ŠOK! NOVAK NE IDE NA OLIMPIJSKE IGRE? Đoković se oglasio - Hteo sam da igram, ali...

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
130.280
Novak Đoković ima želju da igra u Japanu, ali odluka tamošnjih vlasti bi to mogla da promeni

Novak-Djokovic-srpska-zastava

Osvojio je Novak Đoković titulu na Vimbldonu. Izjedančio se sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom sa po 20. grend slem trofeja.
Sledeći veliki izazov pred njim su Olimpijske igre (od 23. jula do 8. avgusta). Takmičenje od kojih su već odustali igrači poput Rafe, Tima, Šapovalova, pa i Rodžera koji je rekao da se dvoumi.

Đoković ima bronzu osvojenu na Igrama u Pekingu 2008. godine, dok je na prethodnom takmičenju u Rio de Žaneiru izgubio od Huana Martina del Potra i taj meč je završio u suzama.

Činjenica da se igra na tvrdoj podlozi i da neće biti pojedinaca bi mu olakšala posao, pošto je jasno da bi bio prvi favorit. Međutim, tu postoji drugi veliki problem.

Glavni cilj srpskog asa je svakako osvajanje sva četiri grend slema u sezoni. Osvojio je tri do sada i ostaje mu US open. Turnir u Njujorku počinje 30. avgusta i traje do 12. septembra.

To znači da bi u kratkom vremenskom razmaku morao da pređe ogromnu kilometražu, sa jednog na drugi kraj sveta i da bude kako fizički tako i mentalno spreman za ogromne izazove u Americi.

Dilema postoji, a Novak je taj koji će doneti konačnu odluku.

https://mondo.rs/Sport/Tenis/a1494150/novak-djokovic-olimpijske-igre-odluka.html

Novak Đoković ima želju da igra u Japanu, ali odluka tamošnjih vlasti bi to mogla da promeni

Novak-Djokovic-srpska-zastava

Osvojio je Novak Đoković titulu na Vimbldonu. Izjedančio se sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom sa po 20. grend slem trofeja.
Sledeći veliki izazov pred njim su Olimpijske igre (od 23. jula do 8. avgusta). Takmičenje od kojih su već odustali igrači poput Rafe, Tima, Šapovalova, pa i Rodžera koji je rekao da se dvoumi.

Đoković ima bronzu osvojenu na Igrama u Pekingu 2008. godine, dok je na prethodnom takmičenju u Rio de Žaneiru izgubio od Huana Martina del Potra i taj meč je završio u suzama.

Činjenica da se igra na tvrdoj podlozi i da neće biti pojedinaca bi mu olakšala posao, pošto je jasno da bi bio prvi favorit. Međutim, tu postoji drugi veliki problem.

Glavni cilj srpskog asa je svakako osvajanje sva četiri grend slema u sezoni. Osvojio je tri do sada i ostaje mu US open. Turnir u Njujorku počinje 30. avgusta i traje do 12. septembra.

To znači da bi u kratkom vremenskom razmaku morao da pređe ogromnu kilometražu, sa jednog na drugi kraj sveta i da bude kako fizički tako i mentalno spreman za ogromne izazove u Americi.

Dilema postoji, a Novak je taj koji će doneti konačnu odluku.

https://mondo.rs/Sport/Tenis/a1494150/novak-djokovic-olimpijske-igre-odluka.html

Verujem da će igrati na OI, zna i on da su sledeće za tri godine, a mislim i da ima ogroman sportski motiv da tamo zaigra...

"ali odluka tamosnjih vlasti bi to mogla da promeni" a onda u tekstu nista o tome.
Slazem se da mi je ovo poslednja sansa za olimpijsko zlato. Dobor, verovatno nije poslednja jer izgleda kao da ce moci da igra tenis jos 5-6 godina ali mislim da idealniji trenutak za osvajanje zlata nece imati.
Federer i Nadal su jos uvek aktivni taman toliko da zajedno sa Novakom next genu prave presiju u glavi. Za 3-4 godine federer ako bude jos igrao bice maskota, Nadal ce sigurno zavrsiti karijeru, tako da ce vazduh piti dosta cistiji a Nole glavna meta i na velikom udaru next gena.

Lako je nama da sipamo mudrosti i prognoze.
Cinjenica je da je kralj tenisa pred mozda i najtezom odlukom u karijeri.
Ako preskoci OI ima veeeeliku sansu da osvoji kalendarski slem.
To se desava jednom u veku. Za to vreme se podeli 25 zlatnih medalja na OI.
Sa druge strane stoji ,,zlatni slem" (sva cetiri gren slema + olimpijsko zlato).
Zlatni slem nije osvojen u muskoj konkurenciji - do sad!

Sta god da osvoji od toga podebljace zlatna slova kojim ce biti ispisana njegova karijera!

IDEMO NOLE !!!!

Ako odustane sada od olimpijade, ja sutra idem u kladzu i stavljam 100e da ce sledecu da osvoji.
ako ne ode ove, izgubio bi istu opkladu da si je napravio tokom prosle olimpijade.
i tad se pricalo..uzece sledeci put zlato...

poenta je da je on trenutno najbolji..ali niko nije najbolji vecito..treba to da iskoristi i da osvoji sve sta se moze osvojiti jer onda zaista moze da kaze da je najbolji..

kad tad ce se pojaviti neko ko ce osvojiti sve sta i on a na to i olimpijsko zlato i onda ce se taj gledati kao najbolji ikad..
..sto ne bi onda nole bio prvi koji je to uspeo i bio najbolji ikad.

ovu preskoci , roka gs

sledecu ode opusteno , dobije

Sa 37 godina. Koliko god ga ja smatrao mašinom, tada već nešto mora da počne da škripi, a iako nije nemoguće da i tada učestvuje i pobedi na OI, daleko je to od opuštenog dobijanja. Svi drugi mogu da se raduju osvojenim grend - slemovima, ali za Srbe je zlato na OI najveći trofej.

Mislim da je glavni problem sa OI to što je teško održavati formu toliko dugo i što će da skrati sebi preko potreban predah do USO. On je tempirao formu za završnicu RG i videlo se da je na W već bio na silaznoj putanji. Sad bi bilo idealno da malo odmori pa da ponovo krene polako sa dizanjem forme. A ako ide na OI, em neće biti odmora, em se tamo igra na dva seta i lako može da se desi da izgubi od nekog dosta slabije rangiranog, nekog ko je ispao u početnim kolima W.

Dakle, uloži se mnogo a ne dobije se ništa. I onda ga na USO čeka odmorni i raspoloženi RN a on emotivno i fizički iscrpljen.

Back