Solarna energija - šansa Srbije

Izolovani, autonomni ili najprecizniji i stručni naziv off-grid sistemi su samo za male snage do 1kW ili eventualno to 3kW ali se koriste samo u područjima za ispitivanje! Jako su skupi i baterije odnesu do 40% cene!

Ok to stoji da su malo skuplji.Nego da pojasnim u najjednostavnijem obliku. Ovako znaci ja licno ne zelim da imam bilo kakav kontak sa el. srbijom i sl. zelim da imam tj. proizvodim sopstvenu struju e sada pored toga zelim da iskoristim vetar vodu i sunce pa ako si vise upucen u to GOVORIIIIIIIII :D koji su modeli najbolji a takodje i najdugotrajniji (mislim trajnost vremenski 5,10,15 ili 20 god)
poz

Jesam upućen sam, ali to što tražiš se ne radi tako! Mora da se napravi konekcija sa EPS-om. Inače, povezivanje različitih izvora čini hibridni sistem. I veruj mi za to ti treba brdo papira. To kod nas nije niamlo lak posao. Bolje da uzmeš pa da prekopaš celu rečicu nego da vadiš papire za svaki sistem posebno.

Jesam upućen sam, ali to što tražiš se ne radi tako! Mora da se napravi konekcija sa EPS-om. Inače, povezivanje različitih izvora čini hibridni sistem. I veruj mi za to ti treba brdo papira. To kod nas nije niamlo lak posao. Bolje da uzmeš pa da prekopaš celu rečicu nego da vadiš papire za svaki sistem posebno.

Ok na to sam navikao mislim na papire ;) nego koliko bi to kostalo i jel moze da se sprovede iz reci u dela

Može ali bolje idi samo na jedan izvor. Kod nas se teško mogu naći pristupačne cene solarnih panela, ali ima gde može. Za vetrogeneratore bitno ti je da je srednja godišnja brzina vetra viša od 3m/s kako bi se energija vetra unovčila dovoljno! Dakle odluči se?

panele bi ja doneo iz Britanije ovde kako ovi moji Britanci govore da nisu skupi e sada *** licno nisam pitao za cene ali mogu sutra da se raspitam

Može ali bolje idi samo na jedan izvor. Kod nas se teško mogu naći pristupačne cene solarnih panela, ali ima gde može. Za vetrogeneratore bitno ti je da je srednja godišnja brzina vetra viša od 3m/s kako bi se energija vetra unovčila dovoljno! Dakle odluči se?

Ma ovde sam video da je jedan britanac napravio od vetrenjace hidro pogon ali samo je propelere pljusno u vodu motor onako kompletan rokno na splav zbog opadanja i podizanja nivoa vode i za divno cudo radi ko ludo i nikome nista ne placa.A to za solarne panele ovde ti nude za DZABE samo da ti ih nakace na kucu i sve prikljuce i godisnje od njih dobijas oko £1200 to mi je sada pre 12-stak dana rekao drug koji je tek kupio kucu i kaze da ne moze da zivi od tih promocija i opsedanja firmi pa se izgleda odlucio da ih pusti da mu nakarikaju te panele

Znam za tu opciju u Engleskoj, u pitanju je iznajmljivanje opreme, a struju prodaješ firmi koja posle naplaćuje od države. Pošalji mi ako možeš uslove ugovora tamo kako je regulisano, ovih dana ako možeš. Baš me zanima. Inače toga u Srbiji nema. A za vetro generator sa akumulatorom moraćeš specijane akumulatore za obnovljive izvore energije da kupuješ jer oni totalno drugačiju unutrašnju strukturu imaju. Nemoj neko da te laže da mogu kamionski, samo ćeš ih brzo sagoreti.

Pozz!

Znam za tu opciju u Engleskoj, u pitanju je iznajmljivanje opreme, a struju prodaješ firmi koja posle naplaćuje od države. Pošalji mi ako možeš uslove ugovora tamo kako je regulisano, ovih dana ako možeš. Baš me zanima. Inače toga u Srbiji nema. A za vetro generator sa akumulatorom moraćeš specijane akumulatore za obnovljive izvore energije da kupuješ jer oni totalno drugačiju unutrašnju strukturu imaju. Nemoj neko da te laže da mogu kamionski, samo ćeš ih brzo sagoreti.

Pozz!

Hocu poslacu ti sve sto nadjem oces postom ili mejlom da ti posaljem ???
pozdrav

Back