Snimak poziva u pomoc Palka Ponjigera koji je sa svojom porodicom skocio u smrt

Tvrdim da ste postali isti kao drzava...
Oni se kriju iz pravila i toboz pravila i dodeljenih odgovornosti...Vi se krijete iza svojih "pa normalno je", "pa moralno je","mene niko ne tere","kako ja, kako on" i ustvari sudite i boli vas dupe za osobu kojoj sudite, vec ima da se odradi sta vas ne pogadja moralno po vasim trenutnim ponasanjima i "moralu"...

Ni na jednom mestu nisam postavljao pitanje "sa koliko para se moze ziveti u BG","koliko kosta budjava sobica u prigradskim naseljima", jer svo vreme nije problem u tome sta Mika i Pera znaju , vec kako je postavljeno da radi, misli i ponasa se ovom coveku.
Kladim se sa kim god hocete od vas, da ako mi date mesec dana da sagledam iz koje pozicije krecete, sta su vam navike i kako trenutno zaradjujete, da mogu da postavim putanju razvoja dogadjaja (sreca te nije sve drustvena zavera pa se nece niko truditi da odradi npr da izgubite posao posle 20 godina rada , kao sto cujem trenutno EFG daje otkaze starijim sluzbenicima , bez obzira na staz) koji ce vas dovesti do teskog depresivnog stanja , bez obzira na podrsku porodice...

Kad usmeravas coveka na neku trasu ponasanja, i onda mu podsecas korene, ne moze se brzo postaviti na noge, ako mu to podsecanje radis tacno tamo gde treba.
Kmezulje i popishulje imaju manju toleranciju pa pre kmece, ali ne puknu...vec se predaju okolnostima...u prevodu manje morala, manji pritisak na psihu i veca povodljivost....

Vecina ovde pokusava da "resi" ovaj slucaj, ali ce odbiti da "resi" slucaj koji je ocigledno krsenje ljudskih prava nekog pojedinca koje se vidi iz aviona, sa jednostavnim izgovorom "pa tako ti je danas u Srbiji"....cista politicka i drustvena programiranost.......zato sto je navika da se radi na sivo na crno, da se pravimo fini , a muljamo svim rukama i nogama, kom opanci kom obojci.

Jedino sto moze na papiru, bukvalistima na ovoj temi da se pokaze, je da socijalna sluzba u Srbiji ne radi, i to namerno , sa direktivom odozgo...
Kad odete u socijalnu sluzbu da proverite njihov rad, to je smejurija...Ako se dokaze da ste socijalni slucaj, sto ipak traje prilicno dugo, ne mesec vec mnogo duze, onda imate pravo na 5000 dinara, sto se umanjuje za 1000, ako izgledate radno sposobni , pa mozete da nadjete jednom mesecno posao na crno....Mozda su sad cifre za 1000 dinara vece, ali znate ionako da se kod nas barata sa ciframa tako dobro da ce ispasti da socijala iznosi 7000dinara, da nijedan penzioner ne prima ispod 7000 dinara, sto uopste nije tacno...

Niti mogu da biraju da li ce se zakon odnositi na njih, niti sluzbe stite svoje komitente, sticenike, npr penziono da racuna sta treba da isplati penzioneru, vec se kod povecanja prave glupi, a kod gresaka gde ostecuju , prave spori, kod umiranja su ekspresno brzi i znate vec, brigo moja na drugoga predji..

Opsta parola je parola snadji se, kriv si ako se ne snadjes....

Nemilosrdni animalizam se moze lako opravdati, pa nama je lako , kako je bilo 1929 u uzornoj kapitalistickoj americi....
Srbija ima manje stanovnika nego Njujork, i nikad nece biti ni priblizno americi, zbog osobina trzisne ekonomije, cak da ima sve ekonomske i tehnoloske genijalce sveta....

Jedno pitanje se ovde sustinski postavlja, Jeste li vi licno za nastavak dr.kanja i krivljenja stvarnosti sto drustvo i drzava cine svakom kome mogu u ovoj teritorijalnoj jedinici....(rekao bih Srbiji , ali ovako vam je jasnije zasto svi hoce da se odcepe od Srbije)
Da li vam stvarno smetaju svi poznanici i rodjaci koji su negde u vlasti, koji vam odrade posao preko veze, makar i kod lekara za pregled da se ne ceka 6meseci iako po svim medicinskim kriterijumima treba da budete hitan ili ubrzan slucaj...?
Da li vam smeta sto su sve nagradne igre u Srbiji namestene..?Osim naravno Lutrije Srbije, tu je dozvoljeno , to je kockarnica, i kuca ne sme nikad da gubi...
Da li ste bar jednom u poslednjih 15 dana prihvatili vest sa TV i ona vam bila argument u raspravi, u zivotu i u nekoj odluci ili sugestiji drugome?
A istovremeno ste culi od nekoga da je uspeo bas preko tih opcija i mogucnosti sto se opisuju na TV..Dok drugi tvrde da ili je bilo pa nestalo ili kako u praksi tu samo neko tupi i zavlaci...

Mi imamo posao godine, investicija decenije, primamo neustavno 100 mladih "strucnjaka" na RTS i treba nam sajamska hala da bi odabrali tih 100 od hiljada koje su se javile...Ne , ne smeta vama to, nije ocigledno zasto je to neustavno, a smeta vam kad vas otfikare zato sto ste zensko, mozda ce da radja, zato sto ste ruzni, a treba lep, zato sto ste sa fakultetom a to moze i priuceni srednjoskolac,zato sto niste spremni da radite vise od 6 dana i 300 radnih sati....

Posle se cudite zasto su nam skole obdanista za odraslu decu, samo ih cuvaju da ne naprave neki zijan na ulici i da nemaju slobodnog vremena.
Zasto u klinickim centrima umesto od 8 do 15, lekari izlaze masovno u 12h, a pocinju sa ordinacijama negde oko 9h, sto se medicinska oprema kupuje za milione, a ne kosta toliko , a nestane posle mandata u roku od mesec dana...
Zasto nam zastarevaju sudski slucajevi, zasto siromah ne sme ni da pomisli da nekog tuzi, zasto nam pravobranilac uopste ne radi, vec ako neko od politickih okrene telefon da naguzi nekog...
Zasto nam radnici na TV jasno porucuju da program ne biramo mi nego se program plasira, da je program promocija a ne informacija i kritika.
I ne samo TV, pa forum se ponasa isto, samo vi deco pricajte, mi radimo za reklame, nasi uslovi , nije forum bas forum po standardima, vazno da sljaka...

Zato sto sve to kod vas prolazi, zato se i odrzava i napreduje...

Pravo pitanje je da li ce nestati okolnosti koje su dovele do depresije ovog coveka i do samoubistva?
Opravdanja i vlasti i svih vas, nas, to stalno slusamo....a istovremeno ne slusamo kad je u pitanju npr ovaj covek...tu nema opravdanja kod nekih...
Vazno je ne ubiti u sekundi, ali se moze ubijati na dane, mesece, godine...to je ok....
A ubijanje na dane rade mnogi od vas...siguran sam...
Sto bih ja rizikovao moj status, pa da pisem hitno na uputu i tako navucem na vrat internu kontrolu, cuti i smrdi, sto bih primio nekog bez placene participacije ili overene knjizice pa da mi tumace da li je ili nije hitni slucaj....sto bih ja izazivao djake da me mrze i nalaze mi greske, kad uzivaju kad nista ne radim vec blejimo na casovima, sto bih stalno bio ispravan kad me vise cene ako sam plahovit i cas ovakav cas onakav prema onima koji nisu dobri prema meni, odmah se svi ucepljuju , makar picem ili cokoladom da budu dobri sa mnom...to je sve iz prakse...rodjaci...

meni je jedino nelogican postupak samoubijanja..jer covek se evidentno nasao u poziciji u kojoj nema sta da izgubi..medjutim vidi se i po jos necemu da je zrtva filozofije licnog interesa..i njegove spostvene..jer on u svojoj situaciji bezizlaza nije razmisljao o drustvu u celini..vec samo o neresivosti svog problema..on je i u tom stadijumu mogao biti drustveno koristan..recimo da prilikom samoubijanja povuce sa sobom ne zenu i dete nego pola skupstinskih poslanika..ti su ljudi direktno odgovorni ne samo za njegovo stanje nego za stanje cele drzave ..ukljucujuci i njegovo..

enivej poceli su da se po novinama promaljaju clanci o paljenjima luksuznih automobila na jugu srbije.i tome slicno..

da mi kakva takva demokratija bila moguca vlada treba da se plasi naroda a ne narod vlade..ko se plasi mrtvog pseta..?? plase se zivog koje moze da ujede..ovaj narod je pseto koje nije mrtvo nego ludo pa ujeda samo sebe..

ti si očigledno plavuša!

Drugo, čovek je, verovatno, primao naknadu za odvojen život, dok je živeo sam, pa kasnije nastavio iako mu se status promenio. Inače, zašto bi vraćao ako je, po zakonu, imao pravo.
Čoveka duboko žalim, bio je bolestan, nije video izlaza u takvom stanju, mada izlaza uvek ima.
Da li je morao da živi baš u Beogradu - nije.
Ima mnogo mesta po Vojvodini gde se kuće prodaju budzašto.
Imao je porodičnu kuću, teško baš da ga je rođena majka kasapila.
Pre će biti da je on nju kinjio, kao što je poveo sa sobom i rođeno dete i ženu.
Imao je pristojnu penziju.
Mogla je i žena da pridonese na bilo koji način.
Pa, i ja sam, sa fakultetskom diplomom, tri i po godine radila u butiku za neku crkavicu i za goreg od sebe.
Jedino što mu zameram jeste što je ubio svoje najrođenije.
Kome se ide, neka ide, ali SAM.

Poslednja izmena od moderatora:
Prvo, gloop si kao ona stvar.
Drugo, čovek je, verovatno, primao naknadu za odvojen život, dok je živeo sam, pa kasnije nastavio iako mu se status promenio. Inače, zašto bi vraćao ako je, po zakonu, imao pravo.
Čoveka duboko žalim, bio je bolestan, nije video izlaza u takvom stanju, mada izlaza uvek ima.
Da li je morao da živi baš u Beogradu - nije.
Ima mnogo mesta po Vojvodini gde se kuće prodaju budzašto.
Imao je porodičnu kuću, teško baš da ga je rođena majka kasapila.
Pre će biti da je on nju kinjio, kao što je poveo sa sobom i rođeno dete i ženu.
Imao je pristojnu penziju.
Mogla je i žena da pridonese na bilo koji način.
Pa, i ja sam, sa fakultetskom diplomom, tri i po godine radila u butiku za neku crkavicu i za goreg od sebe.
Jedino što mu zameram jeste što je ubio svoje najrođenije.
Kome se ide, neka ide, ali SAM.
- kao prvo prijavljena si za vređanje - jer ako sam ja za sličnu stvar zaradio vitaminčić pa možeš i ti
- kao drugo čovek je primao nadoknadu za odvojen život kada je poslat na prekomandu , ne može on da bira gde živi već mu vojska utvrđuje gde mora da živi i koliko i kako da živi
- kao treće u porodičnu kuću nije mogao da živi baš zbog majke koja se žalila na njegovo prisustvo u toj kući a tada ju je bolela onu stvar i za njega i za njegovu ženu i za unuka i za njihov život a sada su joj puna usta po novinama - more šic
- ma da , žena koja se seljakala sa njim i delila život sa njim i njihovu zajedničku sudbinu svuda gde su njega slali je kao mogla negde da se zaposli , video bih ja tebe da se seljakaš na svakih 6 meseci godinu dana a ovako možeš samo da tupiš prazne priče jer nemaš pojma kakav su život živeli

Prvo nauči padeže, pa onda diskutuj. Za vitaminčić, pa više vredi da ti kažem šta mislim od nekoliko dana pauze, ima i drugih foruma. Kad kažem da je mogla i žena da pridonese, mislim na vreme provedeno u Beogradu. Nije to baš ni mala penzija za čoveka od 51 godinu. Drugi treba da rintaju malo duže i za mnogo bedniju.
Svakom je njegovo najteže, svako ima neku svoju muku, ali zato ne ubija druge.
Sad zamisli, neko oboli od neizlečive bolesti, pa da li treba da pobije celu porodicu???

Prvo nauči padeže, pa onda diskutuj. Za vitaminčić, pa više vredi da ti kažem šta mislim od nekoliko dana pauze, ima i drugih foruma. Kad kažem da je mogla i žena da pridonese, mislim na vreme provedeno u Beogradu. Nije to baš ni mala penzija za čoveka od 51 godinu. Drugi treba da rintaju malo duže i za mnogo bedniju.
Svakom je njegovo najteže, svako ima neku svoju muku, ali zato ne ubija druge.
Sad zamisli, neko oboli od neizlečive bolesti, pa da li treba da pobije celu porodicu???

Ovako :
1. ja sam padeže naučio u osnovnoj školi , a i čak i da promašim neki slučajno - što se retko dešava , niko mi ne bi mogao zameriti jer meni srpski jezik nije maternji jezik , i u svakodnevnom razgovoru me apsolutno niko ne bi mogao po razgovoru otkriti da nisam srbin
2. Biti vojnik i braniti je svojim životom i raditi za dobrobit države u vojnoj službi treba da je čast za svakoga pojedinca , u isto vreme država mora da brine o tom vojniku i njegovoj porodici i to je jedna od najsvetijih obaveza koja država može da ima prema pojedincu , čim država ne može da obezbedi uslove za život vojnika i njegove porodice u mirnodobskom vremenu - a koji bi trebalo da joj brane granice i stanovništvo unutar nje u bilo kakvim okolnostima pa i da polože život svoj za tu istu državu, - je znak da je sistem truo unutar države, Krivicu za ove smrti treba da snose oni koji upravljaju vojskom Srbije.

meni je jedino nelogican postupak samoubijanja..jer covek se evidentno nasao u poziciji u kojoj nema sta da izgubi..medjutim vidi se i po jos necemu da je zrtva filozofije licnog interesa..i njegove spostvene..jer on u svojoj situaciji bezizlaza nije razmisljao o drustvu u celini..vec samo o neresivosti svog problema..on je i u tom stadijumu mogao biti drustveno koristan..recimo da prilikom samoubijanja povuce sa sobom ne zenu i dete nego pola skupstinskih poslanika..ti su ljudi direktno odgovorni ne samo za njegovo stanje nego za stanje cele drzave ..ukljucujuci i njegovo..

enivej poceli su da se po novinama promaljaju clanci o paljenjima luksuznih automobila na jugu srbije.i tome slicno..

da mi kakva takva demokratija bila moguca vlada treba da se plasi naroda a ne narod vlade..ko se plasi mrtvog pseta..?? plase se zivog koje moze da ujede..ovaj narod je pseto koje nije mrtvo nego ludo pa ujeda samo sebe..

Prvo psiholoski covek nije razmisljao antidrustveno, tako da otpada ideja da nekog drugog ugrozi, sto se agresivnima cini kao mlakonja i oni ne bi tako.
Drugo covek je samoubistvom ucinio iskaz, akt, bas kao sto vi nekad cinite neku glupost a to vam je iskaz bunta, iskaz bola ili iskaz razocaranja.
Sve se bojim niste imali iskaze nikad u zivotu...klinci imaju iskaze kad ih ostavi devojka, koju zaborave posle dva dana...

Trece , anarhija, i primitivizam nasilja, samo gode najnizim oblicima zivota, sto ce reci profitirace ljige, lovatori, jer svi vi cenite kad vas neko ispostuje i casti vas picem, ispostuje vas pa vas poveze, ili donese poklon, a kad se stisne ne ulazite mnogo da li je zato sto nema ili zato sto vas ne postuje...

Cetvrto, ko ne zna da procenjuje i misli u stabilnoj i mirnoj situaciji, jos manje zna da misli i prosudjuje u anarhiji i haoticnoj situaciji.
Tako da uopste nije resenje unistavanje imovine ma cija da je, osim sto ste sretniji , bas kao i navijaci kad vam sjebu kola zato sto im se ne svidja vasa komsijska faca u ulici i nikad ih niste castili pivom ili sladoledom...

Kao vodje rulje, obicno se postavljaju najemotivniji , a cesto i najagresivniji pojedinci...najpametniji ce uvek biti proglasen metiljavkom, cak i kad odradi stvari bolje i vise od palikuca...

Moglo bi se postaviti pitanje, zasto paliti kola komsije, kad je kriv ljiga iz BG?
I to je jedan akt, iskaz, upravo onoga ko pali...isto je neracionalno, isto je neuracunjljivo , isto je nemoralno , isto se sa tim moze zavrsiti dugo u zatvoru, tj upropastiti zivot...

Pa opet vam se cini da je to plemenita revolucija, a to nikad nije bila revolucija, nego se provuce kao gest drskosti....
I sta ocekujete posle promene koja se dobija na takav nacin....
Jeste li mozda podrzali casnijeg i postenijeg ili mudrijeg?
Jeste li naucili da prepoznate casnijeg, postenijeg ili mudrijeg...?
Ili se kao grupa pacova borite da vas covek odradi nesto za vas, a da bi to odradio mora da dodje na mesto odakle moze da podeli malo kolaca...

Probajte da budete jasni , a ne da tuljite i muljite, i da vidite kako ce se ljudima medjusobno povezati poverenje...
Izdajica i licnih interesa uvek ima, ali je dovoljno jedanput dva puta da se uoce, a ako se smrdi, one druge necete nikad uociti ....
Mnogo ima politicara i buducih politicara u srbiji...i svi su spremni lepo da pricaju i da lepo uviju...

Mozda je ovo znak da se srbija izvlaci iz krize, ali u poslednje vreme se ljudi hvale kako su otisli u inostranstvo i tamo konobarisu i rade u veseraju ili kao spremacice....Bas se hvale...

Cekaju da se setite Branka Copica i da njega mozda isto proglasite poremecenim, a isto je skocio sto nije imao osim za hleb....
I.

Znam iz pouzdanih izvora da se Branko nije sam bacio sa mosta, "pomogla" mu je srpska UDB-a zato što nije hteo da potpiše onaj nesretni memorandum SANU. :rtfm:
I ovu istorijsku laž bi trebalo ispraviti.

automobil je simbol..prestiza i luksuza..i cin unistenja je takodje simbol..a svaki simbol je sam po sebi nistavan..uverenje ljudi mu daje znacenje i snagu

a stvarna vrednost tog luksuznog automobila stecenog ne radom i kreativnoscu vec muljanjem prevarom kradjom otimacinom i pljackom je litar benzina staklena flasa komad stare krpe saka UREA djubriva, malo kucnog deterdzenta i jedno palidrvce..
sav taj prestiz svo to bogatsvo imetak vredi manje od resenosti samo jednog coveka da nepravdu ispravi..i spali sve to

Poslednja izmena:
ljige nitkovi i kojekakve nistarije profitiraju kad dobri ljudi cute i gledaju u patos..

staru trosnu trulu i oronulu kucu u cijim zidovima a narocito temeljima haraju pacovi i kojekakve druge stetocine nastanjuju njene memljive lagume valja rusiti..jer ne moze se nova lepa cista i zdrava kuca sagraditi na mesto stare sve dok stara stoji na tom mestu..
svi mi koji smo ziveli ovde poslednjih decenija svi smo mi puni cemera jada revolta besa i mrznje..mi nikad necemo moci da sagradimo bolju drzavu...sve sto mi mozemo da uradimo je da stradamo u procesu i cinu rusenja ove stare..i pravljenja prostora za neke bolje ljude koji ce praviti bolju drzavu

Samo pokušaj samoubistva je dovoljan za postavljanje dijagnoze u skali depresivnih šifara, znači bolest ... sve bolesti su genetski faktori + faktori okoline ..u ovom slučaju su faktori okoline bili suviše pogubni po presudne genetske faktore ... da je neko u ovakvoj situaciji umro od infarkta miokarda ili moždanog udara, obolio od dijabetesa niko ne bi ni spomenuo, ali kad su psihijatrijske bolesti u pitanju daleko je društvo od toga da ih posmatra ravnopravno ostalim bolestima ... vojni hotel je bio upotrebljivan i zloupotrebljivan..jednim dijelom i od samog Palka..kad je došlo vrijeme da vrati odvojeni život na koji nije imao pravo bio je to dovoljan okidač za psihički nestabilno stanje, akutizaciju i progresiju oboljenja ...da psihičke bolesti nisu tolika stigma u našem društvu i da se liječe oni kojima je liječenje potrebno i ovakvi slučajevi bi bili rijeđi ... Kad trebaš poslati pacijenta na psihijatriju i to pod preporukom drugog specijaliste prvo ga moraš ubjediti da smatraš da je normalan.. možda nam se greške u nevrijednosti samo vraćaju kao bumerang ...

A jel neko primetio da je taj palko ukazivao da mu treba pomoc....u ogranicenoj viziji sta da radi i potrudi se, covek je pokusao sve sto mu je bilo prihvatljivo...mrdao iz bg, nije se slozila cud sa babinom, ...trazio pomoc preko medija....nije proslo......

Ono sto ja vidim ovde, je masovna reakcija....trebao je ovo.....ili u prevodu, da je odradio ovo , trebalo bi ono , a da je odradio ono , trebalo je da pokusa ovo i proslo bi mu...
Jes, levo moje...proslo bi morgen...

Znaci u celom ovom procesu, temi...imamo jedan ugao...Palka...znaci npr film o pojedincu koji ima psihicke, materjalne, socijalne probleme, osecaj nepravde, blago grebatorski mentalitet, ali je okruzen intezivnim grebatorskim miljeom, pa se ta sugestija okruzenja na njemu lomi jer pravda se na njemu lomi, a ostali prolaze...

Drugi ugao je ugao drzave i odnosa prema pojedincu, koji mozda jeste kriv, mozda nije...tj nesto jeste, nesto nije, mulja se ovako , mulja se onako...kad drzava nesto isplacuje viska, onda trazi da joj se vrati, sto se po obligacionim odnosima moze osporiti u nekoj meri, a da ne pricam o moralnim igrama, jer penziono npr ebe penzionere maksimalno , a kad im dodje osteceni i ne da se ubediti od strane sefa ekspoziture jer u ustavu pise jedno , a oni ga krse ocigledno, onda pravnik uzme u zastitu penzionera, i PIO se obaveze da ce ubrzano ispraviti "gresku" i to bude otprilike za jednu godinu...znaci kad se zavrsi proces dokazivanja, sve se ispravi tek za godinu dana, s tim sto je da bi ih uhvatili potrebno da prodje 6 meseci u greski, pa onda jos 6 dok se nadas da ce molbe biti resene, a resavanje im traje vise od godinu dana, i tako otprilike treba 5 godina....da se sabere 2 i 2....Ali obicno oni odbiju, pa posle prihvate, pa onda se donese neka izmena zakona, pa onda vise ne vazi, jer iako je bilo po tom zakonu greska, tek treba da se izracuna da li je greska i po novom zakonu...to su smeske sta su sve opravdanja...

Treci ugao je ugao drustva, to je ono sto ja gledam od pocetka na temi , i vidim stalno primedbe, trebao je ovo , trebao je ono , podseca me na staresine u vojsci , mamu im ebem i slicne komentare...
U prevodu deo leci svoju frustraciju koju su dobili zbog nekog drugog (kad sam ja dosao u vojsku desetari su resili da se osvete meni , zato sto sam bio sa istog faksa kao cata njima desetar, koji ih je kaznjavao svaki put kad bi se napili i pobegli kuci ili u kafanu.....znaci em krivi em osveta), deo prica iz fotelje, ma znam ja ovo , znam ono , nalik slobinom malom, lako je biti jak biznismen, samo je teze doci do prvog miliona..., deo je moralno etican, znaci sve tudje znamo da ocenjujemo , a svoje nikad videli nismo...osim ako je javno , onda se pazimo toga...Ne znam tacno koji bi pojam to opisao, to su delimicno konformisti, delimicno su moralisti, ali samo na javi, ali tu su okoreli...nalik puritancima....

I kad pogledam celu heterogenost, tu nista za dobrog ne moze da bude pozitivno...znaci kritika je sve sem kritike....pomoc je sve sem pomoci,....dijalog je sve sem dijaloga......razmisljanje je sve samo nije razmisljanje.....postovanje i pristojnost je sve samo ne postovanje izistinski i pristojnost (pre ce biti da je kultura ponasanja, ali tu rec kultura znaci forma, oblik, nista vise...nema pozitivno znacenje)...

A gledam komentar Navara o potcenjivanju i ignorisanju i ajd sto mi je jasno sta on misli pod time, ali mi nije jasno da li ce nada ikad umreti?
U prevodu da li ce ljudi kao Navar, ikada videti da je potcenjivanje i ignorisanje sastavni deo sistema trzista, sistema novca koji je integrisan sa trzisnim (nisu to jedno , ovde i sad jesu integrisani), i sistema kapitalizma....

Koliko kosta da nekog procenis da li je dobar ili los za neki posao?
A koliko kosta da procenis ko je najbolji za neki posao?
Prvo ces resiti tako sto desetorici das posao i ko ga zavrsi , taj je prosao...
Boli te uvo i ako pogresi malo ili ako prva dvojica budu fals...ides dalje...
A u drugom slucaju , treba tvog rada, tvoje pameti, nikad nisi siguran da li si napravio propust, a i imas ljude koji se bune i traze ti dlaku u jajetu , jer njih procenjujes pa hoce da te relativizuju ako im nisi po volji, u prevodu , nema nista losije nego vladavina nad losim narodom....to je ispravna varijanta onog poznatog "daj mu vlast pa ces videti kakav je...." a ustvari glasi "nista tako brzo ne kvari coveka nego vlast nad pokvarenim narodom"....

odnosi medju ljudima i u drustvu se nisu menjali vekovima..cak milenijumima..ali ljudi do skora nisu imali mogucnost lake i brze medjusobne komunikacije s kraja na kraj planete a samim tim ni mogucnost da razmenjuju misljenja ideje perspektive i poglede na svet..

forum je recimo pogodno sredstvo za javne rasprave u vezi bilo cega..a zasto ne i zakona, propisa i drugih akata? ako nam je cilj da donesemo akt sa najvisom mogucom funkcionalnoscu i najmanjom mogucnoscu za zloupotrebu
ono sto sam ja zakljucio je da bez obzira na ideju, ako ju je moguce zloupotrebiti BICE zloupotrebljena, ako je zakon moguce iskriviti BICE iskrivljen..

Back