatila

Nisi pogresno shvatila. Trol postovi prave zabunu, samo ne obracaj paznju.

.
.

Danas je mucki ubijeno 6 000 ljudi u Nigeriji ali niko niti poziva na paljenje sveca, niti iko sam spontano odlazi do ambasade Nigerije. U cemu je razlika?[/QUOTE]

solidarnost iz straha za vlastitu zadnjicu, evropa je preplasena.

evropa se "solidarise" sa onim sa kojim moze i da se empatise, sa nigerijcima ocito ne. nisu mogli ni sa nama kad su nas bombardovali, tretirali nas kao odron na (svom) putu .

To si moju poruku citirala. Ne treba zaliti sve zrtve negog tamo zamišljenog zlodjela, jer veliki je broj tih ljudi zao loš, i nekome je možda svanulo što je taj umro, sinu njegovom na primer. A onome što ga je stradali vuko za uho u osnovnu je svakako pomalo milo, mora priznat, a.... :)

Back