Snowy White Gitarista

VanderGraaf

Aktivan član
Poruka
1.353
snwy.jpg

Terence Charles "Snowy" White, poznatiji samo kao Snowy White je gitarista koji nikada nije mario za slavu i popularnost. Clan grupe Thin Lizzy od 1980-82 sa kojima je snimio dva albuma, Snowy je ipak mnogo poznatiji po njegovom komplikovanom odnosu sa clanovima grupe Pink Floyd. Jos of 1977-me kada je prvi put svirao sa Pink Floyd na njihovoj turneji nakon albuma "Animals", postaje jos poznatiji kao prateci gitarista na "The Wall" turneji. Snowy White je svirao na solo albumu Richard Wright-a "Wet Dream", mnogim solo turnejama Roger Watersa, dok je David Gilmour gostovao na solo albumima Snowy White-a. A upravo ti solo albumi su razlog zasto ja volim njegovu muziku i zasto je Snowy White jedan od mojih omiljenih blues gitarista. "Snowy White" ima fenomenalne opustene rifove, veoma ciste i tecne bluz soloe i relaksirajuci zvuk gitare koji se zajedno sa njegovim bluz stilom jednostavno stope u dusevnu i opustenu muziku. "Blues Agency" svakako treba preslusati. Snowy White je poznat po "Gibson Les Paul Goldtop" gitari koja je postala njegov zastitni znak. Na pocetku karijere, svirao je Fender Stratocaster ali je zeleo Les Paul iako ga nikada nije probao svirati. Nasao jedan, nov nekoriscen Les Paul koji je uz doplatu zamenio sa svog Stratocastera.
Te 1968-me godine je doplatio 100 engleskih funti uz Fendera.
Cim je uzeo taj Les Paul, znao je da je to sve sto mu treba. Svirao je tu istu gitaru tokom cele karijere , dakle preko 50 godina, dok je nije prodao pre par godina na aukciji za $94.000 dolara.
Snowy White zbog veoma loseg zdravlja ne svira uzivo vec 4-5 godina, ali je prosle godine izdao novi album "Driving On The 44`" koji sam nedavno nabavio i preslusao. Jos jedan odlican album, sa prepoznatljivim zvukom i stilom. Ipak, vaznije je ponovo videti (i cuti) zvuk Gibsona u rukama jednog vrsnog i fenomenalnog gitariste, sto je znak da se Snowy uprkos losem zdravlju jos uvek ipak dobro drzi.....

Za preko 50 godina na njegovom Les Paul-u gitari nije promenjen ni jedan originalni deo, vec su samo elektricne zice unutar gitare prepovezane..... Kako izgleda Snowy-eva Gibson Les Paul gitara nakon vise od 50 godina intenzivnog sviranja?

SNOWY_WHITE_02.jpg

Back