SNS sprema prodaju EPS-a zato traze da im poklonimo nasa brojila i ormane!

Тихи

Starosedelac
Poruka
186.264
Imam informaciju iz prve ruke da je pre nove godine oformljeno novo akcionarsko preduzece EPS, proizvodnja razdvojena od distribucije i da se planira u ovoj novoj godini po nalogu MMF-a prodaja Elektrodistribucije strancima verovatno sa zapada. Da bi se novom vlasniku ostavila sto cistija situacija poskupljavace struja po 10% na svaka 3 meseca + traze od nas da im predamo na poklon u vlasnistvo sva brojila kablove uklopne satove ormare i ostalu opremu KOJU SMO PLATILI SVOJIM ZIVIM PARAMA. Da bi se EPS lakse i skuplje prodao.

ZATO NARODE SRBIJE NE POTPISUJ NISTA I NE PREDAJ SVOJE VLASNISTVO VUCICU DA BI OMASTIO BRKE OD PRODAJE DRZAVNE IMOVINE!

Tema je autorska.

Iako si ti kupio sat on jeste vlasništvo EPS-a. Nema nikakve logike ali EPS je oduvek bio i ostao lopovska firma. Mislim da gorih ucenjivača i samoupravljača od epsovaca nema. Pre xx godina meni rikne taj sat, ja kada sam primetio prijavim oni pošalju posle yy dana dva magarca od kojih jedan skida sat(drugi uredno to kontroliše) i daje mi taj sat. Ja pitam šta da radim s tim a on kaže ,,Pa nosi da se popravi". Lopovi i neradnici bez presedana.

Iako si ti kupio sat on jeste vlasništvo EPS-a. Nema nikakve logike ali EPS je oduvek bio i ostao lopovska firma. Mislim da gorih ucenjivača i samoupravljača od epsovaca nema.
otprilike tako. skoro smo menjali čitav razvodni orman u zgradi, pa smo sve to lepo predali EPS-u, sad vidim da je to proces koji traje duži period, a očigledno nije oduvek bilo tako pošto izglada ima još vlasnika satova.

Европска норма је да произвођач и дистрибутер не могу да буду једно правно лице. Зато се издваја дистрибуција ел. енергије од производње. Уобичајено је да дистрибуција ел. енергије остане у власништву државе, иначе би у супротном то била катастрофа за потрошаче.

Целокупну производњу ел. енергије не морају продати једном купцу. На пример, Колубару једном, Обреновац другом, Ђердап трећем и т. д. чиме би обезбедили конкуренцију на тржишту производње ел. енергије.

Али плашим се да ће све производне капацитете продати једном купцу, који ће имати монопол и који ће нас одрати ценом киловат сата.

Европска норма је да произвођач и дистрибутер не могу да буду једно правно лице. Зато се издваја дистрибуција ел. енергије од производње. Уобичајено је да дистрибуција ел. енергије остане у власништву државе, иначе би у супротном то била катастрофа за потрошаче.

Целокупну производњу ел. енергије не морају продати једном купцу. На пример, Колубару једном, Обреновац другом, Ђердап трећем и т. д. чиме би обезбедили конкуренцију на тржишту производње ел. енергије.

Али плашим се да ће све производне капацитете продати једном купцу, који ће имати монопол и који ће нас одрати ценом киловат сата.
Not a pixel

Pa satovi i jesu u vlasništvu EPS-a ako se ne varam. Ti ih kupiš i predaš im u vlasništvo po automatizmu ako se ne varam.... Napraviš trafostanicu i predaš im u vlasniištvo.... tako je oduvek bilo

Кога боли за неке сатове,бројила.....
Пронађи ми једну Земљу која продаје свој електронергетски систем?

Poslednja izmena:
Pa satovi i jesu u vlasništvu EPS-a ako se ne varam. Ti ih kupiš i predaš im u vlasništvo po automatizmu ako se ne varam.... Napraviš trafostanicu i predaš im u vlasniištvo.... tako je oduvek bilo

Ne nisu. Zato sada salju ugovore na milione adresa sa zahtevom gradjanima da potpisu kako to sto su kupili prelazi iz vlasnistva gradjana u vlasnistvo EPS-a.

Kako ce oni da se staraju i brinu o tome itd.

Cim dodju i na kuci pregledaju instalaciju i dozvole prikljucak,stave blombu na brojilo,ono je od tada njihovo,a u zgradama ED i jeste postavila ormane i brojila.

Nije njihovo. I dalje je brojilo tvoje , ja sam skoro uvodio struju u novu kucu i znam da sam kupio brojila. Svako sam platio svojim parama ,platio kabal do kuce, ormar za brojilo za sve to sam dao svoje pare.

Sad EPS trazi da im to poklonim na lepe oci. Nece da moze tako .

Nije njihovo. I dalje je brojilo tvoje , ja sam skoro uvodio struju u novu kucu i znam da sam kupio brojila. Svako sam platio svojim parama ,platio kabal do kuce, ormar za brojilo za sve to sam dao svoje pare.

Jesi li dobio ugovor od ED.Ne mora da se potpise nista.Ko hoce da preda brojilo,o tom brojilu ce se starati i odrzavati ED,a ako ne potpises,snosices sam troskove odrzavanja.Dobio sam ugovor i procitao,posto zivim u zgradi,necu razmisljati o ne potpisivanju.Kad ga preuzmu moraju i voditi racuna o njemu,a ti dobro razmisli da li hoces da odrzavas sam,ili da predas njima na odrzavanje.I tu nema nikakve pljacke.Inace sam protiv ovog rezima,ali ovo nema veze sa politikom.ED se odvaja od EPS-a i hoce da postave brojila napolju na bandere ili table gde ih ima vise i bice samoocitavanje brojila,a ako ne placas redovno struju,daljinski ce te i iskljuciti.Kazem imas izbora,pa ti vidi sta ti se vise isplati.

Meni se čini da si ti malo "pozajmljivao" električnu energiju zadnjih 45 godina

Imam informaciju iz prve ruke da je pre nove godine oformljeno novo akcionarsko preduzece EPS, proizvodnja razdvojena od distribucije i da se planira u ovoj novoj godini po nalogu MMF-a prodaja Elektrodistribucije strancima verovatno sa zapada. Da bi se novom vlasniku ostavila sto cistija situacija poskupljavace struja po 10% na svaka 3 meseca + traze od nas da im predamo na poklon u vlasnistvo sva brojila kablove uklopne satove ormare i ostalu opremu KOJU SMO PLATILI SVOJIM ZIVIM PARAMA. Da bi se EPS lakse i skuplje prodao.

ZATO NARODE SRBIJE NE POTPISUJ NISTA I NE PREDAJ SVOJE VLASNISTVO VUCICU DA BI OMASTIO BRKE OD PRODAJE DRZAVNE IMOVINE!

Tema je autorska.
Zasto da proda nesto sto moze da pokloni. Ja bih poklonio srpski EPS Bajdenu.

Jesi li dobio ugovor od ED.Ne mora da se potpise nista.Ko hoce da preda brojilo,o tom brojilu ce se starati i odrzavati ED,a ako ne potpises,snosices sam troskove odrzavanja.Dobio sam ugovor i procitao,posto zivim u zgradi,necu razmisljati o ne potpisivanju.Kad ga preuzmu moraju i voditi racuna o njemu,a ti dobro razmisli da li hoces da odrzavas sam,ili da predas njima na odrzavanje.I tu nema nikakve pljacke.Inace sam protiv ovog rezima,ali ovo nema veze sa politikom.ED se odvaja od EPS-a i hoce da postave brojila napolju na bandere ili table gde ih ima vise i bice samoocitavanje brojila,a ako ne placas redovno struju,daljinski ce te i iskljuciti.Kazem imas izbora,pa ti vidi sta ti se vise isplati.

Necu nista potpisati. Ono sto je moje jeste moje. Nisam lud da svoju imovinu poklanjam Vucicu za dzabe.

A ti ako si toliko blesav da zelis da poklonis vlastima koje te deru akcizom na struju ,svoje brojilo ja u tome ne mogu da te sprecim.

Mozes da im das i 500e pride tvoja stvar.

Ne pali vatru i ne prkeljaj,Ako hoce,hoces,ako ne tvoja stvar.Brojilo koje koristim je bilo u ormanu na u zgradi i nikom nista ne poklanjam.Dok su zgrade zidale drzavna preduzeca,ED je postavljala brojila.Potpisacu sigurno,zasto bih se baktao oko njega ako se pokvari.Nermoj pisati svasta sto nema veze s vezom.Podbunjujes narod.Svi imaju izbora,hoce li potpisati,ili nece.

Бројила су одавно власништво ЕПС-а али сада је једноставно ОДС регистрован као ново правно лице и преузима власништво а потпис купаца му треба јер преузима и услугу коју је тим бројилима пружа купцима.

Back