Snima se film o Balaševićevoj pesmi

Mr.Atom

Domaćin
Banovan
Poruka
3.993

Snima se film o Balaševićevoj pesmi​

leksa Balašević, sin kantautora Đorđa Balaševića, snima film u kojem će se pojaviti i lik iz pesme njegovog oca "Čovek sa mesecom u očima".

IZVOR: 24SATA.HR SREDA, 12.04.2023. | 17:11 -> 18:10

Film se zove "Megdan", a glumac Vojin Ćetković (51) je dobio ulogu tog "čoveka sa mesecom u očima". Aleksa Balašević potpisuje scenario filma, a reditelj je Todor Čapkanov.

Sin pokojnog pevača tvrdi da je snimanje filma s likom iz Balaševićeve pesme nastale 1993. godine bila upravo ideja njegovog oca i on je sada odlučio da mu ispuni tu želju. U filmu je glavni lik redar u lokalnom kafiću koji želi da postane slavni borac, a glavni lik je bivši ratni veteran sa znanjem borilačkih veština koji jedino u sportu vidi svoju budućnost i ima sporednu ulogu.

Takođe, Aleksa ja na svom profilu na Instagramu podelio i nekoliko fotografija sa snimanja.

"Vojin Ćetković je Čovek sa mesecom u očima. Đoletova želja, velika... I jedina očigledno ispravna odluka. Rekao mi je 'Znaš kako, nije svet baš premali kao što nekom odgovara. A ni ja nemam vremena da zalazim da li bi neko sa nekog Grenlanda ili Seula to bolje izveo, Vojin je naš, pesma je naša, ja tog lika zamišljam tako, ne mogu drugačije. Teško je tu pesmu odslušati a kamoli ulogu izvesti, Ćetko mi se uvek činio da one preteške stvari prihvata kao izazov, i da to posle ne prebacuje već čuva u nekom svom trofejnom folderu. On pogledom može svašta da proizvede, mislim da mu neće biti preterani problem da proizvede i taj mesec. On je ogroman glumac ali pre svega je ono na šta ćeš veoma retko naletati, on je od onih ljudi sa kojima može čovek da sedne'.

Uloga iz tatine pesme 'Čovek sa mesecom u očima' u filmu predstavlja ratnog veterana trenutnog borilačkog trenera koji jedino u sportu vidi 1% želje za životom. U pesmi, knjizi i tatinoj istinitoj priči on ima različita zanimanja. Nije ovo samo filmska uloga već i most, most izme]u svih gradova i država u regionu a i u svetu, most koji nosi poruku da je za normalnog čoveka svaki rat izgubljen... Od Vukovara do Hirošime, Bejruta... Nek barem na sekund umiri region a kamoli svet.

Snimanje počelo u Srbiji, preko Slovenije završavamo u Moldaviji. Hvala svetskom reditelju i koproducentu Todoru Čapkanovu na svemu", rekao je Aleksa, a prenosi 24sata.hr

https://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=268&yyyy=2023&mm=04&dd=12&nav_id=2316795

Trebao bi to da bude dobar film, ali videćemo.

Back