Snimio svoju smrt - ubila ga mečka

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.443
Italijanski Omar Farang Zin turista poginuo je nedavno kada ga je napala medvedica s mladuncima, koju je pokušao da nahrani iz ruke na Transfagarašanu u Rumuniji.
U njegovom telefonu policija je pronašla fotografije koje pokazuju da se žrtva opasno približila životinjama. U oblasti Transfagarašana živi četiri puta više medveda nego što je optimalno.

Zbog nedostatka hrane u šumama, divlje životinje izlaze na puteve, gde su ih turisti navikli da poziraju za selfije u zamenu za hranu.

1751835431632.png

Neoprezni turista je praktično fotografisao sopstvenu smrt. Nije uzeo u obzir da je medvedica s mladuncima izuzetno opasna i prišao joj je toliko blizu da je završio u njenim šapama.
- Evo medveda! Kako je lep! Ide ka meni! - govorio je Italijan pre nego što ga je zver napala.

Ovakva neopreznost koštala je života 48-godišnjeg Italijana. On je dan ranije snimio kako se približava najmanje dvojici medveda na Transfagarašanu.

Sutradan je ponovio iskustvo koje se završilo fatalnim ishodom. Zaustavio se oko 500 metara od brane Vidraru, gde je primetio divlju životinju pored puta.

- Sišao je s motora i ponudio medvedu hranu. Pronađen je i njegov telefon, u kome se nalaze fotografije snimljene pre napada, medved kako se sve više približava. Fotografije izbliza - rekao je Armand Kiriloiu, direktor Šumarske uprave u Argešu.

Mečka koju je hranio napala ga je kada joj je prišao preblizu. Odvukla ga je u šumu, a vozači koji su sve to videli odmah su pozvali hitne službe. Na mesto napada stiglo je 40 žandarma, vatrogasaca i naoružanih čuvara šuma. Pronašli su turistu mrtvog i ubrzo shvatili da su i sami u opasnosti.

- Mečka nas je sve vreme pratila. Bila je veoma uznemirena. Napala nas je nekoliko puta. Čuvari su stalno držali oružje upereno u nju - izjavio je Dragoš Onea iz Gorske službe spasavanja Argeša.

Lovci su usmrtili mečku, a žandarmi su patrolirali tim područjem kako bi udaljili turiste. Ipak, neki su i dalje nastavili da rizikuju.

- Put je veoma prometan, turisti iz cele Evrope dolaze ovde da vide medvede u prirodnom okruženju. Fotografisu ih, hrane ih i tragedija se može dogoditi bilo kada - rekao je Dragoš Jonesku, upravnik lovišta.

Biolozi: Uzrok su i prekomerno razmnožavanje i ljudska neodgovornost

Napadi medveda imaju dve glavne uzročne komponente – prenamnožavanje divljih životinja i nesavesno ponašanje ljudi koji ih hrane.

Prema Romsilvi, u regionu Transfagarašana živi 112 medveda, što je četiri puta više od optimalnog broja. Rumunija ima najveću populaciju medveda u Evropi - skoro 13.000 primeraka, prema poslednjim istraživanjima.

(Kurir/Observatornews.ro)

Na YT-u postoji nešto što mi redovno izlazi i liči mi na poziv u sektu:
"Nikada niste bili povređeni? Nije vas napala nijedna životinja? Niste bolovali od težih bolesti? Izgledate mladoliko? ... Možda ste jedan od nas...";
Nisam istraživala dalje, niti planiram, jer mi unutrašnji "insekt" govori da nema potrebe da se uključujem tamo, ali definitivno sam vrlo rano u detinjstvu poverovala u mantru da je probleme bolje sprečiti, nego lečiti, a može sve lako da se spreči.
Čoveka od 48 godina je usmrtila mečka, i samo mi pada na pamet: "A, izvini, kojeg si tatka tačno tamo tražio?"

medved kojeg hranis je mrtav medved.
Navuce se da prilazi ljudima i onda ce ga morati ubiti.

Inace, vidimo snimke ono tipa eksplozije, odroni, pucnjava i neverovatna glupost ljudi kojima je vaznije napraviti video nego vlastita sigurnost i zivot. Neverovatno sta je uslo u ljude.

Одувек су људи такви били само сада глобално може да се шерује

Ovaj Talijan...čudnog imena je stvarno budala(bio), zato je sada :pop:. Nije upoznat sa lijepim ponašanjem prema damama. Da je iz Like..to se nebi dogodilo.
Eto, da je tamo bio ex-Simo sada @Enigma ili ja..mečka bi opet imala potomstvo.
@andjelijaa može to potvrditi..:hahaha1:
Пусти међеде,реци ти боље пију ли нам вуци са извора воду,и да ли весели славуји пјевају и зору?:mrgreen:

Back