Snima se "Nečista krv"

Poruka
21.519
PUN POGODAK: VRANJE niklo na Avali - snima se "Nečista krv"! (FOTO)

Uskoro će ovde šetati Koštana

01.07.2020-Necista-krv-GJ-10.jpg

U podnožju Avale, početkom avgusta, oživeće staro Vranje. Ulicama koje se ubrzano grade uskoro će prolaziti Sofka, Mitke, Koštana, Hadži-Trifun, Tašana...
U beogradskom naselju Ripanj trenutno se gradi Vranje iz 19. veka. Priprema se scena za snimanje filma i serije "Nečista krv".

Početak snimanja je već odlagan, ali sadašnji plan je da završna klapa padne do decembra.

Deset epizoda činiće epsku sagu o Vranju sa likovima i motivima jedne porodične hronike u razdoblju od pedeset godina 19. veka. Film i pet epizoda režiraće Milutin Petrović, a završnicu serije Goran Stanković.

Za raskošnu scenografiju zaslužan je Milenko Jeremić, legenda jugoslovenske i srpske scenografije, čovek koji je radio na filmovima "Valter brani Sarajevo", "Banović Strahinja", "Maratonci trče počasni krug", "Čudo neviđeno", "Seobe", "Poslednji krug u Monci", "Boj na Kosovu", "Tri karte za Holivud", "Crna mačka beli mačor", "Zaspanka za vojnike"... Spisak je nepregledan i obuhvata nezaboravne reditelje i scenariste, filmove i serije.

Jeremić kaže da se dugo i pažljivo pripremao za ovaj projekat, tačnije da je temu obrađivao godinama: "Može čovek da pogreši na jednom najobičnijem detalju. Čitanjem i istraživanjem dolazim do podataka šta može da prođe, a šta ne može".

Dok se radovi privode kraju, bira se međunarodna glumačka ekipa. Muzika se ne bira već se sama nameće -- tradicionalne note juga Srbije u savremenim aranžmanima.

https://mondo.rs/Zabava/Film/a1343779/Necista-krv-film-i-serija-snima-se-film-Necista-krv.html

Jos fotografija na linku...
Najbolje domace serije novijeg datuma su pisane po genijalnog prozi nasih pisaca...
Film ce se zvati Hadzijino zvono a serija Necista Krv ce imati 10 epizoda od kojih 7 novih, a 3 iz filma..

Reditelj Goran Stankovic je rezirao uspesnu seriju Jutro ce promeniti sve...
Ako korona ne poremeti snimanje ce biti zavrseno do decembra...

Stize nam bas dosta novih igranih dramskih serija smestenih u epohu...

Posle Cece kojoj ceo film viri desna brandža ,a plodi je Rade Šerbedžija ,teško da iko može da ponovo obradi Nečistu krv .Ono Arkan bio zabranio zbog promisukiteta ...

Zasto ne? Mihailovicevi Cizmasi i Cosicevi Koreni su ispali super..
Sad se snima Cosicevo Vreme zla, Draskovicev Aleksandar od Jugoslavije, a bice snimljeno vrlo brzo i Pekicevo Besnilo i verovatno jos par romana...
Kao i Konstantinovo Raskrsce od onog Nislije, zaboravio sam mu ime..

Mozda nisu serije nekog vrhunskog kvaliteta, ali meni su drage, Ravnica od Canka, i Miris Kise od Gordane Kuic...

Treba snimati istorijske drame, samo ovo medjunarodna glumacka ekipa vuce na neku prevaru.
Zasto se ne snimi film,o zivotu Kraljice Marije Karadjordjevic. Divna zena,obrazovana,veoma visokog drustvenog ugleda.Njena tragicna sudbina.Ubistvo
Kralja Aleksandra Karadjorevica. Tragican zivot,mladog Kralja Petra II Karadjordjevica.Izdaja Cercilova,koji ga je naterao da u egzilu,prizna jednog
medjunarodnog hokstaplera Broza, Nemamo mi baju,koji ume da pise prava scenarija.!

Zar niko nije u stanju,da napise neki scenario,iz sadasnjeg vremena.Koga zanima staro Vranje i to doba primitivizma.Zasto se izbegavaju scenariji ,koji
zaista treba da odslikaju sadasnjost,sa svim negativnim stranama zivota,koji mi danas zivimo.

Evo mene zanima... Ja volim istoriju i takve serije.. To uopste nije primitivizam...
Od serija cija je radnja u sadasnjosti imas cak cetiri sezone Ubice mog oca, snimljena je i treba da izadje druga sezona Drzavnog sluzbenika....
Imas i Juzni vetar, tu ce biti bar 2-3 sezone...

Snima se bas dosta i ima serija svih profila i zanrova.. Imas i sitkome, sapunice, krimi, istorijske, umetnicke drame, znaci ima svega...
U narednih 6 meseci-godinu dana emitovace se jedno 3-4 serije sa elementima nadrealnog, crne magije, vraceva i tako tih motiva..

Zasto se ne snimi film,o zivotu Kraljice Marije Karadjordjevic. Divna zena,obrazovana,veoma visokog drustvenog ugleda.Njena tragicna sudbina.Ubistvo
Kralja Aleksandra Karadjorevica. Tragican zivot,mladog Kralja Petra II Karadjordjevica.Izdaja Cercilova,koji ga je naterao da u egzilu,prizna jednog
medjunarodnog hokstaplera Broza, Nemamo mi baju,koji ume da pise prava scenarija.!

Pa evo bas sad se snima serija Kralj po romanu Vuka Draskovica - Aleksandar od Jugoslavije..
Tu su glavni junaci Kralj Aleksandar i Kraljica Marija.. Igraju ih Ljubomir Bulajic i sjajna Tamara Aleksic...

Pitaj zaduzene za to, snima se o Aleksandru Karadjordjevicu, ide nastavak Korena. Pravo pitanje zasto se ne ekranizuje recimo boj na Kosovu ili serijal o caru Dusanu, Mts je pun ko brod i snima svaki dan nesto novo.

Zato sto je lakse snimiti nesto od pre 100 godina nego od pre 700...
O Nemanjicima i kasnije oblasnim gospodarima i despotovini moze da se snimi serija od 10 sezona...
To je i vise nego uzbudljiv period i jako filmican, samo treba para i zanatskog umeca, da to lici na nesto...

Da ne bude parodija ko ono sto smo gledali pre par godina...

Naravno necu gledati, jer ne gledam serije. Serije su njesra i sustinski anti-cinema.
Oni koji se nisu navukli na neku od ovih debilnosti: sport, rnr rok pop bendove, rijaliti, video igre warcraft i sl., svetski mocnici njih zele da debilizuju serijama.
Zato ima toliko glupavih, besmislenih, bezvrednih serija, spanskih, turskih, brazilskih, americkih, domacih...
Da smo slobodno drustvo bez upliva politike, mi bi samo snimali filmove bez ijedne serije, a imamo mnogo odlicnih filmova.

Pitaj zaduzene za to, snima se o Aleksandru Karadjordjevicu, ide nastavak Korena. Pravo pitanje zasto se ne ekranizuje recimo boj na Kosovu ili serijal o caru Dusanu, Mts je pun ko brod i snima svaki dan nesto novo.
Nisam pristalica da se snima nesto,sto nama nikako ne ide u prilog.Boj na Kosovu je najveci srpski blam.Em je nepotrebno izazvan,em smo potuceni.
Srbi su jedini narod na svetu,kojisvoj najveci poraz,proslavlja kao uspeh.Lud narod,moze samo ludilo da slavi.

Nisam pristalica da se snima nesto,sto nama nikako ne ide u prilog.Boj na Kosovu je najveci srpski blam.Em je nepotrebno izazvan,em smo potuceni.
Srbi su jedini narod na svetu,kojisvoj najveci poraz,proslavlja kao uspeh.Lud narod,moze samo ludilo da slavi.

Uz duzno postovanje, ali ovo je glupost i neistina. Kosovska bitka mozda nije pobeda u klasicnom smislu, kao npr. Velbuzd, ali nije ni poraz, a pogotovo ne blam kako ti kazes...

Back