СНС: РТС прекршио сва правила новинарства

• Začetnik teme Začetnik teme leki1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Сјајно је што си поменуо Бориса Џонсона.

На почетку је био дописник из Брисела, из ЕУ централе. Непрекидно је понављао "да је ЕУ чаша полупразна".
Да ли те после изненађује да је био за излазак из ЕУ?

Ако је раније и био симпатичан, више није.
Поготово после његове украјинске брљотине.
BoJo je živ primer da i pravi klovn može da bude izabran i na najvišu poziciju i u mnogo razvijenijoj zemlji nego što je to Srbija. Englezi nisu uopšte politički nepismen narod kojim može da se manipuliše kako hoćeš, i opet uzjahao BoJo.

Problem u tim odnosima je što se svako omekšavanje pozicije i pomirljivost začas protumači kao znak slabosti pa se automatski kreće u napad, na žalost, nema ni lakih ni očiglednih izlaza iz teških situacija: problem je što trenutno baš niko ne zna šta da uradi a da to ne bude neki predvidivo jakov poduhvat ili čak i opasno glup potez.
Ако се мало осврнемо на праксу... Ми баш и немамо проблем са неком великом државом... Треба се договорити са њиховим спонзорима и то је то.

Али, за то не треба вриштати и патетисати по медијима по цео дан. Вође нема само на толет папиру, свуда остало је већ стигао.

Дипломатија је тиха вештина.

Треба наше медијско представљање значајно да поправимо. Да не чују о нама само са "кандидат за ЕУ који није увек санкције Русији".
Радимо ли уопште на том питању?

BoJo je živ primer da i pravi klovn može da bude izabran i na najvišu poziciju i u mnogo razvijenijoj zemlji nego što je to Srbija. Englezi nisu uopšte politički nepismen narod kojim može da se manipuliše kako hoćeš, i opet uzjahao BoJo.
Зато што је цео живот уложио у то... Дало је резултата.

А шта он мисли о својим бирачима - најлакше је тумачити тиме што оставку није дао када је народ хтео, него када је из његовог блиског круга поручено да сиђе.

За некога ко је одрастао у круговима где се памет изједначава са ароганцијом... Мора да је био шокиран поруком да је време да сиђе.

Ако се мало осврнемо на праксу... Ми баш и немамо проблем са неком великом државом... Треба се договорити са њиховим спонзорима и то је то.

Али, за то не треба вриштати и патетисати по медијима по цео дан. Вође нема само на толет папиру, свуда остало је већ стигао.

Треба наше медијско представљање значајно да поправимо. Да не чују о нама само са "кандидат за ЕУ који није увек санкције Русији".
Vođi je to metoda da on lično i opet on bude u fokusu 24/7.

Me, myself & I…

Sankcije Rusiji su već demodé, moraće da se poradi na tome da Bela kuća objasni Danke Deutschland-u da zahebe svoje austrougarske planove, inače ništa što se bude dešavalo u samoj Srbiji neće biti dovoljno…

Vodi je to metoda da on lično i opet on bude u fokusu 24/7.
Кажу да је то потреба диктатора да их неко воли... Али, то се не дешава.

Неко је покоран, због нездраве амбиције или страха, неко се противи па га зато мрзи. Све сасвим другачије од жељеног.

А могло би чак и то да се направи, само што тада не би био утисак да један управља свима.

Кажу да је то потреба диктатора да их неко воли... Али, то се не дешава.

Неко је покоран, због нездраве амбиције или страха, неко се противи па га зато мрзи. Све сасвим другачије од жељеног.

А могло би чак и то да се направи, само што тада не би био утисак да један управља свима.
Me, myself & I tip ličnosti poznat kao narcis ne može bez toga.

Što se tiče Đinđića i rešavanja kosovskog pitanja, vrlo lako se ispušta iz vida činjenica da u ovoj globalnoj konstelaciji niko u Beigradu nije u stanju da donese bilo kakvu odluku u vezi Kosova koja bi imala nekog uticaja na položaj Srbije: nikakvo priznanje ne bi promenilo bilo šta, osim što bi se ohrabrili novi i novi zahtevi (slučaj Makedonije), a da je EU htela da primi Srbiju ona bi to uradila kao što je primila Kipar, Nemačka to ne dozvoljava, kao što uostalom ne dozvoljava ni podelu tzv. “Kosova”.

Dobra volja nije dovoljna ako je nema sa druge strane.
Можеш да преведеш реч наратив, јер је ја не користим.

Није ништа од ДОСа поручено, само гледам на шта личи резултат деловања једних, других, трећих...

Док је Ђинђић хтео да реши питање јужне покрајине тамо негде 2004. (шта год то било, не би нас више држало у месту)... дочекали смо дивљање покрајинске већине марта 2004. - на две недеље премијерског стажа Коштунице. "Честитка" рекло би се, мањинској влади са подршком СПСа (нереформисаног, са све Милошевићем).
У том тренутку ДС није био ништа - председнички избори су били одржани маја 2004.
Uspeo sam da nađem nešto od Bojana Dimitrijevića, jeste bi član DS ali i istoričar, tako da bi ovo bila i (polu)zvanična pozicija Demokratske stranke o Đinđićevom stavu o Kosovu, nije Bog zna koliko, ali daleko bolje odražava njegove stavove nago razne interpretacije koje su iznošene naknadno:

2C3B091A-6660-4082-B723-389F15706450.png

B0EDC6C7-1DED-4D3E-976E-4AD13FB5C59F.jpeg

Uspeo sam da nađem nešto od Bojana Dimitrijevića, jeste bi član DS ali i istoričar, tako da bi ovo bila i (polu)zvanična pozicija Demokratske stranke o Đinđićevom stavu o Kosovu, nije Bog zna koliko, ali daleko bolje odražava njegove stavove nago razne interpretacije koje su iznošene naknadno:

Pogledajte prilog 1682822
Pogledajte prilog 1682823
То је онај део историје који сви прећуткују када причају о Ђинђићу.

Углавном се цитирају јефтине реченице из филмова, које је Зоран представио као своје.

istraga nije zavrsena, kako ces da sudis, odlucili ste ko je zrtveni jarac? znas li da je vesic pusten jer je aljekov drug? ne? a zasto je pusten? zasto je onda uhapsen? greskom?
Nije uhapšen greškom nego sa namerom podilaženja ulici .Što ne znači da ga zbog toga treba držati u pritvoru.Ako nema krivičnog dela a nema ,besmisleno je očekivati da se gospodin Vesić toliko žrtvuje samo zato da bi se rulja osećala zadovoljnije.

Pogledajte prilog 1682822
Pogledajte prilog 1682823
Хвала за ово.

Мени је Ђинђић деловао предузимљиво - сушта супротност од осталих.
Да ли би он то све и спровео... може да се дискутује. На који год начин да би било решено, уверен сам да бисмо ми дипломатијом покушали све.

Сећам се, постоји једна емисија, ваљда и видео на јутубу... Ђинђићев интервју негде у Српској, на пример фебруара 2003. И ту помиње неке ствари.

Back