Solarijum i Sminka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa, da pokušam da ti pomognem :) Lično nisam pristalica solarijuma, nemam baš strpljenja da ležim u onoj kapsuli i da se kao sunčam, a imam i nekoliko mladeža po leđima, pa i sunce izbegavam, ali znam sledeće:

U solarijumu nije dozvoljena šminka, nikakva vrsta kozmetike, čak ni dezodorans, jer postoji mogućnost nastanka fleka po koži, isto kao i kad se sunčamo na plaži.Ne znam da li se telo nešto dodatno maže tamo u salonu, ali to ćeš već videti sa kozmetičarkama.

ja bih izbegavala maximalno solarijume. ne znam, ali mislim da bilo šta od šminke ne bi trebalo.
a inače lično smatram solarijume za 'kupovinu raka kože', pa ne preporučujem da ideš..
jeste tamniji ten lepši, privlačniji, ali i sunce i solarijum baš uništavaju kožu, a i nekako neprirodno je posle zime
(ili u toku zime) videti potamnelu devojku (ima i onih extremno tamnih kao pregorelo pile iz rerne :eek:).
ali dobro, tvoje telo, tvoja odluka, pozz :)

Upravo pretrazujem forum na temu solarijuma, ni sama ne znam mnogo. Medjutim, raspitala sam se i po nekim beogradskim kozmetickim salonima, evo sta sam saznala: koza lica i tela mora biti potpuno cista, (ociscena od sminke, bez tragova dezadoransa, hidriratantni losion za telo su mi rekli da moze).

JA sam bila bez naocara ona mi ladno rekla da mogu O.O evo sad me bole oci ne mogu da gledam na njih crvene se i suzr =.= Sledeci put definitivno sa naocarama

Ne znam u koji si solarijum isla, ja isla jedno vreme u MegaSun solarijume i bila sam dosta zadovoljna..
U sustini, jako brzo pocrnim, pa mi ni u solarijumu nije trebalo puno, nisam stavljala nista od sminke, obicno odem iz kuce pravo u solarijum i odmah kuci, tako da mi sminka ni nije bila potrebna...
A nikakve naocare nisam stavljala na oci, a oni tamo imaju one malecke naocarice- na foru onih za ronjenje, pa samo prekrijes kapak..
Istina, sad mi koza, kad se oznojim na primer od vezbanja, skroz drugacije mirise.. tako da se nadam da vise necu imati zelju za solarijumom..

Na pdf Zdravlje mogu se pokretati teme koje su vezane za zdravlje. O estetici se takodje može diskutovati sa aspekta zdravlja, a ne kozmetologije.

O štetnosti solarijuma i predugom izlaganju sunčevim zracima je poželjno otvoriti temu.

Ova tema je chat tema i biće zatvorena!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back