СНЕЖАНА ЈЕ ОТИШЛА У НЕМАЧКУ ДА РАДИ, А САДА ТРПИ МУЧЕЊЕ НА ПОСЛУ: Горко се покајала, сваки дан је малтретирају - ПРЕКО СВЕГА ЈЕ ПРЕОДОШЛО!

AleksaJ

Buduća legenda
Poruka
37.957
https://biznis.kurir.rs/info-biz/97...m=single_mostread&utm_campaign=adria_internal

Аутор:Лана Распоповић
Чет, 04.09.2025. 7:10

Надајући се стабилном послу , окружењу и сигурним приходима, Хрватица Снежана се запослила у хотелској кухињи, 100 километара од Минхена. Њено искуство у тој земљи је, благо речено, запањујуће .

- Свакодневно трпим малтретирање од стране кувара, Немца. Шеф, који је и сувласник хотела, окреће главу и не реагује, јер, боже мој, ја сам само помоћни радник, замена. Њих двоје говоре немачки - почиње своју причу Снежана, па наставља:

-Да напоменем, моје знање немачког језика је веома слабо, на почетном нивоу, што они одлично знају, па се хватају за неку ситницу и испирају ми мозак цео дан - жали се очајна жена и додаје

- Ја сам једини помоћни радник, радим све и свашта, и потребно и непотребно. Перем сво посуђе , примам робу, износим смеће... Радим сву припрему оброка у кухињи. Припремам поврће за салате, правим шпецле (немачка тестенина издуженог облика), украшавам јела и све то за врло малу плату - очајна је Снежана, наводећи да је исцрпљена од свега.

- Не могу више да издржим овде, не физички, већ психички. Све ми је преко главе - закључује Снежана.

2366609

Jeste zaebano ako ne znas sta su ti nemacke obaveze i nemacko postavljanje prema poslovnim obavezama...
Naravno postoji ugovor, nemacka je jos uvek pravna drzava tako da se pazi na to sto pise u ugovoru , a pise i plata...

Radno kolegijalno okruzenje moze da bude uvek zeznuto , ali se moze i razresiti....lakse u nemackoj nego u Srbiji ili hrvatskoj...

Ne znam šta se smatra platom , ali što se tiče pojedinih kuvara koji su otišli u Hrvatsku , imaju reči hvale i za poslodavce i na meštane .
A radi se dosta i po 12 sati kada grune udarni mesec .
E , sad da li to zavisi od regiona , sigurno da, jer Severna Dalmacija je daleko kulturno iznad južne.

Ne znam sta je sprecava da se vrati u ekonomskog tigra Balkana. Jos jedna edicija fejk pricica tabloidiotnog Kurira. :mrgreen:
Да јој понудимо посао у некој од фабрика у Србији

Back