Snovi

limunada

Buduća legenda
Poruka
38.276
Šta znači sanjati umrlu osobu kao živu?
Do sada kad god sam sanjala umrle osobe,čak i kad ih sanjam kao žive,u nekom djeliću podsvijesti,čak i u snu, znam da su umrle i da je to samo san.
Sad je san bio tako stvaran,kao realnost,kao da je osoba stvarno živa.
Šta su zapravo snovi,kako ih vi tumačite?

Do sada kad god sam sanjala umrle osobe,čak i kad ih sanjam kao žive,u nekom djeliću podsvijesti,čak i u snu, znam da su umrle i da je to samo san.
ja mislim da smrt ne postoji stvarno...snovi su prozor u stvarni svet...preko snova naša duša i druge duše komuniciraju sa našom svesti...

Uvijek mi je bilo interesantno kako mogu da sanjam nesto sto ne znam da postoji ili sto nisam nikad vidjela.
Ovaj san što sam noćas sanjala bio je tako intenzivan,u snu sam plakala od sreće što vidim tu osobu.
I kažem joj gdje si ti,koliko dugo smo te čekali.
Ali sam imala utisak da je sve trajalo samo nekoliko sekundi.Da li se čovjek budi kad emocije u snu dostignu neku određenu jačinu?

Сан је релаксација тела и регенерација ума.

У стању сна може доћи до побуђивања дела меморије . Слично процесу 'сећања' на јави.

Такво Сећање на прошле догађаје и особе се као калеидоскоп измеша са недавним искуствима и имате сан.

ja mislim da smrt ne postoji stvarno...snovi su prozor u stvarni svet...preko snova naša duša i druge duše komuniciraju sa našom svesti...
Ja mislim da mi putem snova odlazimo negdje,u neku drugu dimenziju,kao da letimo.I vracamo se kad se probudimo.
Poseban fenomen mi sanjanje nekih ljudi,takoreci poznanika,koje smo mozda par puta vidjeli u zivotu i na koje smo zaboravili da smo ih ikad i poznavali.Ja sam nedavno sanjala zenu koju sam poznavala povrsno prije vise od trideset godina i koje se sasvim sigurno nikad za tih trideset godina svjesno nisam sjetila u budnom stanju.Jednostavno sam je bila zaboravila skroz.
A sanjam je nakon toliko godina.

Знаш како је мој прађед говорио, сан је лажа а Бог је истина

Сан је релаксација тела и регенерација ума.

У стању сна може доћи до побуђивања дела меморије . Слично процесу 'сећања' на јави.

Такво Сећање на прошле догађаје и особе се као калеидоскоп измеша са недавним искуствима и имате сан.
Moguće.Samo to ne objašnjava neke snove koji "predviđaju"budućnost,a ima i takvih,mada su rijetki.

Moguće.Samo to ne objašnjava neke snove koji "predviđaju"budućnost,a ima i takvih,mada su rijetki.

' Предвиђање будућности ' је само случајна сличност....сна ... снова .и реалности . нешто као 'дежа ву'

Рецимо имаш едно зрно песка ...поредиш сва зрна песка на плажи ...са твојим зном .. и наћи ћеш поприлично сличан....

То слично са плаже зрно песка је сан ....један.. од многих

Јава је само једна ..а снова има безброј

У сну свест не троши време на анализу реалности већ само маспродукује снове ...

' Предвиђање будућности ' је само случајна сличност....сна ... снова .и реалности . нешто као 'дежа ву'

Рецимо имаш едно зрно песка ...поредиш сва зрна песка на плажи ...са твојим зном .. и наћи ћеш поприлично сличан....

То слично са плаже зрно песка је сан ....један.. од многих

Јава је само једна ..а снова има безброј

У сну свест не троши време на анализу реалности већ само маспродукује снове ...
Ne znam.Ja sam nekad davno imala jedan san koji bi se mogao nazvati "prorockim".
Sanjala sam smrt jedne osobe,koju pri tom nisam poznavala,niti mi je išta značila u životu.Rijec je bilo o momku moje rodjake.Ona je bila vjerena za njega i trebala je biti svadba.Negdje u martu mjesecu te godine ja sanjam njega leži mrtav u sanduku.Pri tom momak je bio mlad,možda dvadeset i koju godinu.Ja taj san ispričam majci i ona kaže da ne pričam nikome to jer je san ružan i nisam više nikom ni pričala.
Za nekih par mjeseci momak se razbolio,dobio rak i umro.Umjesto svadbe,smrt.Niko nije mogao naslutiti da će tako biti.
Ja se i danas dan pitam zašto ga ja sanjah,jer mi nije bio bitna osoba,niti sam uopšte razmišljala o njemu,na kraju krajeva,nisam znala ni kako izgleda.

Ima ljudi koji veruju ako sanjas nesto, nekog desice se nesto dobro ili lose. Moj primer sanjao sam 2 nedelje pred vanredno stanje moju zgradu i resetke na ulazu zgrade, policiju na ulici. Posle toga su nas zatvorili. Trudim se da ne povezujem dobre, lepe i lose, ruzne snove sa realnošću šta će biti dobro ili loše. Ne opterećujem se time. Biće šta bude i šta mora. Na neke stvari i dešavanja oko nas ne mozemo da utičemo.

Ima ljudi koji veruju ako sanjas nesto, nekog desice se nesto dobro ili lose. Moj primer sanjao sam 2 nedelje pred vanredno stanje moju zgradu i resetke na ulazu zgrade, policiju na ulici. Posle toga su nas zatvorili. Trudim se da ne povezujem dobre, lepe i lose, ruzne snove sa realnošću šta će biti dobro ili loše. Ne opterećujem se time. Biće šta bude i šta mora. Na neke stvari i dešavanja oko nas ne mozemo da utičemo.
Da,ima i toga...Ja recimo mogu nekad po snu da predvidim dan...ne konkretno neki dogadjaj,nego onako okvirno.Ali se takodje trudim da se ne opterecujem,jer obicno se lose predvidjanje ostvari,a dobro ne...Doduse jednom sam,sjecam se,pred najtezi ispit,sanjala da plivam.I polozila sam ga.
Ali obicno san ne znaci nista.I zaboravi se brzo.

Ne znam.Ja sam nekad davno imala jedan san koji bi se mogao nazvati "prorockim".
Sanjala sam smrt jedne osobe,koju pri tom nisam poznavala,niti mi je išta značila u životu.Rijec je bilo o momku moje rodjake.Ona je bila vjerena za njega i trebala je biti svadba.Negdje u martu mjesecu te godine ja sanjam njega leži mrtav u sanduku.Pri tom momak je bio mlad,možda dvadeset i koju godinu.Ja taj san ispričam majci i ona kaže da ne pričam nikome to jer je san ružan i nisam više nikom ni pričala.
Za nekih par mjeseci momak se razbolio,dobio rak i umro.Umjesto svadbe,smrt.Niko nije mogao naslutiti da će tako biti.
Ja se i danas dan pitam zašto ga ja sanjah,jer mi nije bio bitna osoba,niti sam uopšte razmišljala o njemu,na kraju krajeva,nisam znala ni kako izgleda.
Ja sam sanjao komsinicu koju retko vidjam...Sutradan ujutru, prva faca koju vidim - ona. :)

Obicno kad sanjam mrtvu osobu koja je kao ziva, sledeci dan saznam da je neko umro.

Jednom sanjam mrtvu kumu a tu su i majka i tetka sa majcine i tetka sa oceve...i meni nesto tesko u snu...ne dam se.

Sledeci dan u sudaru gine neka dalja tetka - sestra od tetke mom ocu. Tada ti ljudi imaju po 40-50 godina pa je 'tragedija' ako neko pogine u saobracaju itd.

A kad je postava starijih osoba mrtvih i zivih, bas me nekako i ne dotice, smijem se u snu i onda alo neko javi umro je taj i taj, pa neka je...imao je 70-80 godina.

trudim se da ne pamtim snove ....
znam da je bila vec negde tema i da sam pisao
nesto u smislu da su snovi
pomesana podsvest sa paralelnim svetovima u kojima prolazimo urem fazi ...

ne mogu da se setim, ali svi nasi pokojni preci i sva nasa pokoljenja u susretu
na nekom mestu kje ne moze razum da pojmi. tako ja zamisljam snove ...
Puf... bas sam nesto "odlutao"

Fantasticna tema :heart:

Zapravo je cudno da nam jedino san omogucava "susret"sa nekim umrlim osobama.
Ali koliko god zeljeli mi ne mozemo te osobe sanjati kad mi zelimo.

Ne pamtim kada sam poslednjiput sanjao neku dragu osobu za koju znam da je "pokojna"

Digresija...
meni licno niko nije pokojan dokle god tu osobu spominjem i dok ja disem i on/ona ce biti tu

Back