Snimak poziva u pomoc Palka Ponjigera koji je sa svojom porodicom skocio u smrt

gost 23146

Buduća legenda
Poruka
46.396
Supružnici Palko (51) i Ilanka Ponjiger (47), sa trogodišnjim sinom Milanom, skočili sa šestog sprata vojnog samačkog hotela u Batutovoj. Poginuli supružnici čekali 17 godina da dobiju dete. Palkova majka Suzana: Jadna moja deca
SUPRUŽNICI Palko Ponjiger (51) i Ilanka Ponjiger (47), sa trogodišnjim sinom Milanom, skočili su u utorak oko 12.45, sa šestog sprata vojnog samačkog hotela, u Batutovoj 21, Beogradu. Tu su kao raseljena lica živeli nekoliko godina.

Na lice mesta ubrzo je stigla policija i ekipe Hitne pomoći. Međutim, supružnicima više nije bilo pomoći. Njih dvoje su ostali na mestu mrtvi, a teško povređeno dete je prebačeno u Urgentni centar Klinično-bolničkog centra, gde se lekari bore za njegov život.
Policija je gotovo dva sata vršila uviđaj ispred zgrade hotela, gde se okupio i veliki broj građana. Na lice mesta ubrzo je stigla i vojna policija, koja je blokirala ceo kraj i ulazak u hotel. Tela supružnika su posle uviđaja odneta na sudsku medicinu radi obdukcije.

Šta je stvarni uzrok ove porodične tragedije utvrdiće istraga, kao i to kako se sve tačno dogodilo. Prema prvim informacijama, postoje dve verzije nemilog događaja. Prva kaže da je najverovatnije Palko, u trenutku neuračunljivosti, bacio prvo ženu, pa zatim sina kroz prozor šestog sprata, a onda i sam skočio. Druga verzija pak, koja je i prihvatljivija, jeste da je Palko, verovatno pod pretnjom oružjem primorao Ilanku da, sa detetom u naručju, skoči dole. Potom je skočio i on...

Komšije i stanari hotela bili su šokirani onim što se dogodilo. Nada Pavićević, predsednica Udruženja vojnih beskućnika, koja je i sama stanar ovog hotela, kaže da se porodica Ponjiger tu doselila pre više od pet godina.

- Palko je vojni penzioner, bio je kapetan prve klase ratnog vojnog vazduhoplovstva, sa službom u Sarajevu, Ljubljani, Slavoniji - priča predsednica. - Znam da je, svojevremeno, pričao kako nema tog pilota i aviona, koji je poleteo iz Rajlovca, a da ga prethodno on nije proverio i svemu naučio. Jedan divan i izuzetno obrazovan čovek, koji je stradao zbog nebrige države Srbije. Nažalost, zbog beznađa u kojem se našao, u smrt je poveo i suprugu i nevino dete, što moram priznati, nama zaboravljenim stanarima vojnog samačkog hotela, često padne na pamet, jer smo svi u bezizlaznoj situaciji.

Njihove komšije iz samačkog hotela samo u neverici vrte glavom.

- Bili su fini i tihi ljudi. Palko je imao psihičkih problema, ali nikada nije pravio probleme drugima, niti u hotelu bilo koga ugnjetavao. Nije uopšte bio nasilan! Nije znao da li je dan ili noć, nego je umeo u svako doba da uzme sam nešto da sređuje i čisti, da se nečim zanima.

Naša sagovornica kaže da joj je poznato da je socijalni, materijalni i stambeni status porodice Ponjiger bio loš:

- Živeli su od Palkove penzije, koja nije velika. Ilanka nigde nije radila. A dete je trebalo odgajati... To košta, kao i lekovi. Pre izvesnog vremena, porodica je od države zatražila finansijsku pomoć, u vidu kredita za stan. Međutim, odbijeni su. Ostali su da žive u sobi tri sa tri, sa zajedničkim kupatilom i ve-ceom, gde vode ima svaka dva ili tri dana i to samo po nekoliko sati. Mučili su se, kao i svi ostali stanari.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...d-Porodica-skocila-kroz-prozor-decak-kriticno

:(:(:( Р.И.П.Јадни људи.

Daj Boze da to malo dete prezivi.
Lekari se bore za njegov zivot.
Ne znam dok ovo pisem da li je preziveo noc, ne radi mi TV.
Ne znam, nisam pametna, samo znam da je sve trulo, pomereno, niko se ne brine ni o kome, nema pravde, ljudi su postali bezosecajni, apaticni.
Svako brine svoju brigu.
O ovoj nesrecnoj porodici pisace mediji maksimalno tri dana (ako ne i toliko), a posle ce sve pasti u zaborav do neke nove tragedije - daleko bilo. Tuzno :(

To je prokleta vlast kriva, covek je bio Kapetan prve klase i da je ostao bez icega na rubu egzistencije. To je strasno zaista. Jednostavno u ovoj zemlji je narod pusten da se snalazi, apsolutno drzava ne reaguje na socijalne slucajeve, boli BoTu uvo, bitno je da ce uci u EUUUUU ****** ga ona vise!!!!!!!! Muka mi je od te price, narod nema hleba da jede. I bice nam jos gore.
Zbog cega je Beograd ovoliko skup?
Zasto nam je gorivo najskuplje u okruzenju?
Grejanje i struja takodje?
Eto ja takve stvari ne razumem.
Beograd je osmisljen tako da zive bogati samo izgleda, sve se nesto tezi nekom laznom fenseraju, kafane su fensi, butici, kola, ludilo, a ustvari nema nikoga pas za sta da ujede.
Vecina stanovnika nema nista. Jedva placa rezije i hranu,o ostalom da ne pricam! Samo nekolicina njih (ubrajajuci politicare) dobro zivi i njih i boli dupe za narod, valjda se nadaju da ce izumreti od gladi sirotinja pa da ih ne smara vise!

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je danas da nije bilo nikakvih planova o iseljenju iz samačkog hotela porodice vojnog penzionera koja je u utorak tragično nastradala, i ocenio da do te tragedije nije došlo iz socijalnih razloga.

- Vojni penzioner koji ima 47.000 dinara čistu penziju, plus uvećane troškove u visini od 4.000 dinara, odnosno ukupno 51.000 dinara, ima u proseku za gotovo 25 odsto veće primanje nego profesionalni pripadnik vojske ili već za nekih 20.000 dinara i više nego prosečan penzioner u Srbiji- rekao je on.

ja bih dodala da su duplo vece penzije od bosanskih u markama, tamo je oko 150maraka penzija ...
Covek pripada propaloj generaciji, mada je to pre 70-to godiste.
Znam da su vojnu invalidsku penziju iskoristili svi zivi, masovno, bille su veoma dobre, i sada su.
Ali, opste stanje nestasice, ratovi, psihicko obolenje ....

Sa druge strane , bolest je bolest i žalosno je što se nesreća koristi u političke svrhe.
Какве политичке сврхе?Власт је директно и без милости убила човека који би био користан у свом или неком другом сличном послу.

Какве политичке сврхе?Власт је директно и без милости убила човека који би био користан у свом или неком другом сличном послу.

Ne zaboravi da je taj ubio sopstveno dete. Naslov je pogresan - porodica nije skocila nego su skocili ovo dvoje, dete je baceno sa terase. Dete nije imalo izbor i nije "skocilo" zajedno sa njima nego je ubijeno.

Ne zaboravi da je taj ubio sopstveno dete. Naslov je pogresan - porodica nije skocila nego su skocili ovo dvoje, dete je baceno sa terase. Dete nije imalo izbor i nije "skocilo" zajedno sa njima nego je ubijeno.
Мешаш узроке и последице.Човек није добио психичке проблеме сам од себе,ето тако.Случајно сам био раније у тој згради,имао неке познанике.Изузев што се налази на релативно згодном месту што се тиче саобраћаја и локације,све је унутра тежак јад и беда.Није за живот.А власт га је шутнула као обичан отпад.Они су дошли ето тако,да се накраду а што се осталог тиче,неће да се мешају у наше животе.А умешани су преко главе.Не раде ништа,не знају ништа,не знају ни како се зову.Да бар граде инфраструктуру и воде рачуна о природи и околини па да кажемо да је бар све чисто и уредно око нас,Али не,то су буздовани,министри су људи који не знају ништа осим да иду на ''концерте'' разних ''певача'' и певаљки.И ту им је крајњи домет.

Poslednja izmena:
Мешаш узроке и последице.Човек није добио психичке проблеме сам од себе,ето тако.Случајно сам био раније у тој згради.Изузев што се налази на релативно згодном месту што се тиче саобраћаја и локације,све је унутра тежак јад и беда.Није за живот.А власт га је шутнула као обичан отпад.Они су дошли ето тако,да се накраду а што се осталог тиче,неће да се мешају у наше животе.А умешани су преко главе.Не раде ништа,не знају ништа,не знају ни како се зову.Да бар граде инфраструктуру и воде рачуна о природи и околини па да кажемо да је бар све чисто и уредно око нас,Али не,то су буздовани,министри су људи који не знају ништа осим да иду на ''концерте'' разних ''певача'' и певаљки.И ту им је крајњи домет.

Naravno, nije dosao u to stanje sam od sebe, doveden je nizom okolnosti. Ali...

Ybt, ne razumem sta mu je dete krivo?! Zasto je morao da ubije njega? Dete od tri godine. To ne mogu da razumem i da opravdam. Tu se radi o psihijatrijskom slucaju koji ceka neki okidac da ubije i da izvrsi samoubistvo, povod mogu da budu razne stvari. U njegovom slucaju to je bila nemastina, neki drugi psihic nadje neke druge razloge.

Naravno, nije dosao u to stanje sam od sebe, doveden je nizom okolnosti. Ali...

Ybt, ne razumem sta mu je dete krivo?! Zasto je morao da ubije njega? Dete od tri godine. To ne mogu da razumem i da opravdam. Tu se radi o psihijatrijskom slucaju koji ceka neki okidac da ubije i da izvrsi samoubistvo, povod mogu da budu razne stvari. U njegovom slucaju to je bila nemastina, neki drugi psihic nadje neke druge razloge.
Dete je tu kolateralna šteta,dodatna nesreća koje ne bi bilo da socijalne službe ne postoje samo na papiru.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je danas da nije bilo nikakvih planova o iseljenju iz samačkog hotela porodice vojnog penzionera koja je u utorak tragično nastradala, i ocenio da do te tragedije nije došlo iz socijalnih razloga.

- Vojni penzioner koji ima 47.000 dinara čistu penziju, plus uvećane troškove u visini od 4.000 dinara, odnosno ukupno 51.000 dinara, ima u proseku za gotovo 25 odsto veće primanje nego profesionalni pripadnik vojske ili već za nekih 20.000 dinara i više nego prosečan penzioner u Srbiji- rekao je on.

:dash::dash::dash:

Veći očaj ne mogu da zamislim.
Ali ministar odbrane kaže da je pokojnik imao penziju 51 000 dinara,ako je to istina.A ne kaže da je imao nezaposlenu ženu i dete i koliko košta smeštaj u tom brlogu od zgrade,koliki su mu bili troškovi za vodu,infostan i telefon,pa da izračunamo koliko je para ostajalo tročlanoj porodici za hranu i tako dalje.Bitno je da ministar,predsednikov kum ume da pročita šta su napisali stranački PR menadžeri.

Ali ministar odbrane kaže da je pokojnik imao penziju 51 000 dinara,ako je to istina.A ne kaže da je imao nezaposlenu ženu i dete i koliko košta smeštaj u tom brlogu od zgrade,koliki su mu bili troškovi za vodu,infostan i telefon,pa da izračunamo koliko je para ostajalo tročlanoj porodici za hranu i tako dalje.Bitno je da ministar,predsednikov kum ume da pročita šta su napisali stranački PR menadžeri.

Aman, imas porodice sa manjim primanjima, ali covek je sigurno patio od posttraumatskog sindroma, pise da se lecio, itd.Da bi se covek ubio, mora da mu se nesto otkaci, jer normalan covek to ne moze da uradi, ni u koncentacionom logoru.A on je samo jedan od primera koje vidjam svaki dan.Potpuno je bezveze mesatu politiku u to.Postoji Ministarstvo Rasima Ljajica koje je odgovorno za ovakve tragedije.Licno.

Back