Šok tvrdnje uglednog profesora: Svetog Savu su izmislili Vojvođani, on nije bio Srbin

Znm ja ko su bili bogumili. Njih mi nije zao.
Zao mi Srba sto su postovali Svetovida,Svaroga,Moranu.. I koji su zivotima platili. I tada je istorija bila zla prema Srbinu sa dobro poznatom formulom
pobiti
pokrstiti
proterati
Нема то везе са Светим Савом, Србија је прешла на хришћанство знатно пре рођења Саве.Први српски владар који се покрстио је био Мутимир 868 године а Свети Сава је рођен 1175 године.

Neopaganizam je često samo (pseudoreligijska) manifestacija neonacizma.
То само у САД и Европи.Паганизам постоји у Индији, тамо постоји неколико хиљада етничких политеистичких религија које збирно називамо хиндузимом(они себе не називају тако).

Нема то везе са Светим Савом, Србија је прешла на хришћанство знатно пре рођења Саве.Први српски владар који се покрстио је био Мутимир 868 године а Свети Сава је рођен 1175 године.
To je tacno, ali savo krvnik je bio taj sto je pokrstavao one najtvrdoglavije srbe, koje je trebalo najvise ubedjivati da je ovaj iz pustinje onaj pravi bog

To je tacno, ali savo krvnik je bio taj sto je pokrstavao one najtvrdoglavije srbe, koje je trebalo najvise ubedjivati da je ovaj iz pustinje onaj pravi bog
Нема никаквих историјских извора да је Савина архиепископија прогањала пагане, и да су пагани уопште и постојали у тадашњој Србији.

Нема никаквих историјских извора да је Савина архиепископија прогањала пагане, и да су пагани уопште и постојали у тадашњој Србији.
Desava se to kada "pismeni" satru nepismene.
A drvoreze spalili, hrastove posekli kao da ih nikada nije bilo.

Ali svaka cast Dinastiji, odradili su djavolski posao!

Back