Ne zna ni on sam sta je prebacio. Otkrice rendgenskih zraka pokazalo se kao nesluceno velika korist: prosavsi kroz ljudsko telo, oni su na fotografskoj ploci ocrtavali unutrasnjost tela pa je rendgenski aparat postao jedno od najvrednijih dostignuca u dijagnostici brojnih bolesti. Medutim, vec za nekoliko godina, uocene su stetne posledice rendgenskih zraka: stotine pionira rendgenologije obolelo je i umrlo od posledica stetnog izlaganja tim zracima bez ikakve zastite. Tako je uoceno dvostruko delovanje tih zraka: i stetnost i korist. Od tada je osnovni problem kako naci pravu granicu izmedu koristi i stete. Taj se problem resava i sad. gde ti samo nalazis te tekstove ... svasta? da li ti pokusavas da nas intelektualno zavedes ili ...? morao bi da se skines sa mikijevog zabavnika i da ides ranije na spavanje ...kazes ja te ne razumme ... pa procitaj svoja pitanja ...ti sam sebe ne razumes tako da kad se mentalno "skockas" pokusaj ponovo. dobro je da sam bio uzdrzan pa nisam naseo na VRLO pametno pitanje o "belim plombama" kako ih ti zoves (tako ih inace zovu i deca iz obdanista). gluplje pitanje NE POSTIJI. na koje plombe mislis ... helio molar plombe ili "ker" (to je ime kompanije za tvoju informaciju) ili kompozitne plombe 4 i 5 generacije ili ... silikatne plombe. u svakom slucaju VREME ti je bar kod mene isteklo, IZVINI! ... da mi je tvoj mozak SAMO na 2 dana da se malo odmorim.
Tema i jeste otvorena zbog vaznosti rendgenskih snimaka i dometa koji poseduje zracenje.