socijalna pomoc HITNO!!!!!

Time cete je samo jos vise udaljiti od vas...i da joj je lose nikad nece priznati na taj nacin,jer upravo potvrdjuje vase price zbog kojih ste je odgovarali...znam odlicno slicnu situaciju,i dan danas su zajedno,i copor djece...a roditelji sta nisu uradili da je odvrate od svega...na kraju su je se odrekli...
A ona danas...ne zali se da joj je lose...samo cesto kaze...da su nas pustili malo,da nisu pritiskali,i stvorili inat,mislim da odavno ne bismo bili zajedno...

Којо, прочитај још једном овај пост.

Ако она заиста има проблем, својим притискањем гурнућете је још више од себе.
Чак и ако види да је погрешила неће вам то признати док год је осуђујете и омаловажавате њен избор.

Реци, како би ти реаговао да је неко хтео да те на тај начин одврати од твоје садашње супруге?

mozda je koja u pravu.i sama sam bila slucaj psihickog maltretiranja,ucena.sve to ima svoje,neko sa 20 godina je ludo zaljubljen i bas nesto ne razmislja.tudja rukasvrab necese.to ona mora da prelomi u sebi.i ja sam se smesila da je sve o.k.bitno je da ona bude spremna i na miliciju i na dezuranje ispred vrata cak i za sud.kada to prelomi u sebi sve ce biti o.k.mnogo snage i zivaca treba da prikupi.i ja sam mislila da ce se neke stvari desiti same od sebe.posle 14 god zavrsila sam sa energetskim vampirom,nasilnikom koji neije prezao ni od cega.a i sa bensedinima tako da,sve je do nje.sada se osecam zivom

kakva ljubav covece moze da bude izmedju srpkinje i cistog ciganina koji nema prebijeni dinar.

Necu ni da citam ni da razmisljam dalje o polemici sa nekim ko ovo napise.
Cista Srpkinja... I onda je Hitler bio monstrum, a on je bas propagirao pricu o visim i nizim klasama prema boji koze.

Kad se djevojka uda za bogatog - eh, kakva ljubav - tu asmo rade pare.
Uda se za sirotog - Eh, kakva ljubav - kad nema ni prebijene pare.

Izmedju Srpkinje i Ciganina... Uzas. Cigani su fuj, a Srbi su klasa.
"Posla za bednog Ciganina" - a ti si mi pa... Neki faktor, sta? Kako je to familija tek nakon 20 giodina zivota opazila da im je dijete neuracunljivo? Nikad nisu primjetili daje mentalno bolesna ili sta?

Sama prica jeste malo komplikovana, ali znate, govorimo o punoljetnoj osobi. Da su ti njeni roditelji pokusali malo humanije da prozbore sa njom a ne da ne biraju nacina da ih odvoje - mozda bi se ona i povjerila, rekla da je nesto muci, da joj on nesto brani.
Ovako joj nesto brani samo nejna porodica.

Da li je ljubav ili je on muci, stvarno ne znam, ali me je ova citirana izjava bas izbacila iz takta.

ja bih za svoju sestru ucinila sve.a to znaci zvala nju i njenog muza na rucak,njoj tutnula pare da joj se nadje.isla kod njih u goste ili bar na kafu.pa donela na poklon sredstva za higijenu,ili vec sta pomislim da im treba(odecu,hranu...)ako odbije iz ponosa,ok,ako ne,pitala bih je kako mogu da joj pomognem i da li joj moja pomoc uopste treba.a njiga koliko god bio van svega na sta sam navikla bih prihvatila,zbog nje.pa kad ona vidi da je vama stalo,onda ce se i sama otvoriti,pa ako je zaista maltretirana,to ce i reci,a onda bih vec nastupila sa mocugama i sl.kao specijalac...

Da sve je u pristupu,treba pomoci na pravi nacin,ocekuje se razumijevanje,a obicno se naidje na optuzbe...sto i prouzrokuje inat.Da u akciju spasavanja se ipak treba krenuti kad ona pokaze znake nezadovoljstva...a kome da se pozali kada sve oko sebe dozivljava kao neprijatelje...

Mislim da ste napravili gresku u samom početku time što niste poštovali njen izbor.Da je u vama imala podršku možda bi vam se i požalila a ovako misli da ste joj okrenuli leđa.Bolje da joj sami priđete nego da idete sa socijalnim radnicima ili ko zna još kime.Kad budete zadobili njeno poverenje možda vam se i poveri ukoliko je nezadovoljna. Jer ovako ponos je čudna stvar i da je pogrešila neće vam to nikada priznati sama u ovakvim okolnostima.

Devojka je jednostavno napravila mozda los izbor,mlado pa ludo,zaljubljeno,vidi samo lepsu stranu.Mislim da to ona mora da prelomi u sebi,da odluci sta ce,a sto se tice vas vi samo treba da joj dajete podrsku da zna da ste uz nju bez obzira sta ona odlucila.U pravu su neki da je to mozda samo na neki nacin inat sa njene strane jer od pocetka niste bili za tu vezu.Zato se verovatno i udala.
A u ovom slucaju on je Cigan,ali ima i medj Srbima mozda i gorih nego sto je ovaj.Pogotovu sto je to juzna Srbija.Cula sam za neke slucajeve iz tog dela da sam se pitala posle da li je moguce da ljudi zive jos na taj nacin.

Situacija ne bi bila nimalo strasna da nije tog primitivizma koji vrca na sve strane. Uzas.
Ne, prosto ne mogu preci preko onoga "bedni Ciganin"... A ona zaboga kcer aristokrata, daj molim te!

Moja se tetka udala za "cistog Srbina" pa joj je brak propao jer ju je idiot maltretirao kao niko!

I jos covjek kaze "Oni su se od pocetka borili da je odvuku od njega" - pa time su sve syebali... Samo sto su slijepi da to vide. Da je ta ZENA ikada imala pravu oprodicu napravila bi najbolji moguci izbor i od samog starta imala njih uz sebe. A kada je izbor pravi - kad je ona srecna. ONA i njen muz, a ne njena nadobudna porodica koja zaboga sa sprata kuce moze da pljune na krov komsiji pa je sad svrstana u imucne i ima "pun dzep para"...

Smijesna polemika. Covjek i ne trazi da mu kazemo sta da rade da poprave situaciju vec kako da zove policiju i utjeruje pravdu, mada pravda postoji. Nepravedni su samo djevojcini roditelji.

I onda je Hitler bio monstrum, a on je bas propagirao pricu o visim i nizim klasama prema boji koze.

Познато је да је сама Индија подељена на касте, и ту нема мешња једне касте са другом.
Баш недавно сам гледла на Exploreru, причу о данашњој Индији, где је било речи и о тој кастинској подели,
која је остала на снази до данашњих дана, упркос важећим законима, који су декларативно укинули касте,
још за време Гандија.
Недодирљиви, најнижи на друштвеној лествици, обављају у Индији најпрљавије послове, између осталог,
спаљују мртве на реци Ганг....
Тако да мани се Хитлера, имаш свеж пример у данашњој Индији.

Back