ŠOK-VIDEO VRŠNJAČKOG NASILJA U BARAJEVU

Kako te, bre, nije sramota!??
Nikada nikog nisi ogovarao a upravo si ispljuvao ljude koji su doživeli najgoru tragediju koju čovek može da doživi! Na ovako nešto prosto ne znam šta bih rekao osim - sram te bilo! I za ovaj forum je mnogo.
To je druga stvar.To su javne licnosti.Sami izabrali da neizlaze iz medija a neki(Juric) i zaradjuju pare na tragediji.Kao u BiH Davor Dragicevic ciji je sin David bio narkoman,lopov,haker...I verovatno crko od droge.Al eno mu otac kupio stan u Becu.*Posteno zaradio*covek.

Poslednja izmena:
Gusan je bolesnik svoje vrste. Sećam se kad je krivio Tijanu Jurić što je ubijena. Kao, ko joj kriv, što je išla tako kasno sama?
Nisam rekao da je kriva sto je isla sama nocu nego sam krivio njenog oca koji je mnogima bio duzan pare,pa pobegao u Belgiju.I verovatno mu je cerka zato i oteta i ubijena.A nju sam krivio sto se baskarila,nosila skupu garderobu,isla na skupe destinacije,sve od tatinih*posteno zaradjenih* para.

Otvoreno pismo nastavnika Barajeva: Ne bežimo od svoje odgovornosti, ali oni dolaze sa tim od kuće

Oni ističu da su devojčice koje su učestvovalu u nasilju ovu školu pohađale svega 10-ak dana, te da smenom direktora Jelića nije se reršio problem vršnjačkog nasilja, jer direktor Jelić nije ni bio deo tog problema

Nastavnici srednje škole u Barajevu,
pored koje se desilo vršnjačko nasilje nad jednom devojčicom, i čiji je direktor Dobrivoje Jelić zbog toga juče razrešen dužnosti, uputili su otvoreno pismo javnosti povodom događaja koji je potresao ovu ustanovu.

Podsetimo, dve devojčice - žrtva i jedna od onih koja ju je napadala, pohađaju ovu školu, dok druga devojčica uči u srednjoj školi na Zvezdari.

Pismo prosvetnih radnika prenosimo u celosti:

- Osuđujemo svaki vid nasilja. A zar i ima nekoga ko bi nasilje podržao?

Mi smo se, odabravši poziv nastavnika i profesora, opredelili ne samo za brigu o obrazovanju najmlađih, već i za brigu o tome u kakve će ljude sutra izrasti. I svakako ne želimo da niko od njih bude ništa manje od dobrog i vaspitanog, prvo deteta, a kasnije i odraslog čoveka.

Ali mi nismo prvi u procesu vaspitanja naše dece. Oni kod nas dolaze sa svim onim što su poneli od kuće, od svojih roditelja, baka i deka, svoje najbliže okoline... Oni kod nas dolaze i kao svršeni osnovci koji su do sada trebali da prođu određenu vrstu socijalizacije, da steknu radne navike, da usvoje pravila kako se ponašati u školi, kako se ponašati prema svojim drugarima i profesorima.

Škola je obrazovno-vaspitna ustanova. Dakle, tu smo pre svega da našoj deci pružimo najbolje moguće obrazovanje. Ali nam se čini da se na nas profesore svalio sav teret i odgovornost da ispravimo i nadoknadimo sve ono što je propušteno u vaspitanju dece. Danonoćno smo stavljeni pod lupu i sud stručne i šire javnosti. I kada se dogodi nešto ovako ružno i nedopustivo, kao što je poslednji slučaj vršnjačkog nasilja, prvo se prst upire u prosvetu. I onda pitanja - Gde su bili profesori? Gde je bio direktor? Zašto su profesori to dozvoli? Eto ko brine o našoj deci, itd...

Mi od naše odgovornosti ne bežimo i nikada to nismo radili. Ali nemojte da naša odgovornost bude i jedina odgovornost u ovom i sličnim događajima.

DEVOJČICE NAŠU ŠKOLU POHAĐAJU NEPUNIH 10 DANA

- Кonkretno, dve od tri devojčice koje su učestvovale u ovom nemilom događaju, našu školu pohađaju nepunih 10 dana. Za to vreme niti su mogle da se poprave niti da se pokvare kod nas. To je
nedovoljno vreme i da se đaci međusobno upoznaju a kamo li da profesori steknu neki jasan sud o tome kakva su to deca, šta od njih može da se očekuje. A posebno ne direktor.

Ali su to svakako znali i znaju njihovi roditelji kao i svi oni koji su sa njima bili najbliži tokom prethodnih osam godina školovanja. Ali je kao krivac isključivo obeležen direktor naše škole, koji je zbog ovog događaja i smenjen. Direktor, koji je odmah po saznanju da se incident dogodio, tražio utvrđivanje činjenica i pokretanje disciplinskog postupka, iako, ispostaviće se kasnije, nije bio obavešten o pravim razmerama ovog događaja.

U šturom saopštenju Ministarstva stoji da je direktor smenjen jer je "utvrđeno da ustanova ne sprovodi mere za bezbednost i zaštitu učenika." Podsećamo da se incident dogodio van naše škole. Snimak svega što se desilo tog dana njemu stiže od policije koja je snimak dobila od medija. A u tim istim medijima se od tog trenutka naš direktor označava kao najveći krivac. Pitamo se gde je njegova odgovornost? U svojim novinskim člancima i TV prilozima od "dobro obaveštenih izvora" najavljuju smenu direktora. U školi je opsadno stanje jer novinarske ekipe bez dozvole danima dolaze u školsko dvorište intervjuišući maloletne učenike.

Sve ovo dobija svoj epilog u utorak, kada je direktor Dobrivoje Jelić i zvanično smenjen. A za svoju smenu je saznao od novinara i to pre nego što je zapisnik inspekcije stigao u Ministarstvo. Naša škola postoji od 1978. godine i odškolovala je hiljade đaka među kojima su mnogi bili prvi na rang listama za upis na najbolje fakultete koje ova zemlja ima. Školujemo i đake koji završavaju trogodišnje smerove koji kasnije rade na odgovornim i teškim stručnim poslovima. Više od 40 godina mi brinemo o našoj deci radeći svoj posao savesno i odgovorno. Bili smo domaćini republičkih takmičenja a kao škola smo od eksterne komisije Ministarstva prosvete dobili visoku ocenu. Naš direktor je u ovoj školi zaposlen od 1996, tri puta je imao bezrezervnu podršku kolektiva škole i lokalne zajednice za izbor na mesto prvog čoveka naše škole.

Pozivamo sve medije da dođu i intervjuišu sve sadašnje ali i bivše đake kao i njihove roditelje da čuju šta oni imaju da kažu o Dobrivoju Jeliću. Radi se o čoveku koji je svoj posao decenijama radio bez mrlje u karijeri, spreman uvek da pomogne i deci i svim zaposlenima u školi.

Postavljamo pitanje celokupnoj javnosti zbog čega je on kao poslednja karika u lancu vaspitanja dece koja su učestvovala u incidentu označen kao jedini krivac? Da li je takav čovek zaslužio da se na godinu dana pred penziju povlači i razvlači po žutoj štampi i televiziji zbog nečega što se nije ni dogodilo u njegovoj školi? Zar zaista bilo ko u ovoj zemlji misli da će se smenom bilo kog direktora bilo koje škole zaustaviti vršnjačko nasilje među učenicima? Da ne idemo toliko daleko, da li neko misli da će se tom smenom barem smanjiti učestalost ovakvih događaja?

Mi vam odgovorno tvrdimo da neće. Neće jer je to sistemski problem, duboko urezan u pore ovog društva čiji su najmlađi njegov najranjiviji deo. Naša deca su danas više nego ikad izložena pogubnim modelima ponašanja koja im dobrim delom stižu sa TV ekrana i stranica žute štampe. Prva odbrana od toga nisu profesori i nastavnici već roditelji, a mi smo tu da roditeljima pomognemo u toj borbi za dobrobit naše dece. Ipak od nas profesora se ne može očekivati da ispravimo sve ono što niko pre nas nije mogao da ispravi i to u vremenu u kome je prosveta degradirana. A to vreme traje suviše dugo.

Zbog toga, danas u prosveti većinom rade entuzijasti koji još, možda naivno, veruju da je obrazovanje ključ valjanog razvoja i odrastanja naše dece. Jedan od tih entuzijasta je i Dobrivoje Jelić. Vršnjačko nasilje je u porastu, i zato svoditi rešavanje ovog problema tako što će se smeniti direktor škole je banalizacija tog istog problema. A epilog svega ovoga, gde je direktor prvo okrivljen pa smenjen u medijima, dokaz je sveopšte tabloidizacije Srbije.

Još jednom podvlačimo da mi kao kolektiv škole osuđujumeo svaki vid nasilja, ali smatramo da se smenom direktora Jelića nije rešio problem, jer direktor Jelić nije ni bio deo tog problema.

https://www.telegraf.rs/vesti/beogr...je-odgovornosti-ali-oni-dolaze-sa-tim-od-kuce

Малу казнити затвором за малолетнике где би 12 сати дневно радила на градској депонији на одвајању ђубрета за рециклажу. Ах да.....и једно 30 удараца бичем по голом дуппету ради бољег угођаја.

To je druga stvar.To su javne licnosti.Sami izabrali da neizlaze iz medija a neki(Juric) i zaradjuju pare na tragediji.Kao u BiH Davor Dragicevic ciji je sin David bio narkoman,lopov,haker...I verovatno crko od droge.Al eno mu otac kupio stan u Becu.*Posteno zaradio*covek.

Dobro, jasno mi je da je internet mesto gde svaki retard može da lupa svakakve gluposti pa čak i da opravdava ubistvo dece. A u većini slučajeva je da taj neko samo ima potrebu da serre i udara kontru, kao, svi ste vi budale samo sam ja pametan jer govorim drugačije od vas.
A i kapiram da si lično poznavao i Tijanu Jurić i Davora Dragićevići i ovog dečkića iz Niša kao i njihove roditelje pa znaš ko se kako oblačio, ko je bio narkoman ko je kupio stan, koje dugovao pare...
Tako da, samo ti nastavi da njuškaš anus druga Vučića i druga Dodika i uspešćeš u životu sigurno.

Dobro, jasno mi je da je internet mesto gde svaki retard može da lupa svakakve gluposti pa čak i da opravdava ubistvo dece. A u većini slučajeva je da taj neko samo ima potrebu da serre i udara kontru, kao, svi ste vi budale samo sam ja pametan jer govorim drugačije od vas.
A i kapiram da si lično poznavao i Tijanu Jurić i Davora Dragićevići i ovog dečkića iz Niša kao i njihove roditelje pa znaš ko se kako oblačio, ko je bio narkoman ko je kupio stan, koje dugovao pare...
Tako da, samo ti nastavi da njuškaš anus druga Vučića i druga Dodika i uspešćeš u životu sigurno.
Neznam dal je iko sa ovog foruma poznavao njih.A jel poznaje Katarinu Rebracu,Ser-geya Trifunovica i ostale prevarante sa fondacijama?Kao sto sam naveo sve su to javne licnosti.I kako se narod oseca kad neko dete umre jer nije prikupljeno para za operaciju?A ovi vlasnici fondacija se baskare i ko zna koliko sebi uzimaju u dzep.I zato mnogi nece dinara dati za bolesno dete,jer neveruje da ce te pare otici za to bolesno dete.
Ako ste gledali seriju Bela Ladja kad Alamunja i Ozren Soldatovic razgovaraju.Alamunja ga pita jel hocete da date te pare u humanitarne svrhe a Ozren mu odgovara:Pokrasce dok kod unesrecenih nece nista stici.Ti danas nemozes da budes human nedaju ti lopovi.
Sto se tice Vucica i Dodika.Ko je bio na vlast 2011 kada je Igor Juric osudjen na samo 7 meseci nanogice za kradju 30.000 litara goriva(vrednosti 22.000 evra)?Ko je bio na vlast kad Katarina Rebraca nije ni osudjena za proneveru preko 300.000 evra?
Samo vi i dalje slepo verujte tim ucveljenim likovima a nas kojima je stalo do pravde i istine proglasavajte decomrziteljima,lobistima pedofila...

Neznam dal je iko sa ovog foruma poznavao njih.A jel poznaje Katarinu Rebracu,Ser-geya Trifunovica i ostale prevarante sa fondacijama?Kao sto sam naveo sve su to javne licnosti.I kako se narod oseca kad neko dete umre jer nije prikupljeno para za operaciju?A ovi vlasnici fondacija se baskare i ko zna koliko sebi uzimaju u dzep.I zato mnogi nece dinara dati za bolesno dete,jer neveruje da ce te pare otici za to bolesno dete.
Ako ste gledali seriju Bela Ladja kad Alamunja i Ozren Soldatovic razgovaraju.Alamunja ga pita jel hocete da date te pare u humanitarne svrhe a Ozren mu odgovara:Pokrasce dok kod unesrecenih nece nista stici.Ti danas nemozes da budes human nedaju ti lopovi.
Sto se tice Vucica i Dodika.Ko je bio na vlast 2011 kada je Igor Juric osudjen na samo 7 meseci nanogice za kradju 30.000 litara goriva(vrednosti 22.000 evra)?Ko je bio na vlast kad Katarina Rebraca nije ni osudjena za proneveru preko 300.000 evra?
Samo vi i dalje slepo verujte tim ucveljenim likovima a nas kojima je stalo do pravde i istine proglasavajte decomrziteljima,lobistima pedofila...
Sve ove gomile gluposti što si rekao nemaju ama baš nikakve veze da sa tim da si ti ničim izazvan opravdao nasilje nad decom i još manje izazvan vređao decu koja su umrla zbog nasilja i njihove roditelje.
Bolje ti gledaj Šojića i Radoša Bajića i ćuti. I nemoj negde javno da lupaš takve gluposti jer ti neko negde može žestoko uvrnuti uši.

Upravo sam napisao da sazaljevam decu koja su umrla ili poginula,ubijena...Dakle svu nevinu decu.A David,Aleksa,Tijana nisu nimalo nevini.Svima njima je zajednicko lopovluk,psihicka oboljenja,poroci.Kad kazem lopovluci ,David obijao kuce,Aleksa krao cokolade po prodavnicama,Tijanin otac gorivo...Kad kazem psihicka oboljenja mislim na hiperaktivnost od cega je Aleksa bolovao,zbog cega je menjao mnogo skola nigde nije prihvacen.David bolovao od poroka
narkomanija kao i Tijanin otac od poroka kocka.I za kraj svi su pomalo sumnjivih sexualnih opredeljenja.Aleksa i David malo izgledaju feminizirano ali ovaj...

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/...somucno-samaraju-ostale-se-smeju-uznemirujuce

Одгледао сам овај видео
ружна слика ружне стране људског рода !

Међутим, много горе женско насиље
смо имали прилику да гледамо у летос завршеним Паровима 7.
Пред целом нацијом Шмизла је демонстрирала
такав репертоар психофизичког насиља
да сам био забезекнут !

Имам 60 година
и наравно да сам у животу сусрео много света
па и оних који су мање или више насилни.
Али оно што је демонстрирала Шмизла је сам врх насилништва !

И да ли верујете да је имала своје "фанове"
и оне који гласају за њу ?!
Да, да !

Био сам на Западу
и могу вам рећи да тога тамо нема.
Онда сам изучавао зашто је то тако
и утврдио да је сваки грађанин преломио одавно
боље у затвор него да ме неко малтретира.

Свако пиштољче у џеп
па ко хоће да се иживљава - неће се главе наносити.

Дакле, рађају се и тамо насилници,
али добро пазе да не остану без главе.
Евентуално се иживљавају кад наиђу на неког наивног
Руса, Србина ...
Неког са Истока !

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/...somucno-samaraju-ostale-se-smeju-uznemirujuce

Одгледао сам овај видео
ружна слика ружне стране људског рода !

Међутим, много горе женско насиље
смо имали прилику да гледамо у летос завршеним Паровима 7.
Пред целом нацијом Шмизла је демонстрирала
такав репертоар психофизичког насиља
да сам био забезекнут !

Имам 60 година
и наравно да сам у животу сусрео много света
па и оних који су мање или више насилни.
Али оно што је демонстрирала Шмизла је сам врх насилништва !

И да ли верујете да је имала своје "фанове"
и оне који гласају за њу ?!
Да, да !

Био сам на Западу
и могу вам рећи да тога тамо нема.
Онда сам изучавао зашто је то тако
и утврдио да је сваки грађанин преломио одавно
боље у затвор него да ме неко малтретира.

Свако пиштољче у џеп
па ко хоће да се иживљава - неће се главе наносити.

Дакле, рађају се и тамо насилници,
али добро пазе да не остану без главе.
Евентуално се иживљавају кад наиђу на неког наивног
Руса, Србина ...
Неког са Истока !

Problem ste i ti i tebi slični koji gledate te šmizle i ostali ljudski talog.Ko je uopšte to?Kako možete to da gledate?Život je lep,a niko od vas ne koristi tu činjenicu

Problem ste i ti i tebi slični koji gledate te šmizle i ostali ljudski talog.
Ko je uopšte to?
Kako možete to da gledate?
Život je lep,a niko od vas ne koristi tu činjenicu

Дође ми да те изгрдим,
али авај - не би ти постао паметнији од тога.

Зато ћу да те подржим ! ;)

Настави да не посматраш те ријалитије,
то огледало друштва,
већ главу у песак,
и мирно море ... 🚢

Па кад ти се деси нека шпизда у животу,
увуци главу, издржи ударце, проћи ће то - знаш и сам !

Уосталом, неће ти се то ни десити,
познато је да се такве ствари догађају само другима !

Без бриге ...

Дође ми да те изгрдим,
али авај - не би ти постао паметнији од тога.

Зато ћу да те подржим ! ;)

Настави да не посматраш те ријалитије,
то огледало друштва,
већ главу у песак,
и мирно море ... 🚢

Па кад ти се деси нека шпизда у животу,
увуци главу, издржи ударце, проћи ће то - знаш и сам !

Уосталом, неће ти се то ни десити,
познато је да се такве ствари догађају само другима !

Без бриге ...

Aham.Hoćeš da kažeš da te rialitiji uče životnoj školi i samoodbrani?Neka hvla,meni to ne treba.Zašto bih unače uvlačio glavu i trpeo udarce od neke "špizde" koja je to postala gledajući rialitije.Zgazio bih ga (je) i nastavio dalje,kao i do sada.A vi samo nastavite da živite i učite iz rialitija i trošite i ovo malo vremena koje imate na te gluposti,dok će ozbiljni ljudi da prave pare,uživaju u životu,ali i nose se sa realnim problemima.Vama je glava u pesku.Vama je od životnog začaja da li je Tunjo udario Munju u Parovima i da li je Beka napljuvala Seku u Zadruzi.Nastavite da se bavite time

Upravo sam napisao da sazaljevam decu koja su umrla ili poginula,ubijena...Dakle svu nevinu decu.A David,Aleksa,Tijana nisu nimalo nevini.Svima njima je zajednicko lopovluk,psihicka oboljenja,poroci.Kad kazem lopovluci ,David obijao kuce,Aleksa krao cokolade po prodavnicama,Tijanin otac gorivo...Kad kazem psihicka oboljenja mislim na hiperaktivnost od cega je Aleksa bolovao,zbog cega je menjao mnogo skola nigde nije prihvacen.David bolovao od poroka
narkomanija kao i Tijanin otac od poroka kocka.I za kraj svi su pomalo sumnjivih sexualnih opredeljenja.Aleksa i David malo izgledaju feminizirano ali ovaj...
Koja je tvoja šifra?

Back