ŠOKANTNO!!! Ksenija Pajčin pokrala gumenog medu!

• Začetnik teme Začetnik teme Dust
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne, nisam mislio da su uzeli tudju melodiju vec da takvih melodija ima na pregrst te su sulude ove optuzbe.

To sto pricas preko tri note ne pije vodu. Slicnost mora da bude veca od toga.

Prvi put čujem za taj tronotni kriterijum. Gotovo je suludo. Ako se uporede motivi iz uvodnih taktova Mozartove dvadeset pete simfonije i prvog stava prve Betovenove sonate nalazimo podudarnosti koje daleko prevazilaze gorenavedeni sud, a opet niko ne pominje plagijat, niti da je Wolferl dobio neke pare za odštetu. Pritom govorimo o znatno složenijem primeru, a ne o nekakvoj plagijatorskoj čorbi.

Prvi put čujem za taj tronotni kriterijum. Gotovo je suludo. Ako se uporede motivi iz uvodnih taktova Mozartove dvadeset pete simfonije i prvog stava prve Betovenove sonate nalazimo podudarnosti koje daleko prevazilaze gorenavedeni sud, a opet niko ne pominje plagijat, niti da je Wolferl dobio neke pare za odštetu. Pritom govorimo o znatno složenijem primeru, a ne o nekakvoj plagijatorskoj čorbi.
OK, kolega, utoliko ste u pravu:
samo danas, 2010. godine imamo Zakon o autorskim pravima, koji pre 200 godina nije postojao! :D... Prema tome, jedva čekam:
XENDŽA VS. HARIBO! :hahaha:

Ne znam cemu uopste tema.Plagijata i smeca kod nas koliko hocete,pa nemaju zasebnu temu.Imam bolji predlog:Hajde da neko ko se u to razume otvori temu o originalima i plagijatima, odnosno da pusti snimke kopija i originala(voleo bih da se baci akcenat na ove nase turbofolk "hitove"nastale od devedesetih do danas) cisto da vidimo od koga su sve krali Bregovic, Brena Ceca, Seka i slicna gamad.

Ne znam cemu uopste tema.Plagijata i smeca kod nas koliko hocete,pa nemaju zasebnu temu.Imam bolji predlog:Hajde da neko ko se u to razume otvori temu o originalima i plagijatima, odnosno da pusti snimke kopija i originala(voleo bih da se baci akcenat na ove nase turbofolk "hitove"nastale od devedesetih do danas) cisto da vidimo od koga su sve krali Bregovic, Brena Ceca, Seka i slicna gamad.

Krali su sve zivo jer nisu u stanju da stvore nesto originalno.... trebalo bi ih zakonom zabraniti jer se mnoze kao buve , krpelji i ostala gamad !

Pa u tome i jeste poenta- na neki način sam banalizovao temu u vezi sa jednim od najkrupnijih problema naše estrade- plagiranjem. Jer, oni koji to slušaju, ni ne razmišljaju o tome koliko njihovi ljubimci nisu kreativni- naročito ako imamo u vidu da je jedna od najvećih "zvezda" scene došla na taj nivo da krade od onakvih pesama...

Pa u tome i jeste poenta- na neki način sam banalizovao temu u vezi sa jednim od najkrupnijih problema naše estrade- plagiranjem. Jer, oni koji to slušaju, ni ne razmišljaju o tome koliko njihovi ljubimci nisu kreativni- naročito ako imamo u vidu da je jedna od najvećih "zvezda" scene došla na taj nivo da krade od onakvih pesama...

Upravo to.... ali nije "grdno" samo to sto muziku kradu, nego obrati paznju na tekstove npr.
Svidjas mi se to si
valjda shvatila do sad,
al' kao da se plasis
da udjes u moj grad,
pitacu te kad jos jednu
popijem na ex,
da li si za sex
da li si za sex

I zamisli sada nekog ko se veseli uz ovako nesto.... :dash:

Upravo to.... ali nije "grdno" samo to sto muziku kradu, nego obrati paznju na tekstove npr.
Svidjas mi se to si
valjda shvatila do sad,
al' kao da se plasis
da udjes u moj grad,
pitacu te kad jos jednu
popijem na ex,
da li si za sex
da li si za sex

I zamisli sada nekog ko se veseli uz ovako nesto.... :dash:
Ne znam ko se veseli, ali ti si za ovaj post dobio repku od mene... ;)

evo sta je bolesno! blejim kod decka u sobi (mislim da je bilo oko 19h) i pricam njegovom bratu kako je ksenija glupa k'o k.rac i govorim mu da vidi nesto na youtube-u, i smejemo se.. bla bla.. odlazim kuci i decko mi javlja posle sat vremena da je cuo da je ksenija sa deckom nadjena mrtva u stanu!
koji trip! ja pricala o njoj i to sam je bas prozivala a nisam ni znala da ona tada vise nije bila medju zivima...
koliko je bolesno...
ni ja je nisam gotivila, iskreno vise je umela da me sokira nekim izjavama sto bi onda usledilo smehom, ali opet, bedak... /:

Nimalo mi vi niste jasni...mislim, ni ne interesuje me,
ali uvodni post ove teme piše o čemu je...o tome treba da se vodi diskusija.
Da je pljujemo dok je živa i dok krade ili šta već, ali kad umre smo obožavaoci.
(Na prethodnoj si strani, čisto podsećanja radi, napisao da je ovo tema za humor. ;))

http://forum.krstarica.com/threads/360552
(Ovo je za R.I.P. i sl. )

Nimalo mi vi niste jasni...mislim, ni ne interesuje me,
ali uvodni post ove teme piše o čemu je...o tome treba da se vodi diskusija.
Da je pljujemo dok je živa i dok krade ili šta već, ali kad umre smo obožavaoci.
(Na prethodnoj si strani, čisto podsećanja radi, napisao da je ovo tema za humor. ;))

http://forum.krstarica.com/threads/360552
(Ovo je za R.I.P. i sl. )
Naravno da je bila tema za zezanje, i ni za makac nemam pozitivnije mišljenje o njoj, jer jeste bila takva kakva je bila, Bog da joj dušu prosti; ali neke stvari nisu prosto umesne... Prema tome, izigravaj doslednost na nekojh drugoj temi.

Back