Snovi, kosmari, pomoc, savet

Idemacaokotebe

Zainteresovan član
Poruka
124
Zdravo svima, otvaram ovu temu u nadi da Cu pronaci neko resenje za kosmare koje imam. Naime pre nekoliko meseci sam sanjala da je moj tata bolestan i da ce umreti, pa onda da je i umro, jako sam vezana za njege, i jutro sam docekala uplakana, narednih par meseci to nisam sanjala, ali u poslednje vreme opet je isto, i dalje sanjam sve vezano za smrt i uvek mi je nekako to povezano sa tatom, snovi se ponavljaju, ja zivim u strahu, neretko placem, a kada mi se ne jave na tel ja panicim, jako me strah da mu se nesto ne desi, on ima i zive roditelje, koji su jako stari i bolesni, ne znam moze li biti vezano za njih, sto bi meni stvarno bilo olaksavajuce koliko god ruzno zvucalo. Ono sto sanjam, svaki drugi vece su igre, kolo, u dedinoj kuci, torte i kolače, sneg, kovceg, sanjala sam kovceg sa imenom i prezimenom moje rodjake koja je trudna, sanjala sam da sam pod vodom u kojoj pluta kovceg, sanjala sam bebu, nekakve slike crno bele, uzas zivi, ja prosto imam strah i da zaspim, i kad oci zatvorim pred ocima su mi svakakve slike, trudim se da ih odagnam ali jave je od mene, primetila sam da obicno sanjam ujutru od 5-7, tada se uvek i probudim, nekad malo ranije oko 3-4, ne znam sta da radim, idem redovno u crkvu, molim se, ali strah me ubi, ne mogu da se skoncentrisem na poslu, i to me stalno proganja, takodje patim od anx i depresije. Sta mislite, dajete li vi znacaj snovima i da li vam se ostavruju! Hvala Vam

Obicno se ne sanja direktno i bukvalno sta ce da se desi. Ako ti san najavi nesto, to je obicno kroz neke znakove tj. neku simboliku koju rastumacis ako se moze uz pomoc sanovnika. Snovi gde direktno sanjas kako ce neko tvoj da umre svakako nisu prijatni, ali rekao bih da ne treba previse da te brinu.

A kako ti snovi da prestanu? Pravo da ti kazem nisam siguran, mozda da se na javi vise okrenes pozitivi, tj. pozitivnim stvarima i stvarima koje ti prijaju i koje te podizu, i da sa tom pozitivom utones u san. I tako svaki dan.

Zdravo svima, otvaram ovu temu u nadi da Cu pronaci neko resenje za kosmare koje imam. Naime pre nekoliko meseci sam sanjala da je moj tata bolestan i da ce umreti, pa onda da je i umro, jako sam vezana za njege, i jutro sam docekala uplakana, narednih par meseci to nisam sanjala, ali u poslednje vreme opet je isto, i dalje sanjam sve vezano za smrt i uvek mi je nekako to povezano sa tatom, snovi se ponavljaju, ja zivim u strahu, neretko placem, a kada mi se ne jave na tel ja panicim, jako me strah da mu se nesto ne desi, on ima i zive roditelje, koji su jako stari i bolesni, ne znam moze li biti vezano za njih, sto bi meni stvarno bilo olaksavajuce koliko god ruzno zvucalo. Ono sto sanjam, svaki drugi vece su igre, kolo, u dedinoj kuci, torte i kolače, sneg, kovceg, sanjala sam kovceg sa imenom i prezimenom moje rodjake koja je trudna, sanjala sam da sam pod vodom u kojoj pluta kovceg, sanjala sam bebu, nekakve slike crno bele, uzas zivi, ja prosto imam strah i da zaspim, i kad oci zatvorim pred ocima su mi svakakve slike, trudim se da ih odagnam ali jave je od mene, primetila sam da obicno sanjam ujutru od 5-7, tada se uvek i probudim, nekad malo ranije oko 3-4, ne znam sta da radim, idem redovno u crkvu, molim se, ali strah me ubi, ne mogu da se skoncentrisem na poslu, i to me stalno proganja, takodje patim od anx i depresije. Sta mislite, dajete li vi znacaj snovima i da li vam se ostavruju! Hvala Vam

Nemas bas nikakvog razloga da se plasis od 3-4 si najverovatnije u rem fazi posto u proseku rem faza nastupa u periodama od 60-90 minuta posle toga upadas u drugu rem fazu od 5-7 i onda obicno nastupaju snovi.Nasi snovi mogu biti povezani sa svim i svacim sa mislima ,strahovima, iscekivanjima sa odlukama sa serijom sa filmovima sa desavanjima u zivotu, Mozda nebi bilo lose da popijes neki caj za opustanje? Imas u biljnim apotekama dobre cajeve za opustanje caj od lavande mente valerijane kamilice
https://www.danas.rs/zivot/zdravlje/ovo-su-najbolji-cajevi-za-spavanje-koji-ce-vas-opustiti/
Probaj pre nego sto zaspis da zamislis nesto sto te asocira na nesto lepo i samo to da posmatras u mislima i siguran da ce ruzni snovi nestati .
Moja cera je imala bas strahove i ruzne snove posle mog razvoda :(
I ona joj lepo kazem te azdaje, bube i te karakondzule moraju nesto jesti da bi opstale u tvojim snovima a one se hrane nasim strahovima, sto vise strahova imamo one vise rastu i napadaju u snovima se mozes bez problema suociti sa njima i videces nestace posto nemaju sta jesti onda idu da plase drugu decicu.
I objasnim ti ja to njoj lepo u detalje i ruzni snovi su odjednom nestali kada se ona suocila sa njima.Vec sutradan je pojurilla neku azdaju koja se non stop vrtela u njenim snovima.Jednostavno nije bilo vise mesta za strahove.
A sto se tice tumacenja tvojih snova ja tu ne vidim nikakav arhetip snova da bi se kao nesto malo moglo tumaciti.A i tvoju simboliku ne poznaje niko na netu i u rl sem tebe tako da je besmisleno tumaciti snove osobama koje ne poznajemo.Isto tako nemas sta traziti kod onih koji uzimaju pravi novac za tumacenje snova.
U svakom slucaju nemas sta brinuti sto se snova tice najbitna je tvoja vera i verovanje da ti bukvalno ne moze niko nista u snovima.

Кажу кад човек сања лоше сцене да слути на добро, да ли је то само народна утеха или има истине у томе, не знам. Рећу у своје име, кад год сам сањао лоше да не идем у дубиозу да ли су то живи или мртви људи, мени се заиста десило нешто ок у том периоду. Да не кажем лепо, а и ја сам један од оних који често сањају и сећају се снова. Некад су то глупости, некад морбидне сцене, некад ово, некад оно.. Мој ти је савет да се у рил лајфу ( читај свесном стању) понашаш што опуштеније и да хендлујеш снове. Јер нико на овом свету не зна тачан одговор зашто се то човеку дешава у психи, подсвести, како год то назвали.. Битно је само да се не истрипујеш да те снови коче у свакодневници. :)

Strah da se ne desi nešto loše onima do kojih ti je stalo.

Možda bi mogla da odeš kod doktora - to mi ne liči na neki poremećaj spavanja nego pre na anksioznost, ali ima i nekih pormećaja spavanja koji uopšte ne spadaju u psihijatriju/psihologiju, nego somnologiju, a mogu da proizvedu i tako nešto, a suzbijsju se nekim drugim lekovima. Ne dozvoli da ti predrasude uništavaju život.

Sve što postoji i sa čime se susrećemo ima izvesnu ulogu u našim životima; Da nam da iskustvo, da nas pouči, da nas upozori ili nam na neki način ukaže na nešto.
Sa ovim hoću reći da naši snovi i te kako imaju važno mesto u procesu našeg duhovnog sazrevanja, jer primarna uloga našeg bivanja u ovom životu i u ovom svetu je da izrastamo, odnosno sazrevamo duhovno a to je da ekspandiramo svoju svest i kapacitet ljubavi...
Šta su onda snovi?
Često su to pouka nas Duše, svom niže svesnom o onome što smo mi kao Duša, saznali, otkrili ili što želimo da naša niža ili budna svest nešto preduzme, promeni ili shvati.
Uistinu, ja nisam u poziciji da znam tvoja shvatanja, razumevanja i nerazumevanja ili težnje te interesovanja i još mnogo toga da bih bilo šta predložio kao ispravno tumačenje tvojih snova ili kao savet. Ipak, poznato je da se obično razvija jaka veza između oca i ćerke (kao što zna biti između majke i sina). Ovo se događa zbog naših dominirajućih muških i ženskih principa što ovde ne možemo razmatrati.
Često nam ta vezanost ne dozvoljava da se osamostalimo dovoljno, što je inače neophodno, jer je to najbolji način da gradimo samostalnost i sposobnost da se iznesemo sa svaki8m izazovom života. Ta vezanost za jednog ili oba roditelja ne dozvoljava deci, da se iskreno i potpuno okrenu ispred sebe i pronađu partnera sa kim bi gradili vezu koja bi dominirala na ljubavi i poverenju. Da, mi volimo roditelje ali oni ne mogu celog života biti naša fokalna interesovanja jer je brak taj koji postaje primarni... Čak i da nema braka, neophodno je da učimo stajati uspravno i bez oslanjanja ili vezanosti pa i zavisnosti (čak i ako imamo novčanu samostalnost) od roditelja ili njihovog mišljenja.
Pre ili kasnije vez koja nije zdrava, preterana vezanost mora 'umreti' a to znači da postanemo slobodni na svaki mogući način. Ima mesta i vremena čak i za tugovane a to je kada stvarno napuste ovaj svet a dotle treba pustiti da život teče a da mi živimo po principu, "sada i ovde".
Ipak, snovi imaju izuzeno važnu ulogu u našim životim jer je to tajni prolaz do viših stanja svesti i ljubavi i do viših svetova egzistencije i to dok smo još u ovom svetu i fizičkom telu. Preko snova dobijamo pouke, upozorenja, obaveštenja i još mnogo toga. Snovi nisu rad mozga jer mozak je samo primopredajnik i ništa više.
Šta bi mogla uraditi za sebe a da bude od pomoći?
Mogla bi pre spavanja pevušiti neku reč koja tebi ima sveto značenje u trajanju od nekoliko minuta. To će pomoći da se tvoji nivoi vibracija podignu i otvorenije i jasnije primaš pouke koje bi došle od Duha Svetog koji je sveznajući, sveprisutni i uz to je svemoguć. Činiti to sa ljubavlju a snove zapisivati rano ujutru ali i pojedine dnevne događaje koji opdstupaju od uobičajenog toka događaja. To su dnevni ili budni snovi preko0 kojid dobijamo pouku, vođenje, usmeravanje baš kao i preko noćnih snova.
Pre spavanja možeš postavljati pitanja, ponavljajući ih nekoliko dana za redom ali uz praktikovanje one duhovne vežbe pre spavanja - pevušenje odabrane svete reči.
Treba praktikovati zapisivati svoje snove i to detaljno onako kako su tekli jer dok ih zapisuhemo sa svim detaljima zna nam kliknuti razumevanje i poruka koju nose. Ako o tom snu pokušamo setiti se u toku dana takođe nam može kliknuti razumevanje jer se može dogoditi da će neko svojom pričom, iako nesvesno, dotaći temu koja je bila u našem snu.
Svako ko ima snove dobro je da sa njim počne sarađivati jer će na taj način sagledavati šta kod sebe treba korigovati a to će ubrzati duhovni rast i približavanje našem životnom cilju.
Odužih a ti si želela gotov savet koji bi rešio ono što moraš odraditi sama.
Bilo je ovde zahteva za tumačenje snova i to onih koji su bili komplikovaniji ali su ipak bili eksplicitniji i ukazivali su na konkretni ishod ali to je ipak bilo nešto što snevač treba da sagleda i pripremi se za datu situaciju ili da shvati da sve sa čime se srećemo jeste sasvim prirodno a to znači i smrt nekog bližeg ili raskid sa volčjenom osobom i još mnogo toga.
Pozdrav!

Back