Snovi

Snovi... facebook prokletih,
sabirni centar preosetljivih,
onih što su zagledani u istinu
morali da zažmure,
na jedno oko...
na srce...
na istinu...
već prema temperamentu.
Teško je kriti od sebe
besmisao iluzije,
teško je otvorenih očiju
gledati u laž.

napisano 19.10.2014.

imao sam još ranije nameru da izvadim iz podruma Krstarice moje stare pesme, pošto ih nemam zapisane u rl pa da ne propadaju bezveze u memli XD
ovako će mi biti na dohvat ruke.
evo prve...

kako je ovo sjajna ispovedna pesma.
nisam mislila da si i svestan svog snažnog žmurenja na istinu, a kamo li da bi o tome mogao da pevaš.

Ali svakako si napredovao u žmurenju na oba oka :)

hahah :lol:pa da jeste ispovedna, mada sad o sebi više mislim kao o "krmeljivom" ;)
svestan sam snažnog žmurenja na istinu svih nas, na tome je akcenat: S V I H , a onih koji sanjaju naročito.

a ja se taman mislila da napišem priču o dečaku koji se nalazi u nekoj kanibalskoj klanici i snažno, snažno žmuri i zamišlja da je na nekom lepom mestu.
I plače svaki put kad neko drugo dete koje gleda i razmišlja kako da umakne odatle pomene klanicu i bežanje.
Jer nije tačno da su u klanici. Na jednom su divnom i sigurnom mestu. Treba samo dovoljno čvrsto stisnuti oči i nastojati da se ignorišu zvuci.
Sve bi bilo tako divno da nema tog prokletnika koji gleda i priča šta vidi.

Inspirativan si :)

a ja sam recimo hteo da napišem pesmu o prokletniku koji viče kako je sve užasno i napada drugu decu zbog njihove nemoći da učine da bol nestane.
tragično u toj pesmi je što je prokletnik podjednako nemoćan ali plus napada i sve oko sebe pa situaciju čini još gorom na trenutke.
U jednom kutku klanice stoji neki krmeljivi mamlaz koji s vremena na vreme obriše krmelj s očiju priđe prokletniku i šapne mu na uvo:
" samo ljubav nas može izvući odavde"

Teško je kriti od sebe
besmisao iluzije,
teško je otvorenih očiju
gledati u laž.

Tako je sve dok ne spoznaš istinu,ali ... ima vremena.nikad nije kasno za nju;):D
Hm...ha,ili je možda tako tek tada:think::ok:

Poslednja izmena:

Back