Šok zakon: Dizelašima odbrojani dani!!!

Тихи

Starosedelac
Banovan
Poruka
184.243
Šok zakon: Dizelašima odbrojani dani!!

Brisel -- Evropski parlament usvojio je strože propise koji imaju za cilj da spreče ponavljanje Folksvagenovog skandala sa manipulacijama emisijama štetnih gasova.

201787029358e492146dfce653063506_w640.jpg

Za Nacrt zakona, koji će pojačati kontrolu Brisela i omogućiti izricanje kazne automobilskim proizvođačima u iznosu do 30.000 evra po vozilu, glasalo je 585 poslanika, dok je njih 77 bilo protiv, prenosi agencija Rojters.

"Nove mere će na kraju ukloniti dizel automobile sa puteva. Dizel vozila neće nestati iznenada, ali, posle ovogodišnjeg rada, prilično sam uverena da će nestati mnogo brže nego što možemo zamisliti", izjavila je evropska komesarka za industriju Elžbieta Bjenkovska.

Prema novom zakonu, automobilske kompanije više neće direktno vršiti uplate agenciji za testiranje, a članice EU će morati da finansiraju centre za testiranje izduvnih gasova.

Zvanični Brisel će, takođe, dobiti ovlašćenje da sprovede kontrole vozila i da odredi kaznu u slučaju prekršaja.

Ovaj zakon, međutim, tek treba da bude finalizovan u pregovorima evropskih parlamentaraca, EK i zemalja članica.

Kao odgovor na skandal sa VW-om iz septembra 2015. godine, koji je u svojih 11 miliona automobila širom sveta instalirao softver za manipulacije emisijama štetnih gasova, Evropska komisija je predložila izmenu propisa u vezi načina na koji se licenciraju i testiraju vozila u EU.

http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2017&mm=04&dd=05&nav_id=1247283

JAOOO DULLEEEE PRSLI STE :super:

Izrazavam iskreno saucesce Duletu, imotskom, LandDownUnder, i svim ostalim ljubiteljima dizel trovacnica na tockovima :sad2:

DIZELASI MRTVI STE!

Ja nisam neki ljubitelj brzina ili snage, ali mnogo vise volim da vozim dizel auto nego benzinac...
Sto je najgore, imam neke pronalaske koji pojeftinjuju i smanjuju potrosnju benzina a ne dizela, ali stoji da mi je kao krupnom kad sednem u auto, narocito mali auto, dizel startniji...a to za mali auto zna da nervira....

Kad zezaju sa hibridima....i sa atestima za auto...hocu da mogu da napravim svoj auto pa da zadovolji zahteve koji oni daju, a ne da budemo banana drzava usred EU

Cek, a sta je sa novim dizel motorima koji ladno spustaju emisiju CO2 ispod 100?

ne truje te CO2 vec NOx tj nitro oksid jedno od najkancerogenijih jedinjenja koji postoje

CO2 je gas kojeg imas na milijarde tona u atmosferi i koji navodno izaziva efekat staklene baste sto je diskutabilno . Rusija tvrdi da to nema veze sa zivotom.

CO2 npor svako od nas unosi kad pije gazirana pica. Ja svaki dan popijem litar kisele vode da je CO2 stetan odavno bi umro.

Sa druge strane NOx izaziva astmu i najgore moguce kancere pre svega rak pluca i samo u Britaniji od toga godisnje umre preko 50.000 ljudi

E dizelasi su glavni proizvodjaci nitro oksida kao glavnog ubice ljudi . I cadji...

Zato ih u EU sada zabranjuju

Plus se onemogucava proizvodjacima da ubuduce manipulisu tj varaju na testovima za emisije gasova.

- - - - - - - - - -

Ja nisam neki ljubitelj brzina ili snage, ali mnogo vise volim da vozim dizel auto nego benzinac...
Sto je najgore, imam neke pronalaske koji pojeftinjuju i smanjuju potrosnju benzina a ne dizela, ali stoji da mi je kao krupnom kad sednem u auto, narocito mali auto, dizel startniji...a to za mali auto zna da nervira....

Kad zezaju sa hibridima....i sa atestima za auto...hocu da mogu da napravim svoj auto pa da zadovolji zahteve koji oni daju, a ne da budemo banana drzava usred EU

nije bitno sta ti volis , to je licna stvar, bitno je da dizel ubija i truje daleko vise nego benzinci zato se izbacuje iz upotrebe

A narocito truju srpski dizelasi, zato sto 90% srpskih dizelasa su stariji od 10 godina i imaju skinute DPF filtere tj kompletno zagadjenje koje proizvode emituju u atmosferu i ubijaju ljude.

A narocito truju srpski dizelasi, zato sto 90% srpskih dizelasa su stariji od 10 godina i imaju skinute DPF filtere tj kompletno zagadjenje koje proizvode emituju u atmosferu i ubijaju ljude.
Ali mi nismo i EU niti ti zelis da budemo. Uzgred, prevideo si ovaj deo:

Ovaj zakon, međutim, tek treba da bude finalizovan u pregovorima evropskih parlamentaraca, EK i zemalja članica.

Licno najradije vozim bicikl, narocito kad otopli, ali zelim pravo slobodnog izbora. Trenutno imam benzinac koji pretezno stoji u dvoristu. Lepo vreme, eto. :)

Ma daj, bas od raka, uzrokovanim tim gasom, umre 50.000 ljudi godisnje! Pretera ga, kao i uvek :P

citaj

https://www.theguardian.com/environ...year-in-london-because-of-air-pollution-study

Ovde kazu 9.500 u Londonu a 60.000 u celoj Britaniji ubiju dizelasi svake godine

Pusenje sa druge strane ubije 100.000 ljudi u Britaniji godisnje

- - - - - - - - - -

Ali mi nismo i EU niti ti zelis da budemo. Uzgred, prevideo si ovaj deo:

Licno najradije vozim bicikl, narocito kad otopli, ali zelim pravo slobodnog izbora. Trenutno imam benzinac koji pretezno stoji u dvoristu. Lepo vreme, eto. :)

pa vecina poslanika podrzala usvajanje.

Ovaj zakon, međutim, tek treba da bude finalizovan u pregovorima evropskih parlamentaraca, EK i zemalja članica
Ova recenica sve objasnjava tako da Tihi opet vrti istu plocu po ko zna koji put i ne znam kako vise ne dosadi samom sebi.
Ali treba to vreme provedeno u taksiju prekratiti dok cekas poziv za voznju.
Piskara covek dok radi i otud toliki broj totalno neartikulisanih postova.
Za pohvalu je jedino sto je on bio jedini nepotkupljivi clan na izbornom mestu za vreme glasanja.:think:

Ova recenica sve objasnjava tako da Tihi opet vrti istu plocu po ko zna koji put i ne znam kako vise ne dosadi samom sebi.
Ali treba to vreme provedeno u taksiju prekratiti dok cekas poziv za voznju.
Piskara covek dok radi i otud toliki broj totalno neartikulisanih postova.
Za pohvalu je jedino sto je on bio jedini nepotkupljivi clan na izbornom mestu za vreme glasanja.:think:
Cudno mi to da je on taksista u NP,pa tamo su 90% taksi vozila nemacki dizelasi.

sta kaze narod...

Bravo! Probajte u bilo kom gradu da kupite uveče novine na trafici na autobuskom stajalištu, biće prekrivene prašinom od čađi.Dok prosečan glasač shvati da ga dizel truje, osim što troši više od kola na plin,jer ima mnogo skuplje održavanje, proći će dosta vremena.Sa plinom imate potrošnju dizela, a održavanje benzinca.
(Dizlo je zlo, 5. april 2017 11:12)

- - - - - - - - - -

Cudno mi to da je on taksista u NP,pa tamo su 90% taksi vozila nemacki dizelasi.

ma pusti ga lupeta gluposti...

Rekao narod a ono ustvari Tihi otvorio nalog negde i pljuje.:hahaha:
Vidis Tihi ko jednom slaze prati ga vecito ta karakteristika pa tako ako si otvrao nove naloge na raznim forumima pa i ovom onda znaci da to mozes da uradis svuda i da nam ovde podvaljujes gluposti.
I cuj cena odrzavanja kao za benzinca?????
E pa lik takodje nema pojma o kolima sto je sasvim dovoljno da ne ulazim u dalju raspravu na temi kojoj uopste nije ovde mesto nego je trebala da bude u sklopu teme koja je vec otvorena ali tihijev ego mora da naglasi pljuvacinu jer je pljuvac za medalju samo sto ima ovde i pametnijeg naroda koji zna da pljuje u prazno.

sta kaze narod...

Bravo! Probajte u bilo kom gradu da kupite uveče novine na trafici na autobuskom stajalištu, biće prekrivene prašinom od čađi.Dok prosečan glasač shvati da ga dizel truje, osim što troši više od kola na plin,jer ima mnogo skuplje održavanje, proći će dosta vremena.Sa plinom imate potrošnju dizela, a održavanje benzinca.
(Dizlo je zlo, 5. april 2017 11:12)
Ma sta uvece, kupujem nedeljnike, znaci novine koje su nekoliko dana bile na buskoj stanici i nikad nisam video nikakvu čađ. A uglavnom tamo kupujem, jer na posao najcesce idem busom, pa mi je zgodnije usput nego da posebno trazim trafiku.

Šok zakon: Dizelašima odbrojani dani!!

Brisel -- Evropski parlament usvojio je strože propise koji imaju za cilj da spreče ponavljanje Folksvagenovog skandala sa manipulacijama emisijama štetnih gasova.

201787029358e492146dfce653063506_w640.jpg

Za Nacrt zakona, koji će pojačati kontrolu Brisela i omogućiti izricanje kazne automobilskim proizvođačima u iznosu do 30.000 evra po vozilu, glasalo je 585 poslanika, dok je njih 77 bilo protiv, prenosi agencija Rojters.

"Nove mere će na kraju ukloniti dizel automobile sa puteva. Dizel vozila neće nestati iznenada, ali, posle ovogodišnjeg rada, prilično sam uverena da će nestati mnogo brže nego što možemo zamisliti", izjavila je evropska komesarka za industriju Elžbieta Bjenkovska.

Prema novom zakonu, automobilske kompanije više neće direktno vršiti uplate agenciji za testiranje, a članice EU će morati da finansiraju centre za testiranje izduvnih gasova.

Zvanični Brisel će, takođe, dobiti ovlašćenje da sprovede kontrole vozila i da odredi kaznu u slučaju prekršaja.

Kao odgovor na skandal sa VW-om iz septembra 2015. godine, koji je u svojih 11 miliona automobila širom sveta instalirao softver za manipulacije emisijama štetnih gasova, Evropska komisija je predložila izmenu propisa u vezi načina na koji se licenciraju i testiraju vozila u EU.

http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2017&mm=04&dd=05&nav_id=1247283

JAOOO DULLEEEE PRSLI STE :super:

Izrazavam iskreno saucesce Duletu, imotskom, LandDownUnder, i svim ostalim ljubiteljima dizel trovacnica na tockovima :sad2:

DIZELASI MRTVI STE!

Недавно сам био у Холандији и дизел много јефтинији од бензина. Бензин је за девојчице а дизел за мушкарце. :super:

Back