Zdravo svima, otvaram ovu temu u nadi da Cu pronaci neko resenje za kosmare koje imam. Naime pre nekoliko meseci sam sanjala da je moj tata bolestan i da ce umreti, pa onda da je i umro, jako sam vezana za njege, i jutro sam docekala uplakana, narednih par meseci to nisam sanjala, ali u poslednje vreme opet je isto, i dalje sanjam sve vezano za smrt i uvek mi je nekako to povezano sa tatom, snovi se ponavljaju, ja zivim u strahu, neretko placem, a kada mi se ne jave na tel ja panicim, jako me strah da mu se nesto ne desi, on ima i zive roditelje, koji su jako stari i bolesni, ne znam moze li biti vezano za njih, sto bi meni stvarno bilo olaksavajuce koliko god ruzno zvucalo. Ono sto sanjam, svaki drugi vece su igre, kolo, u dedinoj kuci, torte i kolače, sneg, kovceg, sanjala sam kovceg sa imenom i prezimenom moje rodjake koja je trudna, sanjala sam da sam pod vodom u kojoj pluta kovceg, sanjala sam bebu, nekakve slike crno bele, uzas zivi, ja prosto imam strah i da zaspim, i kad oci zatvorim pred ocima su mi svakakve slike, trudim se da ih odagnam ali jave je od mene, primetila sam da obicno sanjam ujutru od 5-7, tada se uvek i probudim, nekad malo ranije oko 3-4, ne znam sta da radim, idem redovno u crkvu, molim se, ali strah me ubi, ne mogu da se skoncentrisem na poslu, i to me stalno proganja, takodje patim od anx i depresije. Sta mislite, dajete li vi znacaj snovima i da li vam se ostavruju! Hvala Vam
Sve što postoji i sa čime se susrećemo ima izvesnu ulogu u našim životima; Da nam da iskustvo, da nas pouči, da nas upozori ili nam na neki način ukaže na nešto.
Sa ovim hoću reći da naši snovi i te kako imaju važno mesto u procesu našeg duhovnog sazrevanja, jer primarna uloga našeg bivanja u ovom životu i u ovom svetu je da izrastamo, odnosno sazrevamo duhovno a to je da ekspandiramo svoju svest i kapacitet ljubavi...
Šta su onda snovi?
Često su to pouka nas Duše, svom niže svesnom o onome što smo mi kao Duša, saznali, otkrili ili što želimo da naša niža ili budna svest nešto preduzme, promeni ili shvati.
Uistinu, ja nisam u poziciji da znam tvoja shvatanja, razumevanja i nerazumevanja ili težnje te interesovanja i još mnogo toga da bih bilo šta predložio kao ispravno tumačenje tvojih snova ili kao savet. Ipak, poznato je da se obično razvija jaka veza između oca i ćerke (kao što zna biti između majke i sina). Ovo se događa zbog naših dominirajućih muških i ženskih principa što ovde ne možemo razmatrati.
Često nam ta vezanost ne dozvoljava da se osamostalimo dovoljno, što je inače neophodno, jer je to najbolji način da gradimo samostalnost i sposobnost da se iznesemo sa svaki8m izazovom života. Ta vezanost za jednog ili oba roditelja ne dozvoljava deci, da se iskreno i potpuno okrenu ispred sebe i pronađu partnera sa kim bi gradili vezu koja bi dominirala na ljubavi i poverenju. Da, mi volimo roditelje ali oni ne mogu celog života biti naša fokalna interesovanja jer je brak taj koji postaje primarni... Čak i da nema braka, neophodno je da učimo stajati uspravno i bez oslanjanja ili vezanosti pa i zavisnosti (čak i ako imamo novčanu samostalnost) od roditelja ili njihovog mišljenja.
Pre ili kasnije vez koja nije zdrava, preterana vezanost mora 'umreti' a to znači da postanemo slobodni na svaki mogući način. Ima mesta i vremena čak i za tugovane a to je kada stvarno napuste ovaj svet a dotle treba pustiti da život teče a da mi živimo po principu, "sada i ovde".
Ipak, snovi imaju izuzeno važnu ulogu u našim životim jer je to tajni prolaz do viših stanja svesti i ljubavi i do viših svetova egzistencije i to dok smo još u ovom svetu i fizičkom telu. Preko snova dobijamo pouke, upozorenja, obaveštenja i još mnogo toga. Snovi nisu rad mozga jer mozak je samo primopredajnik i ništa više.
Šta bi mogla uraditi za sebe a da bude od pomoći?
Mogla bi pre spavanja pevušiti neku reč koja tebi ima sveto značenje u trajanju od nekoliko minuta. To će pomoći da se tvoji nivoi vibracija podignu i otvorenije i jasnije primaš pouke koje bi došle od Duha Svetog koji je sveznajući, sveprisutni i uz to je svemoguć. Činiti to sa ljubavlju a snove zapisivati rano ujutru ali i pojedine dnevne događaje koji opdstupaju od uobičajenog toka događaja. To su dnevni ili budni snovi preko0 kojid dobijamo pouku, vođenje, usmeravanje baš kao i preko noćnih snova.
Pre spavanja možeš postavljati pitanja, ponavljajući ih nekoliko dana za redom ali uz praktikovanje one duhovne vežbe pre spavanja - pevušenje odabrane svete reči.
Treba praktikovati zapisivati svoje snove i to detaljno onako kako su tekli jer dok ih zapisuhemo sa svim detaljima zna nam kliknuti razumevanje i poruka koju nose. Ako o tom snu pokušamo setiti se u toku dana takođe nam može kliknuti razumevanje jer se može dogoditi da će neko svojom pričom, iako nesvesno, dotaći temu koja je bila u našem snu.
Svako ko ima snove dobro je da sa njim počne sarađivati jer će na taj način sagledavati šta kod sebe treba korigovati a to će ubrzati duhovni rast i približavanje našem životnom cilju.
Odužih a ti si želela gotov savet koji bi rešio ono što moraš odraditi sama.
Bilo je ovde zahteva za tumačenje snova i to onih koji su bili komplikovaniji ali su ipak bili eksplicitniji i ukazivali su na konkretni ishod ali to je ipak bilo nešto što snevač treba da sagleda i pripremi se za datu situaciju ili da shvati da sve sa čime se srećemo jeste sasvim prirodno a to znači i smrt nekog bližeg ili raskid sa volčjenom osobom i još mnogo toga.
Pozdrav!