Sobni bicikl - kupovina!!!

• Začetnik teme Začetnik teme MegiS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ako zelis stanjiti zategnuti noge..manje opterecenje-duza voznja..ako budzis misice..vece opterecenje.;)
Imam jednog poznanika koji redovno vozi kucni bajs..po pola sata-sat..i uvek se hvalio kako stavlja najvece optrecenje i sve sjajno-bajno..kupi mountain bike..jednom prilikom izadje napolje..predje 2-3 km..i pocne kukati kako je riknuo!..kao mnogo je teze..odrzavanje ravnoteze..pa uzbrdica..pa ga zulja sediste..oznojio se za minut kao nikad do tad..sta sve jos iskuka..:lol:
Tako da iskoristi to isto vreme i u prirodu na pravom bajsu.

Imam sobni bajs, i vozim oko sat vremena, ali bas smara, dosadno je .......
Ranije pod vecim opterecenjem, a sada sa manjim, to mi vise prija.......
Nego, mnogo je lejpse otici na Adu i obrnuti dva kruga, relaksiras se, uzivas u prirodi i druzenju........
Da znam voziti rolere, na bajs ne bih ni sjedala.......

najzad, hvala!
na moju zalost, nemam kad da vozim bajs u prirodi, uvek su decica tu...
ali zato puno setamo, a ovaj moj malac od 4 godine obidje ceo krug na adi :smile: sa svojim malim nozicama.
nego, PIL, nije dosadno, ja taman dok sve popakujem na spavanje sednem na bajs oko 23.00, vozim i gledam istrazitelje :smile: , i tako bih ih gledala zavaljena u fotelju, pa se nadam da je ovo ipak malo korisnije. :wink:

Pa znam to - ali ipak je bolje dati dobru informaciju nego pisati tek tako kako bi se tema "popunila"...
Bicikl najvise jaca kvadricepse, a najveci teret nose kolena...Tokom voznje bicikla telo je sve vreme u sedecem polozaju - pa je iz toga jasno da se zadnjica malo teze aktivira nego pri sportovima sa uspravnim drzanjem...Takodje mana bicikla je to sto je telo u pognutom polozaju, kicma slabi, pa je pozeljeno da osobe koje mnogo voze bicikl rade bvezbe za jacanje ledjnih misica...

evo i pokretača teme, da kaže nešto... nisam kupila sobni bajs, i predomislila sam se. kupila sam štapove za nordic walking i idem napolje da vezbam. mnogo je konstruktivnije praktikovati vezbe napolju (neki će da kažu: to smo ti već rekli). imam dunavski kej ispred zgrade, dobre patike, štapove da pojačaju intenzitet pešačenja, i furam svaki dan (uglavnom svaki dan) po sat vremena, i to pre doručka tako da se troše odmah zalihe, posle doručkujem proteinski šejk, i to je to!
ALI, BITNO - to nikad ne bih mogla da nisam promenila posao, i sad sam posao prilagodila sebi, a ne sebe poslu.

evo i pokretača teme, da kaže nešto... nisam kupila sobni bajs, i predomislila sam se. kupila sam štapove za nordic walking i idem napolje da vezbam. mnogo je konstruktivnije praktikovati vezbe napolju (neki će da kažu: to smo ti već rekli). imam dunavski kej ispred zgrade, dobre patike, štapove da pojačaju intenzitet pešačenja, i furam svaki dan (uglavnom svaki dan) po sat vremena, i to pre doručka tako da se troše odmah zalihe, posle doručkujem proteinski šejk, i to je to!
ALI, BITNO - to nikad ne bih mogla da nisam promenila posao, i sad sam posao prilagodila sebi, a ne sebe poslu.

Bravo!Super je vezbati u prirodi,a i mnogo je zdravije :super:

Back