zlatkopatuljak
Obećava
- Poruka
- 76
Svetska istorija puna je zločinačkih režima, ideologija, besmislenih ratova i etničkih čišćenja. Na vrhu te liste izdvajaju se, bez ikakve sumnje, dve takve tvorevine. NDH I deo i Osmanska Imperija iz vremena kada je bila na izdisaju. Bolesnik sa Bosfora je po meni odlično ime ali se po meni pogrešno tumači, pa bih hteo to da pojasnim. Narod koji je podržavao NDH je zločine činio iz mržnje i potrebe da izbriše svoje poreklo što je standardan čin kod konvertita ali genocid koji su Turci napravili nad Jermenima je po meni jedinstven slučaj u svetskoj istoriji, genocid je napravljen zbog totalne nemoći napadom na najslabiji mogući narod.
Temu ću početi od kraja, prikazom Sogomona Telirijana koji je zakucao poslednji ekser na tu odvratnu tvorevinu ubistvom Talat Paše, nekadašnjeg Velikog Vezira i ideologa genocida nad Jermenima. Zanimljivost je da je mladost proveo u Srbiji gde su mu uzori bili najveći junaci toga doba, srpski četnici (Komite).
Sogomon Telirijan
Operacija Nemezis
Kraj tiranina
Ubio sam čoveka ali ja nisam ubica. - Čuvena izjava Sogomona Telirijana na suđenju u Nemačkoj.
Telirijan sa braćom kao dobrovoljac u ruskoj armiji (skroz desno)
Temu ću početi od kraja, prikazom Sogomona Telirijana koji je zakucao poslednji ekser na tu odvratnu tvorevinu ubistvom Talat Paše, nekadašnjeg Velikog Vezira i ideologa genocida nad Jermenima. Zanimljivost je da je mladost proveo u Srbiji gde su mu uzori bili najveći junaci toga doba, srpski četnici (Komite).
Sogomon Telirijan
Operacija Nemezis
Kraj tiranina
Ubio sam čoveka ali ja nisam ubica. - Čuvena izjava Sogomona Telirijana na suđenju u Nemačkoj.